Friday, September 26, 2008

Last day of 5days 4night di Melaka.

Bebelan dari NFM pada 2:10 AM 3 comments
Last day : Thursday,25th September 2008.

Ikut plan Ammar arini balik pagi. Tapi semua bangun je dah tengah hari hampir petang. Last2 malam baru balik. Tu pun Eyfa dengan Ammar tak balik lagi. So aku,Farid and Petom yang gerak balik Jb. Apiez balik Cyber, Wan,Afiq and Azeeq balik KL.

Apa-apa pun 5hari kat Melaka ni memang seronok. Especially dapat jumpa dengan Apiez yang
dah bpe bulan kite tak jumpakan sayang. Anne and Aina yang dah lama tak jumpa,sayang korang! To Noobie's, thanks la eh Ryna dengan Apiez tumpang rumah korang and thanks BBQ.
To Apiez, i dah balik Jb and i dah rindu you semula. Kesian you lepak dengan i sampai demam. Apa2 pun happy dengan you walaupun kadang2 time you gila i serius, time i gila u lak serius kan.=p

4th Day of 5days 4night di Melaka.

Bebelan dari NFM pada 1:56 AM 0 comments
4th Day : Wednesday,24th September 2008.

Suppose kitorang semua balik hari ini. Aku and Apiez bangun2 je tidur, mandi semua and packing baru letak kat hall. Suddenly Ammar pulak kata balik besok je la. Petom pun call mak aku cakap aku balik besok. Haish dah kena masokkan balik barang2 dalam bilik kan.

Berbuka puasa hari ni makan dekat Pizza Hut,memandangkan aku ni mengidam nak makan Pizza kan. Bergelak ketawa je dalam Pizza Hut tu. haha.

After that pergi The Jetty, dorang main pool sementara nak tunggu karaoke. Picture masa ni coming soon ok. Belum amik dari Farid lagi. After 2hours karaoke, kitorang g makan McD lak. Makan je kerja!

3rd day of 5days 4night di Melaka.

Bebelan dari NFM pada 1:37 AM 2 comments
3rd Day : Tuesday,23rd September 2008.

Nothing much to tell, after Anne habis presentation and Petom bawak dia pergi check gigi. Kitorang lepak kat bilik Petom bergelak-ketawa. Lokasi untuk berbuka puasa arini dekat Asam Pedas Pasar Borong,mesti nak pergi makan kat situ kalo g Melaka. Tak tahu la apesal. Anne join sekali before dia balik Bangi sebab esoknya dia dah nak kena balik Sabah.

Thanks Yayang Anne for kad raya!Mmmuuaaahx!


Lepas je hantar Anne g MC,and bus dia pun dah bergerak, aku,Apiez,Petom,Farid and Aspa pergi tengok movie cerita, Death Race. Best gila cerita tu!!

Pictures of BBQ.

Bebelan dari NFM pada 1:35 AM 3 comments
Here is some pictures of BBQ.
Takkan la nak upload semua lak kan. =p











2nd day of 5days 4night di Melaka.

Bebelan dari NFM pada 12:58 AM 1 comments
2nd Day : Monday,22nd September 2008.

Sharp at 12pm,check out from hotel. Apiez hantar aku pergi campus untuk presentation. Dup dap dup dap jantung aku. Mdm Anushia my advisor and Mdm Wan Nur Azah the panel,Alhamdulilah, dorang cakap presentation aku, Very Good!. Terasa amat la lega kan.

Balik dari campus, terus balik rumah Petom kat UV sebab aku akan tido sana sampai la aku terasa nak balik Jb kan. Dah petang sikit, aku,Apiez,Farid,Petom,Ammar and Eyfa pergi Giant beli barang2 untuk BBQ malam nanti.

Berbuka puasa dekat D'Nangka dengan Apiez,Petom,Farid,Malin,Anne,Rai,Illi,Syaz,Aspa,Amad,Tika and ada la yang lain2 lagi. Memang riuh rendah kan.

Malam BBQ dekat Klebang,so jumpa la kawan2 aku yang agak rapat jugak kan walaupun tak semua. Malam tu makan agak banyak la jugak. Dahla masa berbuka konon nak makan ringan2, huh semua makan nasi, malam makan lagi ayam la apa la. Tapi seronok! Best best!

Wednesday, September 24, 2008

1st day of 5days 4night di Melaka.

