Sunday, June 27, 2010

BBQ at Bagan Lalang.

Bebelan dari NFM pada 7:27 PM 0 comments
26th June 2010
Bagan Lalang.

Alhamdulilah.Semuanya berjalan dengan lancar.Apanya yang berjalan dengan lancar?Ohh,Apiez and I plan benda ni dah lama.Plan nak buat BBQ ramai-ramai sempena our 3rd year anniversary.Invitation is limited sebab budget pun takde la banyak mana tu pun limited to 30 person je but yang datang tak sampai 30 sebab dorang last minute cancel.

Untungnya sebab tak perlu la nak order nasi dekat Restoran Mak Teh sebab makanan untuk hari tu semua kawan-kawan yang tolong. Anne Yayang marinate ayam and buat spaghetti,Kinako Ira and Yanee Idris tolong masak nasi goreng,Jieja tolong buat air and lastly a big appreciate untuk abang Petom,Rasfeen and his gf Nabila untuk carrot cake tu sebab dorang buat sendiri okay! Siap ada tulis, "HAPPY 3RD YEAR ANNIVERSARY APIES & RYNA". Comel je.Serius ayam,spaghetti,Nasi goreng,air and cake serius TIP TOP!Sedap gila sampai semua makan berulang kali. Haish untung betul dapat kawan yang pandai masak ni la.hihi.

Ada yang mandi laut. Kami perempuan memang tak la nak mandi.Dok ambik gambar jee.hihi.Habis makan and dah malam tu kitorang main game Galah Panjang and game Polis & Pencuri.I sempat main Galah Panjang je dah penat nak lari-lari.Serius sangat had fun sebab dah lama tak buat macam ni.

Untuk korang yang datang,Thank you very much for coming.We should do it again next time untuk merapatkan lagi persahabatan kita.Apiez and me love you guys so much.Pray for our happiness :)

raisa malin kodel nisha acap aina izz med anne petom rasfeen nabila tynnie aspa isma azeeq ira jieja yanee piyoi ryna(me) apiez(bf)

p/s : later i'll upload the pictures sebab
pictures bukan kat camera I.

Friday, June 25, 2010

Someday.

Bebelan dari NFM pada 4:00 AM 7 comments

Someday,they will understand.

Minggu ni I teruk.

Bebelan dari NFM pada 3:41 AM 0 comments

I rasa this week I teruk. I banyak ponteng kelas. I tidur lambat so I bangun lambat.I tak revise apa yang I dah belajar dalam kelas. Haish hope next week I'll be a better person. Kena rajin pergi kelas. Jangan malas-malas lagi. Next week kena balik Jb jumpa mak and mintak mak belanja pergi makan yang sedap-sedap.

Rindu mak. Rindu Abah. Rindu Apiq. Rindu Daus.

Eqa tak rindu sebab hari-hari menatap muka dia.

Mummy untuk kali kedua.

Bebelan dari NFM pada 3:24 AM 2 comments
22 Jun 2010


Hey dalam previous entry I ada bagitahu pasal Kelly menghitung hari kan. And as a stated above,itu adalah tarikh Kelly beranak for their 2nd generation. Okay macam last time dia give birth,kali ni pun 6 ekor jugak. Before this I pernah nak anak kucing color Dark Grey.Semua Dark Grey takde putih-putih.Sekali dapat 3 ekor color Dark Grey tu.HAHA! 2 color putih and sekor color macam Loopy tompok-tompok putih kelabu.

Macam kejadian sebelum ni jugak Kelly ada problem jugak. Dia tak makan placenta tu. So,dia berbelit dekat 4 ekor anak-anak dia. Luckily I cepat,I,Apiez and Jieja terus bawak dia pergi klinik and doctor dapat putuskan. Ada sekor color putih ni doctor kata sangat bernasib baik and sama dalam kes Lucky,placenta tu berbelit dekat one of her leg,kaki yang sama macam Lucky.By the time I sampai kat klinik,kaki dia tu dah jadi color hitam but once doctor dah putuskan placenta tu,terus jadi color merah but a bit bengkak. So,doctor kata dia still can use kaki tu tapi maybe a bit weak.Takpe I redha.Nasib baik dia ada kaki lagi tak macam Lucky.

