Sunday, July 5, 2009

Surat cinta first time dapat.

Bebelan dari NFM pada 3:03 AM
Wey friends! Aku dah kat JB dah.Cuti weekend.Suppose aku balik ari Jumaat tapi bangun lambat and pengaruh Petom suruh aku balik hari Sabtu.haha. Tapi hari Sabtu pun aku bangun lambat jugak sebab semalam kuar pergi karaoke balik lambat. Set jam pukul 11am tapi bangun pukul 2.30pm. Huru-hara sekejap,bila dah siap semua,Petom yang bru bangun tido cakap tak payah balik.Eh kau ni! Mana boleh!haha.

As usual bila balik sorang,speed pun menigkat sebab kebosanan punya pasal.Okay selalunya ok je kan lepas.Bila dah lepas tol,aku exit ikut nusajaya,highway linkedua sebab dekat dengan umah aku and masa tu aku dah kurangkan speed but tibe2, ALAMAK!DAMN!..

Memandu kearah tepi bila di suruh,tanpa ragu2 dengan mengaku kesalahan sendiri,mak ajar kalau kena tahan,bukak tingkap dan tanpa berkata-kata apa dan tersenyum terus je bagi lesen.Aku pun buat mcm tu,bila aku bagi,dia tengok aku dan tercengang.Lalu berkata,

En.polis : nak pergi mne ni?
aku : nak balik rumah.
En.polis : aik?awak nk balik mne ni?ni kan kereta singapore.
aku : (jem sekejap,bodoh ke apa polis ni?) huh?no plat kte ni kan J.
En.polis : (diam sambil menulis) awak study ke kje?dkt mne?
aku :study dekat cyberjaya,mmu.
en.polis : awak ni laju ni,131km/j,lebih dh.
aku : (mne de laju sgt) *tersenyum*
en polis : ni kalau saman laju ni mahal ni,saya tlg awak la,sy tulis awak smn tak pkai tali pinggang.eh bukan tali pingang yang dkt pinggang tu,tali pinggang keledar.
aku : (ingt aku ni bodoh ke?) *tersenyum lg*
en.polis :awak jgn mrh sy saman awk ni pulak,sy tlg awak ni.pic yg dpt capture td x pe la,pandai2 la sy buat nnti.

Okay! aku dapat surat saman!hahaha.

2 comments:

Nurul said...

hahahah
omg yang!
uish mesti cuak kan first time dapat surat cinta tu :P

mr_jimmy said...

hahahaha..tu la.
bwk laju lg.
polis tu caer sbenanye tgk u.
seb baek.
cube la kalau i yg kne.
hahahah

Post a Comment