Bebelan dari NFM pada 4:06 AM 0 comments
1st Day : Sunday,21st September 2008.
I went to Melaka with Shareena. She came to my house at 2pm and dalam pukul 2pm lebih terus bertolak pergi Melaka. From Jb ke Melaka non-stop berbual je.Sampaikan tak sedar langsung dah sampai. Sampai2 je terus check in hotel. Then jalan2 yang tak seberapa. After that,aku dengan Aspa pergi hantar dia balik Uitm Segamat. So,dapat la aku tahu macam mana segamat kan. Huish memang tak la kan aku duduk kat situ. Berbuka kitorang amat la kesian kan Shena,berbuka dengan air Esprit Orange Tangerine je sementara nak tunggu ada tempat kat KFC tu. Aku,Aspa,Shena and Ariel (bf Shareena).

Friday, September 19, 2008

Prinsip aku.

Bebelan dari NFM pada 4:02 AM 4 comments
Prinsip aku :

Lebih baik jaga hati diri sendiri dari jaga hati orang lain.
Sebab kalau kita jaga hati orang lain,belum tentu orang tu dapat jaga hati kita walaupun dia adalah kawan kita.

Thursday, September 18, 2008

Helping a friend who just like a brother.

Bebelan dari NFM pada 2:25 AM 0 comments

Its 2.25am and I still cant sleep.
Aaarrghh bored!
Memandangkan aku rindu nak study balik,aku buat la tutorial accounting Ammar.
Dia mintak tolong aku buat and dia kena submit this Friday.
Kalau tak submit dia kena bar.
Dia kat Melaka aku kat Jb.
Dia send 2 tutorial dia through ym and aku buat and aku akan scan balik serta send kat dia semula.
Alhamdulilah aku still ingat subject accounting ni.
Aku ingat dah dungu sangat otak aku ni kan!
haha.

Tuesday, September 16, 2008

MMU Suicide?

Bebelan dari NFM pada 12:17 AM 3 comments
You guys ada baca Metro semalam tak?
Pasal budak MMU.
Kalo belum,read this..

Padah tekanan kerja kursus
Oleh Meor Riduwan Meor Ahmad
mriduwan@hmetro.com.my


MELAKA: Tertekan akibat bebanan kerja kursus yang banyak selain terpaksa membahagikan masa dengan aktiviti berpersatuan dipercayai menjadi punca seorang penuntut pintar sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di sini, membunuh diri dengan terjun ke laut.

Ini berikutan mangsa, Boo Jay Win, 20, yang dikatakan hilang sejak Jumaat lalu, pernah beberapa kali mengadu kepada bapa serta teman wanitanya dia keletihan kerana terpaksa menyiapkan banyak kerja kursus, selain aktiviti persatuan sehingga terpaksa berjaga lewat pagi.

Mayat penuntut tahun ketiga jurusan Kejuruteraan Robotik, Universiti Multimedia (MMU) di Kampus Bukit Beruang dekat sini, dijumpai terapung kira-kira dua kilometer dari tempat kejadian oleh seorang pekerja sebuah pusat hiburan, kira-kira jam 5.30 petang kelmarin, sebelum dimaklumkan kepada polis.

Mangsa dipercayai terjun ke laut bersebelahan sebuah pusat karaoke di The Jetty, Pulau Melaka, dekat sini, berikutan penemuan barang peribadi miliknya di situ.





Bapa mangsa, Boo Swee Kee, 49, seorang guru, ketika ditemui di tempat kejadian berkata, dia sekeluarga amat sedih dengan kematian anak sulung mereka dan masih bingung memikirkan bagaimana anaknya boleh lemas di laut.

“Kali terakhir saya jumpa anak saya pada cuti Hari Kebangsaan dan puasa lalu. Masa itu dia balik hanya dua hari dan balik semula ke asrama kerana nak siapkan tugasan.

“Dia seorang yang pandai dan gemar mencuba banyak perkara serta rajin. Ada beberapa kali dia mendapat markah penuh dalam peperiksaan. Namun, beberapa bulan lalu Jay Win ada mengadu pada saya, dia terpaksa buat banyak kerja kursus dan juga aktiviti persatuan,” katanya.

Menurut Swee Kee, pada mulanya dia terkejut selepas dihubungi anggota dari Balai Polis Bukit Baru, yang memaklumkan kehilangan anaknya sebelum datang ke Melaka dari Batu Pahat, Johor jam 3 pagi, kelmarin.