Doctor recommend supaya Kelly di spay kan sebab she has problem for each time dia give birth.Hurrmm terfikir kat situ,dalam Islam memang la tak boleh nak mandulkan haiwan sesuka hati kan tapi sebab ada reason takpela.So,nanti bila anak-anak dia dah besar sikit and Lucky dah genap 6 bulan,mereka perlu dimandulkan untuk masa depan mereka.Maybe nanti Kelly boleh jadi gemuk sikit ke.hehe.


So, please pray for them supaya mereka dapat survive sampai besar.Bila dah besar nanti I upload pic mereka okay. To tell you,sekarang ni kat rumah I ada 11 ekor kucing termasuk Kelly and Keero.HAHA!

Tuesday, June 22, 2010

Menghitung hari.

Bebelan dari NFM pada 2:40 AM 7 comments
Rasa macam dah lama I tak update pasal kucing-kucing I kan.Okay btw, I tengah menghitung baru nak dapat cucu lagi.Yuhuuu! Kelly dah diasingkan dah sebab kalau ikut kiraan dalam masa yang terdekat ni dia beranak. Ni pun dia dok mengiow je. Makin lama makin comel lak dia ni.

Lucky,Louie and Loopy seperti biasa,Keero yang jaga.Tapi Keero lebih jaga Lucky dari yang lagi 2 tu.Almaklumla anak dara sekor je!Cewah!HAHA! Dorang makin lama makin besar.Ye la kan takkan la makin lama makin kecik pulak kan.

Sampai sekarang I belum tahu cara mengatasi masalah kutu kucing ni.You guys tahu tak?Currently,I gunakan Front line Spray once a month untuk kucing-kucing ni tapi still takde effect.Paling banyak dekat Kelly.

So,kalau Kelly dah beranak nanti I bagitahu you all okay :)

Sunday, June 20, 2010

3 Idiots.

Bebelan dari NFM pada 3:40 AM 7 comments

I balik je dari Mines and South City Mall terus tidur sebab I tak cukup tidur then I bangun je sebab terus sakit kepala yang menyengat. Bangun and baring kat hall sambil tengok tv. And I nak suggest you all tengok cerita 3 Idiots ni.Hindustan movie. I dah lama gila tak tengok Hindustan so tadi saja je la nak tengok kan.Channel 952 Boxoffice.

I tengok movie ni sampai I tak boleh nak tinggalkan tv walaupun sesaat sebab best sangat. Sangat meaningful.It is about friendship and family.Serius sangat touching okay. And you all bayangkan on the same day I tengok cerita ni twice and skang ni pun tengah tengok lagi dekat rumah kawan I.

Please tengok! Actually ada Amir Khan and Kareena Kapoor yang cantik :)


BC friends.

Bebelan dari NFM pada 2:47 AM 0 comments
Hello readers. Sorry,no new update since the previous one. Broadband I my mummy belum bayar lagi.So,I macam bosan gila tak tahu nak buat apa memandangkan I bukan jenis yang tengok tv sepanjang masa.Ni pun I online dekat rumah kawan I disebabkan bf I tak bagi dok rumah sorang-sorang.Tunggu siang baru boleh balik.

Btw,Friday haritu I keluar dengan kawan-kawan Iran and Chinese I from Bc. Samira,Suri and Erwin from Iran and dorang tak pernah gila pergi karaoke.So that,dorang macam excited gila-gila especially Suri. Suri tu dah 40 lebih,married and ada anak lelaki around 15 years old.

Erwin pulak around 30 years old and not yet married and dia kerja as a manager kat mana entah.Lupa.And not to forget the pretty one,Samira.Dia ni lawa gila.Hidung mancung,putih and gila-gila.