Beliau berkata, kehilangan anaknya disedari rakan sebilik, Jumaat lalu selepas tidak pulang ke asrama, ponteng kuliah dan tidak menghubungi mana-mana rakan sekuliah.

“Rakan sebiliknya beritahu anak saya tidur lewat jam 4 pagi, Khamis lalu, selepas siapkan kerja kursus. Bila bangun, dia tengok anak saya tiada di katil dan ingat dia pergi sarapan.

“Namun, dia mula bimbang selepas anak saya tidak hadir kelas dan tidak langsung menelefon atau hantar SMS. Jam 11 pagi semalam (kelmarin) rakannya dapat panggilan daripada seorang penyelia karaoke yang menjumpai beg duit, telefon bimbit dan kunci kereta anak saya,” katanya.

Sementara itu, teman wanita mangsa, Chong Jin Lian, 20, penuntut jurusan perakaunan di universiti sama, pula berkata, mangsa menghantar SMS kepadanya pada jam 2.30 petang, Khamis lalu, memberitahu tidak dapat keluar makan bersama kerana menghadiri majlis perpisahan dan kuliah.

Ibu mangsa, Ng Poh Poh, 46, yang juga seorang guru, bagaimanapun enggan ditemubual kerana amat sedih dan tidak dapat menerima hakikat kematian anaknya.

Sementara itu, Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Ketua Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Melaka Tengah, Deputi Superintendan Razali Khamis ketika dihubungi semalam berkata, polis menolak sebarang unsur jenayah dalam kes itu.

“Mayat mangsa ditemui kira-kira jam 5 petang semalam (kelmarin) dan dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Melaka (HM). Mangsa dipercayai lemas lebih 48 jam sebelum ditemui dan mayatnya sudah dituntut keluarga,” katanya.


Monday, September 15, 2008

Ceraiya.

Bebelan dari NFM pada 1:45 AM 0 comments
Have you ever heard about CERAIYA at www.gua.com.my?
This story is quite interesting and quite funny.

*Click je kat banner atas ni and selamat menonton!

Hero and heroin cerita ini ialah Melissa Maureen Rizal and Tony Eusoff.

In this story,dorang ni suami isteri yang selalu je bergado.

Ni sinopsis cerita ni :

Tinggal beberapa hari lagi menjelang Hari Raya. Niki dan KP yang baru 3 bulan bergelar suami isteri, sudah terserlah ketidak serasian antara mereka.

Cuma satu jalan penyelesaian...cerai! Mereka sepakat untuk memberitahu keluarga masing-masing pada Hari Raya nanti, tetapi serangan sakit jantung bapa KP memaksa mereka menangguh berita tersebut.

Mereka kemudiannya memulakan satu perjalanan balik kampung untuk beraya bersama keluarga Niki. Sepanjang perjalanan, mereka telah merempuh pelbagai peristiwa pahit manis, suka duka dan melucukan. Ianya telah membuka mata KP dan Niki untuk lebih mengenali pasangan masing-masing dan lebih bertolak ansur sesama mereka.

Ceraiya, sebuah komedi balik kampung yang penuh dengan sajian peristiwa lucu dan pelik serta menghairankan dalam perjalanan hidup pasangan ini di musim perayaan nanti pastinya penuh pengajaran dan menghiburkan anda di sepanjang bulan Ramadan ini.

Aku dah tengok cerita ni sampai Episod 11 and aku tergelak2 tengok cerita ni.
Korang tengok la sendiri.
Enjoy the show ;)

Sunday, September 14, 2008

Kuih raya.

Bebelan dari NFM pada 11:43 PM 2 comments
Okay today bangun yang agak awal dari yang biasa.
Mak masak Lontong untuk berbuka puasa hari ini.
After berbuka puasa dan kenyang.
Aku and Eqa tolong mak buat kuih raya.
Ni 1st time buat kuih ni,based on buku,nama dia "Pandan Sweet".
At first,aku tak berapa suka kalo bab pandan-pandan ni.
Tapi takpela buat je la.
Mak aku biarkan aku dengan Eqa yang buat and dia tolong sikit2.
Bila dah bakar kuih tu,Wuuuiiii,sedap!Rangup!
Takdela rasa pandan.
So malam ni dapat la buat 3balang.
Esok nak buat 2jenis kuih raya pulak,kalo buat tak leh skit2 sebab nak bagi nenek aku lagi.

Mak pesan kalo resipi kuih tu ada tepung susu,tepung jagung,mesti sedap kuih tu.
So,selamat membuat kuih raya!
=)

Lately..