Richard and Fu Nien pulak chinese. Richard lawyer and Fu Nien pulak 19 years old and study kat mana entah lupa.

Next week we are planning nak tengok movie and still decide nak tengok cerita apa.Btw,next week last BC class and dah susah nak jumpa dorang and maybe tak jumpa terus.Jumpa thru Fb je la kot.hehe.

Btw,karaoke dengan dorang sangat seronok.Semua sporting.Sume dance especially bila Anne nyanyi lagu Goyang Inul.Samira paling excited,menari dengan gaya menggoda.Auuwww!

Wednesday, June 16, 2010

Anniversary prezzie from him.

Bebelan dari NFM pada 2:44 AM 4 comments
Okay I nak cerita kali ni dalam nada yang EXCITED!
I got 2 presents from him yesterday.
Anniversary present.
Dia say sorry sebab lambat bagi but its okay.
Its not compulsory to give me the present because what I want is only you.
*okay I know org akan ckp,"alah ayat biasa"
No,seriously I meant it.
Okay,present apakah itu?
Jeng jeng jeng!

I got a TOMMY HILFIGER watch.
A RED watch which is I tak pernah ada red watch because I rasa kulit I gelap.
So,bila I pakai jam merah,I akan nampak lagi gelap.
But Sayang said No and it is looks good on me.
Okay take that as a compliment,kekononnya kulit I putih bersih macam kapur sireh.haha.

I memang takde jam pun,so I am happy for this!
Bukan takde,ada tapi Jam Odm I selalu ada masalah tali.
Jam Guess I,I tak tahu kat mana tapi seriously jam tu memang kena tukar tali dowh.
Fyi,2-2 color putih.
Oh,almost forgot,I got a light pink color watch too from Anne Klein.
But tak macam pink sangat,almost peach.
Tapi batt I tak tukar lagi.haha

Okay the other one is,ROXY bag.
Actually,I'm using my sister's bag utk ke kelas.
If you see I'm wearing a sling bag chocolate color,it is my sister's bag actually.hehe.
So,I got a new bag sementara I mencari where did I put my Levi's bag yg I selalu bawak pergi class. *wondering.
And Sayang said,"Dah lepas ni pulangkan beg Eqa"
HAHA!

Okay ni picture hari ni,I baru pakai.hehe

Btw,tangan I ni I rasa macam kecik sangat even in my siblings pun tangan I yang paling kecik.
So,it is hard for me to find a suitable watch suits with my small wrist.
And my new watch suits with me :)

Terima kasih Sayang for these. Dont worry if you risau I suka ke tak sebab seriously I suka gila gila gila. Apa-apa pun you belikan untuk I,I suka tak terhingga. Sebab apa you suka I pun suka tapi bukan termasuk perempuan lain yang you suka.Itu UNACCEPTABLE! Saya sayang awak bukan sebab harta benda.Saya sayang awak sebab awak buat saya rasa saya perempuan yang paling bertuah and awak buat saya rasa disayangi. Terima kasih Sayang!

Monday, June 14, 2010

Second week.

Bebelan dari NFM pada 4:32 AM 3 comments
Hello,a second week of new semester has begin and as usual Tutorial class dah start.Ohh malasnya nak buat tutorial for those 7 subjects.Plus,a lil bit busy with Convo Fest because I am one of the committee.I've no idea why this semester I rasa excited and semangat semacam. Can anyone tell me?

Saturday, June 12, 2010

30 things about me.

Bebelan dari NFM pada 3:13 AM 2 comments
Di tag oleh Cikkiah.

Soalan berbunyi begini : Sila tulis 30 perkara tentang diri anda

1. Fullname I NOOR FHARINA BINTI MOHAMAD. Family panggil I Anna or Nana. Kawan blog I panggil I Fharina Cha Cha. Kawan university I panggil I Ryna.

2. Time sekolah teknik I amik course Pengajian Kejuruteraan Awam tapi time Diploma and Degree I tukar course amik Accounting. Jangan tanya kenapa.

3. I sulung dari 4 beradik. 2 perempuan,2 lelaki.

4. I ada 5 ekor kucing yang bersama I sekarang while 3 ekor lagi sudah selamat.

5. Masa lalu I will always lead me to a better life,that's why I appreciated every moments.Don't ask me to forget those.

6. I ni cepat marah and at the same time cepat sejuk. Mulut I laser kalau you all nak tahu sebab I cepat luahkan rasa marah tu directly.

7. I suka tidur sangat suka tidur. I tak suka bile orang kacau I tidur sebab I rasa macam nak bersikap kurang ajar.

8. Fav meal I kat Mcd is Double Cheeseburger. Fav meal kat Kfc pulak,Snack Plate.

9. Bila I malas nak layan you bermaksud you dah buat something yang I tak suka and I rasa you annoying.

10. I tak suka pinjam orang duit. Kalau terpaksa baru pinjam.

11. So far, I belum lagi di anugerahkan Dean List.Tahun bila nak dapat pun tak tahu la.

12. I suka shopping and every girls does! I harap yang I ada duit yang banyak and takkan habis.I tahu itu tak mungkin berlaku.

13. Bila I sacrifice untuk you,sila hargai sebab bukan senang I nak buat sacrificing ni.

14. Kadang-kadang I berfikir dan I memilih untuk kepentingan and masa depan I sendiri.Ya,itu perlu.

15. Fav air yang ada dalam peti sejuk I yang kena ada ialah Coke or Sprite.

16. Bila I nak you buat sesuatu tapi you taknak buat or lengah-lengahkan,lama-lama nanti I akan buat tak peduli.Suka hati you la nak buat apa.

17. Fav kereta I Mini Cooper kale Merah :)

18. Kawan I kata walaupun mulut I laser,I cepat nak mengamuk tapi I baik hati.

19. I akan layan orang macam mana orang layan I.

20. Kawan I kata lagi,I ni pandai tapi I malas.Yer,I sangat pemalas.

21. I tak suka driving! Oh pls! Can you hire a driver for me?

22. Kadang-kadang I sendiri tak tahu and keliru apa yang I nak dalam hidup I.

23. Sila jangan fikir yang I nak rampas boyfriend you macam ada orang tu fikir dari sekolah sampai sekarang sebab honestly I bagitahu,I tak ingin langsung boyfriend you yang dasar lelaki miang tu.

24. Dari sekolah sampai sekarang,kadang-kadang I dah lali dengan mulut orang yang suka buat cerita ni.Bagi I,apa I kisah I hidup bukan guna duit mereka pun.Hidup I aman tenteram kat sini.

25. Kalau sekali jumpa I mesti orang ingat I sombong sebab I tak reti nak memulakan perbualan.

26. Sebenarnya I nak sangat jadi ibu muda yang anggun tapi maybe takde jodoh nak kahwin awal.Apa-apa pun I redha.Lagipun I takut nak beranak.haha.

27. I takut gila bila tengok darah.Rasa macam nak tercabut urat-urat dalam badan semua.

28. I ni cepat bosan kot,so sila buat I jadi tak bosan dengan cepat.

29. Walau I tak ramai kawan macam budak-budak hot,I tak kisah sebab kawan-kawan I sekarang yang betul-betul boleh buat kawan.

30. Serius tak tipu I sayang readers I :)



Adorable girls!

Bebelan dari NFM pada 2:29 AM 5 comments
From left : Aina Hainura, Farah Izza, Nbaizura, Amalina Nazihah.

ADORABLE GIRLS!

Gambar ayam terbentuk dari peringkat janin lagi!

Bebelan dari NFM pada 12:39 AM 7 comments
Hello,entry kali ni quite interesting.
Actually pictures ni I amik dari blog Fahmie
so I nak share dengan you guys.

This is how ayam terbentuk dari peringkat janin lagi.
Cewah dah macam dalam iklan susu.haha.























So,amacam? Dah boleh bayangkan bagaimana ayam terhasil :)

Friday, June 11, 2010

Happy Birthday Farah Izza!