Bebelan dari NFM pada 4:22 AM 2 comments
Lately ni aku selalu je tidur lambat.
After sahur pukul 4am baru la aku tidur.
Ni baru je lepas kejut Apiez sahur.
Macam mana nak tidur awal ni sebab aku tak rasa mengantok pun.
Tidur lambat and of course la bangun lambat kan.
Suppose semalam aku pergi rumah Shue,adik angkat aku tapi disebabkan bangun lambat dah tak jadi pergi.
Ok la aku nak tidur dah,pukul berapa pulak lak aku bangun esok. =p

Friday, September 12, 2008

Last day industrial training.

Bebelan dari NFM pada 9:00 PM 2 comments
Today is my last day doing my industrial training.
I feel excited enough but deep inside I feel sad too.
And today all the staff make me laugh with their jokes.
I'm not strictly hate the department when I say I'm bored.
I just feel bored sometimes when I don't have any work to do.
Before its 4.30pm and half of the staff going back home,they hug me and kiss me,wish me luck and ask the forgiveness and absolutely me too.
For those who don't have my phone number,they ask for it.
I was invited to the "Majlis Berbuka Puasa PERTEK" at Menara Kastam on 18th September.
Chief Bakar and Khairul promise me to taking me out for have a meal after Raya.
For your information, I have been given an award for Excellence Through Quality Training from Puan Raja Normala.
Maybe through the industrial training session, I did finished the works given early and Puan Raja Normala and Tuan Zamri always says that. ;)
I'm gonna miss you guys and I hope I can make it for this 18th.

I went to Bazar Ramadhan with Syafiq Kadir after office hour.
Before that, we went to Masjid Jamek BBU and taking bubur Lambuk.
He recommends me the best puding.
We are not meet up for some years and today I meet him before he continue his study in Australia on February next year before I have a lot work to do and I cant spend my time.

Thanks a lot to my sayang for the permission went out with Syafiq and have faith in me.
*Actually he is my ex-boyfriend.
Seriously I don't feel nice and I think you might be jealous a bit but we didn't do anything wrong.
My heart is all yours!-I love you ;)
I promise I wont do anything which might hurt you ok sayang.

Thursday, September 11, 2008

Happy Birthday Along!

Bebelan dari NFM pada 12:11 AM 4 comments
(picture lama)
11.09.1988.
Its Along's birthday!
My besties ever.
I do love her and i really do miss her.
Darling, have a blast on your bithday!
Hopefully, your next birthday we'll celebrate it together ok.

Happy Birthday Along!
Along (Nurul Nadia binti Ramlan)

Tuesday, September 9, 2008

Who,What,When,Where.

Bebelan dari NFM pada 2:14 PM 4 comments
Bosan kat office and I think I need a survey to get me busy.haha.

The Who's
Who Was The Last Person You Talked To? Abang Taufik

Who Was Your Last Kiss? Definitely him ;)
Who Knows The Most About You? My hemo-hemo ;)
Who Can Make You Laugh No Matter What? Apiez ;)
Who Can You Always Count On? Sayang ;)
Who Has Your Heart? 100% he has my heart!
Who Is or Was Your Favorite Teacher In School? Cikgu Farah Natasya and Cikgu Syariat.
Who Is Your Best Friend(s)? Afifah (effa) my bestfriend since standard 6.
Who Loves You? My family, Apiez and.... anybody outside loves me?? =p

The What’s
What Is Your Favorite Song At The Moment? Say It Again by Marie Digby.
What Are You Looking Forward To? Successful accountant, richer, happy and lovely family with him ;)
What Is Your Favorite Color? White.
What Website Do You Visit Most? Myspace, Blogger.
What Is Your Favorite Smell? Vanilla and Lavender *tenang je.
What Is Your Favorite Movie? I cant mention all of it but one of them is p/s i love you.
What Makes You Mad? People which hurt my feelings.
What Curse Word Do You Use Alot? Bongok.haha.
What Kind Of Phone Do You Have? Old phone, Nokia 6280. *waiting Abah to come back here again and give me his phone
What Was The Last Song You Listened To? Say it Again by Marie Digby.