Bebelan dari NFM pada 1:24 AM 4 comments

Your birthday only comes around once a year so let's make today a day to remember.
Today is a gift of life, today it's your birthday.

Lot's of people are thinking of you on your birthday; I just wanted to let you know I'm one of them.
Have a wonderful day!

Wishing you another wonderful year of happiness and joy. Happy Birthday!

Happy Birthday to someone who deserves a truly happy day.

Hope you have the greatest Birthday ever!

Happy 22 birthday besties,
Farah Izza binti Mohd Mydin.
May your birthday fill with joys and laughter.
I love you and always do :)

Thursday, June 10, 2010

Boyfriend vs Kawan.

Bebelan dari NFM pada 2:49 AM 2 comments
Kalau kita ada boyfriend,jaga la dia elok-elok. Kalau kita ada kawan,kita tetap kena jaga mereka elok-elok. Supaya boyfriend dan kawan tak lari dari kita. Tak semestinya ada boyfriend,kita kena lupakan kawan. Tak semestinya jugak ada kawan,kita lupakan boyfriend. Both of them sama penting. Bila kita ada problem kawan,cepat-cepat kita mengadu dekat boyfriend kita tapi bila kita ada masalah boyfriend,cepat-cepat kita cari kawan untuk happy.

Bukan bila ada boyfriend,terus lupa kawan-kawan. Bila ada masalah dengan boyfriend and kawan-kawan dah macam terus tak di layan baru nak cari kawan-kawan. Kawan-kawan pun ada masalah hidup mereka jugak. So,pandai-pandai la fikir. Peragai yang buat orang menyampah sila buang jauh-jauh supaya kita tak buat kawan-kawan dan boyfriend terasa.

Bukan bermaksud tak de masa nak dating dengan boyfriend sebab kena bawak kawan je. Tidak. Cuma kalau kita boleh cakap I love you dekat boyfriend kita hari-hari. Apa salahnya kita cakap I love you dekat kawan-kawan kita kan. Supaya mereka tahu yang mereka penting dalam hidup kita.

So, I love you all :)

Buat sendiri boleh?

Bebelan dari NFM pada 2:18 AM 5 comments

*gunakan kanta pembesar untuk membaca.
acah je la,click sudah :)

Wednesday, June 9, 2010

Sila lihat payudara wanita.

Bebelan dari NFM pada 4:01 AM 7 comments

Erk serius ke ni? Kelakar pun ada jugak.haha.
Baru tenung 10 minit dah boleh panjang umur 5,6 tahun
Kalau 1 jam,lama tu!HAHA!

Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan.

Bebelan dari NFM pada 3:27 AM 5 comments

Okay, I've already watched Lagenda Budak Setan :) Crowded with people. I should say, LBS sangat-sangat sedih and even one my friend menangis since scene awal-awal and sampai habis. Romantik and jiwang pun ada jugak but it makes my heart melt. Yang paling geli sekali scene Kasyah masukkan cicak dalam Tin Coke Ayu and Ayu tercekik cicak tu! Euuuwww gross! Plot cerita LBS buat korang tertanya-tanya tapi still you could get it the jalan cerita. Tapi nanti tengah-tengah sedih jadi kelakar pulak,sebab apa? Huh,korang kena tengok sendiri and listen carefully :)

Tapi yang tak bestnya scene Ayu 2 sebab dia macam kaku. Pelakon baru. So,apa-apa pun Lisa Surihani and Fazura sangat cun and suka suka suka :) I cant wait for the Part 2!

Thursday, June 3, 2010

Blackberry and Iphone?

Bebelan dari NFM pada 6:18 AM 10 comments
I am thinking hardly and I am still didn't made any decision yet.
Blackberry and Iphone 3GS, which one is better?

Can you help me?

It is fun!

Bebelan dari NFM pada 4:58 AM 4 comments
I've been tagged by Fahmie my blogger's friend.
So,here we go;

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

What is ur name:
Noor Fharina binti Mohamad


A four letter word:
Naah [means NO]

A boys name:
Ning [a nickname for Amiruddin.haha]

A girl's name:
Noor Atika binti Mohamad

An occupation:
Nurse [it will never happen]

Something you'll wear:
Necktie

A type of food:
Nasi Lemak

Something found in the bathroom:
Nair [okay i lied, it is veet actually]

A place:
Nigeria

A reason for being late:
No Idea.

Something u'd shout:
No way!

Something you drink:
Nescaffe

A musical group:
Nelly Furtado

An animal:
Newt

A type of car:
Nissan

A type of fruit:
Navel orange [search by your own]

It makes me half crazy!HAHA!
You should try it!

So,for the next victim, I'll choose the luckiest girl or boy!

1) Amalina Nazihah
2) Nbaizura
3) Kyra Nordin
4) Syafiq Kadir
5) Raisa!

Good luck guys!

Tuesday, June 1, 2010

Skype menjalinkan hubungan.

Bebelan dari NFM pada 10:51 PM 4 comments

Disebabkan bosan takde kerja. Skype dengan boyfriend.
Dok merepek meraban and lawan game.Bowling, Checkers and Bingo!

and 3-3 dia menang.sabar je la!
Tapi I menang last round main Bingo.

* webcam dia gila so dia terbalik.

Walaupun kami jauh tapi kami tetap boleh beramah mesra ;D
Nak ajak Yayang Anne main sekali 3 orang tapi internet dia gila.

Jb and Cyberjaya.

Bebelan dari NFM pada 7:47 PM 0 comments
Hey guys! I dah dekat Cyberjaya dah. Semalam balik sini. Rasa dah lama gila tak drive lama-lama macam tu sebab selalunya my sister yang drive and I of course dah terbongkang kat sebelah or kat belakang sebab I rasa tidur dalam kereta ni best.haha.

Saja je nak balik Isnin sebab tak nak balik Ahad sebab Ahad banyak kereta and I tak suka sesak-sesak tapi hari Isnin pulak memang kereta tak banyak tapi lori banyak. Haish tu lagi tak suka.Sebab lori ni suka nak amik lane kanan tapi nanti dia jadi lembab. Hangin je! Reason tak nak balik Selasa pulak sebab nanti penat la sampai-sampai je dah nak kemas and penat sangat and bangun lambat hari Rabu and Rabu ada BC class.

Suppose I balik Cyberjaya hari Khamis lepas tapi di extend hari Ahad pas tu extend lagi hari Isnin. Nak balik Isnin tu pun mak I macam tak bagi I nak balik walaupun dia tahu I ada class. Banyak kali dia tanya I haritu," Eh,dah nak balik dah ke?" Haha. Apiez kata, " Itu lah mak. Sebab dia rindu anak dia" Okay I'm going to miss you too mummy.

Jumaat ni tengah malam gerak pergi Melaka sebab Sabtu pagi tu Miss Aminah and Miss Hartini kahwin! Tapi hotel tak discuss lagi ni.haha. Oh lepas tu kena balik Jb dari Melaka tu sebab Abah balik and I dah lama tak jumpa Abah. " Abah,abah dah beli tak Anna punya barang tu? Weeeee..."

Oh,reuninon SMKBBU haritu I tak pergi pun sebab..Boleh tak I cakap lupa?haha. Serius I lupa gila. I bangun dah lambat haritu. Then dok baring tengok tv semua without mandi. Pukul 7pm,Belle call tanya pergi tak. Oh shit,lupa! So,I tak pergi pun sebab I rasa my close friends pun ramai tak pergi. Untuk yang buat reunion tu,next time sila buat dengan planning yang baik. Date,place and everything la. Jangan main buat je.

Mizz nina

Bebelan dari NFM pada 5:52 AM 3 comments
This is my current favorite song.
Suka tengok Mizz Nina sebab dia cantik & comel.
I am her fan since dia in Teh Tarik Crew lagi.
Doodaat!

video

Almost everyday I tengok video clip ni or listen to the song =D