The When’s
When Was The Last Time You Went To The Mall? Last Sunday - Danga City Mall.
When Did You Talk To Your Crush Last? Last night.
When Do or Did You Graduate? might be 2012. *not sure,waiting for my degree intake.
When Is The Next Time You’ll Do Something Fun? This 22-24,meet my bf and my noobie's family.
When Was The Last Time You Ate or Drank Something? This morning during 'sahur'.
When Is Your Birthday? 07th December 1988.
When Was The Last Time You Went To The Movies? I dont remember but I went with my family.
When Is Your Parents Birthday? Abah (07th September 1965), Mak (20th February 1968).
When Were You In The Car Last? During lunch hour pergi basuh kereta.
When Will You Be 21? Next year;2009.
When Will You Be Taking Your Next Vacation? Insyaallah this December with my family, Bandung here we come! =)

The Where’s
Where Do You Live? Johor Bahru.
Where Is The Best Place To Be? At home.
Where Was Your Last Vacation? Genting Highland.
Where Were You Born? Johor Bahru.
Where Is Your Best Friend? Kota Damansara. * study sana.
Where Was The Last Place Your Were Besides Your Own House? My own house?Not yet.
Where Do You Think You’ll Be In 10 Years? Accountant, Wife, Mother ;)
Where Is Your Cell Phone? In front of me.
Where Are Your Parents? Mak maybe at home, Abah in Jakarta-working.
Where Was Your Display Picture Taken? Home sweet home =)

Sunday, September 7, 2008

Berbuka puasa bersama family.

Bebelan dari NFM pada 11:48 PM 1 comments
Its Sunday! Yesterday berbuka puasa di Grand Straits Garden (tempat fav abah aku ) ate seafood! Nyum Nyum! And today Abah dah booking table at Hyatt Regency Hotel. 6 sit for my family and 3 for my cousin, his wife and their daughter (Qistina Eryna). Aku dengan Eqa yang bagi nama tu. Qistina from Eqa and Eryna from me! ;) Amat banyak sangat makan tanpa henti-henti. Bubur lambuk, nasi beriani, steak, satay, kuih-muih, kurma tak lupa, buah-buahan. Memang akan bertambah naik la weight aku. haha.





my cousin (mad shah), qistina eryna, kak anom (tgh pregnant).

fairdaus (adik lelaki aku).
adikku Syafiq and Qistina Eryna.

Suddenly I saw Abang Faizal, boss aku masa aku kerja Hyatt. Aku tegur dia and he still recognize me. =)

Balik dari berbuka tu, we went to Danga City Mall memandangkan baru bukak. Belikan baju and mainan untuk Qistina, mainan untuk adik2 aku, aku dengan Eqa beli seluar. Esok malam abah dah balik dah and esok kerja.


About my boyfriend.

Bebelan dari NFM pada 11:19 PM 3 comments
1. What’s his name? Mohd Hafiz bin Mohd Anuar.

2. How long have you been dating? 1 year, 3months, 3weeks.

3. Can you tell him anything? Of course.

4. What’s his favorite color? Red!

5. When is his birthday? 29th November 1988.

6. How old will he be turning? 20 this year.

7. How much do you see each other? Not as often.

8. On a scale of 1-10, How much do you like him? 10/10 for sure! ;)

9. Do you love him? I was stupid if I'm not in love with him!

10. What’s his full name, first/middle/last.
Mohd Hafiz bin Mohd Anuar.

11. Have you ever been to the movies with him? A lot.

12. What movie did you see? Should I list them one by one?

13. Name a memory you shared with him? My precious!

14. Have you met his parents? Only his mother.

15. Has he met your parents? Only my mother.

16. How many siblings does he have? 4 same with mine. ;)

17. Have you kissed him in the rain? He will not let me out if it rain outside.

18. Can he make you in the best mood EVER? Definitely! =)

19. What’s his moms name? Rohani.

20. Is he funny? He always make me laugh!

21. Name his favorite quote? Okay2, boleh2. =p

22. What is his favorite thing to do? Sing a song, playing guitar, sms me! ;)

23. Does he have any pets? Not now.

24. What does he want to name his kids, when he’s older? Never mention it to me.

25. Someone hits you, What does he do? He will try to protect me.

26. Do you hold hands often? Every time we meet.

27. Does he cuss? Erm you guess?

28. Does he have a job? Still student.

29. Do you hug him alot? Every time we meet! Oh i miss him!

30. Does your family like him? Of course! They keep ask me about him ;)


Saturday, September 6, 2008

My Hammie (baby hamster)!

Bebelan dari NFM pada 1:28 AM 7 comments
Okay this entry is for Friday,5th September 2008.

Hari ke-5 berpuasa and abah balik arini.
But dia balik Jakarta balik on Monday.
Nak raya nanti dia balik sini semula.
After berbuka pergi Angsana.

Balik dari Angsana tu, aku nak naik bilik aku kat tingkat 3.
Masa nak naik tangga tu, aku dengar bunyi something dari salah satu sangkar hamster aku memandangkan aku letak sangkar2 hamster aku kat situ.
Suddenly aku nampak ada benda merah2.
Aku tengok dekat2.
BABY HAMSTER!!haha.
Hamster aku beranak!!
Patut la aku tengok dia sekarang makin gemok.
Ada 3ekor anak dia.
Ni la 1st time aku bela sampai dia beranak.haha.
Kecik and merah gila!
Actually tu hamster adik aku yang kecik sekali tapi aku yang selalu uruskan hamster2 tu semua.haha.
Then aku terus asingkan hamster yang jantan tu kat tempat lain.
Hamster aku belum beranak lagi.haha.

Tuesday, September 2, 2008

Lan and my Grandpa.

Bebelan dari NFM pada 11:27 PM 1 comments
Okay today 2nd day of fasting.Takdela terasa penat sangat sebab hujan kan.
My mum buat steamed nestum cake, after berbuka makan, sedap cake tu. Nyum nyum! =O
Around 9pm Lan datang. Lan ni uncle aku,adik mak aku tapi umur dia baru 19.
Means I'm older than him. Sejak2 ni kan dia happy semacam je.
Sebab dia baru dpt gf! Tapi dia tak nak la ckp gf,dia kte KAWAN. Eleh!haha.
Aku tak pernah tgk dia close dengan mana2 gurl. Seriously!
But this time lain gila! Tapi sebenarnya kan aku tak berapa suka dgn perempuan tu.
Adala sebabnya,aku,adik aku n sayang aku je yang tahu. =p
This matter has changed Lan a lot i think.
Dari dia tak ske bergambar,smpai datang umah aku nak amik gambar.
Mmg gila lain la dia sekarang,aku bercinta jugak tapi takdela happy macam dia tu.
Sometimes macam orang x betul pun ada jugak.haha.
Aku cakap dengan dia dun trust that gurl sangat.
But aku lak kne balik, "Ko ni anna x leh fikir mcm tu.Kite kena fikir +ve je".
Mmg la kan but sometimes benda tu la yang wat kite tak diperbodohkan orang.
Kena2 pulak dia baru lagi dlm bnde2 mcm ni.
Lan told her, he has a niece age 20 but dia tak nak percaya.
Dia kata Lan tipu dia, entah2 aku ni gf Lan.
Hello,aku anak sedara dia and aku 20.
Ko tak caya?Meh la jumpa aku.Then baru ko fikir balik ko nak caya ke tak.haha.
Apa2 pun good luck utk ko la Lan. =)

Okay tutup citer pasal Lan.
This story seriously kalo ianya really happen to you guys.
Confirm terkejut!
Lan told us yang pagi tadi ada ramai call Lan tanya pasal atok aku.
Call pulak tengah2 pagi lak tu.
Rupanya suma macam huru hara sebab dapat cerita yang atok aku dah meninggal.
Lan lagi la terkejut dh la tengah tido.
Lan terus bukak pintu, atok aku ade je duduk.
Pas tu ada la besan nenek aku call pulak cakap kenapa tak bgth atok aku dah meninggal.
Nenek aku cakap la, "Eh tidak la,Majid ada tu tgh mesin rumput".
Ramai gila la yang call. Yang call tu pulak orang2 nusa perintis.
Dulu dorang suma duduk kat kampung tapi dorang pindah sana.
Atok aku pun ada gak rumah kat sana tapi dia lagi suka duduk kampung.

Lan cakap la kt atok aku,"Bak (bapak) nape ramai sangat call ni ingat bapak dah meninggal?"
Atok aku lak jawab dengan selamba, " Eh npe pulak?Pesan kat orang2 nusa perintis tu jangan sampai aku bang (azan) halus kat telinga dorang".
Hahahahahahahha..
Masa Lan cerita tu aku,adik2 aku and mak aku ketawa2 terbahak2..
Sebab atok aku kadang2 kalo dia bercerita ke cakap ke memang kelakar.=)
Entah siapa entah yang pandai2 buat cerita macam tu.
Ya Allah,panjangkan la umur atok aku.
(Actually aku panggil atok aku pun bapak jugak,nenek aku pun aku panggil mak =))