Monday, June 29, 2009

Ini penting!

Bebelan dari NFM pada 10:45 PM 4 comments
Semalamkan aku nangis sebab adik aku Daus ym aku,dia cakap mak aku letak Kelly dekat luar.Ya Allah,masa aku dpt tahu tu rasa risau gila!Ye la dah la gate luar tu mak aku jarang kunci and aku risau la dia hilang kena curi,kalo kucing biasa takpe,kucing Parsi kot. Aku dok diam2 bila aku dapat tahu tu,pas tu terus aku nangis.Masa aku nangis tu pulak Apiez nak mintak air kat aku.haha.

Aku suruh Daus cakap dekat bibik aku suruh dia letak kat dalam semula sebab aku tahu perangai Kelly,dia takkan buat hal selagi apa yang dia nak orang ikut and dia akan bising kalo dia tak nampak orang yg dia kenal.Aku yang jaga dia,aku tahu la dia.Lately ni dia buat perangai sebab dia nak mengawan,aku siap survey internet lagi cari apa punca Kelly jadi camtu.

Tadi masa tengah makan tengah hari,aku message abah aku yang kat Jakarta tu,

"Abah,suruh la mak masukkan Kelly dekat dalam rumah balik.Nanti dia hilang..orang curi,dah la selalu tak kunci pagar..tolong la..kesian Kelly."

lalu abah pun mereply,

"Okay nanti abah suruh mak,ana kat mana?"

Okay bila cakap dengan Abah,aku lega sikit.Then baru kejap ni aku buzz Daus tanya pasal mak aku sebab aku call mak aku banyak kali dia tak angkat.Tak mungkin dia dah tido.Adik aku cakap,mak aku dalam bilik.Aku tanya dia,mak aku ada bising apa2 psl aku tak.Then dia kata ada.Aku tanya Abah dah call,dia kata ada.Mesti mak aku geram sebab aku ngadu kat abah aku.Eh biarlah,npe buat kucing aku macam tu,Kelly bukan kacau dia pun.

Dan aku mengambil keputusan setelah aku menangis bagaikan hilang bf supaya Kelly akan ku bawa balik ke rumah Cyber.Okay problem sekarang Aina sebab dia takot kucing.So aku cakap dengan dia,dia kata okay.Yeah!! Semua tak percaya yang aku nangis pasal kucing.haha.Aku sayang kot kucing aku!Nanti aku pindah bulan August ni,aku akan angkut dia sekali and dia akan bebas di situ.

Kelly,be strong okay,i will be back soon and bring u with me.
Dont be naughty or my mom will punish u.

Skype.

Bebelan dari NFM pada 4:50 PM 2 comments
Any of u ada Skype?
If yes,add me!
Buat skype ni pun sebab Fiq suruh,haha.
Tu yg contact ada dia sorang je!
Okay la tu contact2 Australia and Malaysia kan.
Takde nak habis kredit call ke apa ke.

Saturday, June 27, 2009

famous dowh.

Bebelan dari NFM pada 6:39 AM 2 comments
Noor Fharina binti Mohamad,adakah anda famous?
Oh mungkin.haha.

Shena,bgth aku yang ada orang ty pasal aku.
Bila aku cakap,aku famous,dia tak nak percaya.
Shena,aku tahu kau jeleskan?
sbb org tu add kau sbb nk ty psl aku bkn nk ty psl kau.haha

Nite story from a looser.

Bebelan dari NFM pada 3:14 AM 0 comments
Tadi aku lapar gila kot.tak tahu nak ajak sapa pergi makan sebab housemate semua takde.Then call Sheila ajak makan tp call dia dengan nada kesian.Then menjadi la pergi Oldtown.Oh lama gila kot tak borak-borak ngn dia,Sheila and Along,they are the best medicine of my sadness coz they will make me laugh over and over again.Duh,teringat time dulu kat melaka. Melepak sama-sama.

Balik tu,after parking kereta,jalan kaki pergi kedai depan sorang-sorang beli ice cream.Then otw balik jumpe Abang Arif and someone yg aku rasa aku tak sure siapa.aku rasa Qayyum adik abg arif tapi entah la sebab muka dah berubah gila kot.haha

Friday, June 26, 2009

the friend.

Bebelan dari NFM pada 10:50 PM 0 comments
Adhitya Sheidi, i hope u fine there ;)

the bestfriends.

Bebelan dari NFM pada 10:41 PM 1 comments
Hmm,nothing much to do.Take a look the others blog and feel there's a thing which make me feel so bad and seriously,i dont know why?For now,i think i really need my best friend,repeated,my BEST FRIEND,which is my really really best friend.

Afifah
Shareena
Nadia
Izyan

I miss you girls.

Friday, June 19, 2009

Air mana kau pergi?

Bebelan dari NFM pada 1:00 AM 2 comments
Aku angin betul dari semalam.Bil air bayar tapi kejap-kejap takde air.Tapi bila ada air,ya allah punye la kejap sangat.Ni pun takde air.Kalo macam semalam pukul 2am baru ada air,tapi esok pagi kul 8am takde.Kan bangang tu,entah apa la orang tu buat dengan paip agaknye.Betul kan la cepat-cepat.GRRR..

Azam la konon.

Bebelan dari NFM pada 12:21 AM 0 comments
Tak tahu nak update apa.
Errkk mungkin pasal subject Human Resource kot.
Okay aku tak boleh nak add Human Resource sem ni sebab clashing dengan kelas-kelas yang lain.
Ada but friday,2-4pm,Huish memang tak la aku nak amik kan,lagi-lagi kalau aku nak balik Jb kan.
Amir dengan Jieja amik sem ni and Amir tak galakkan aku amik sorang-sorang but luckily Ath tak amik lagi.hehe
Sem ni kena betul-betul sebab pointer macam gampang!

Thursday, June 11, 2009

Result teruk.

Bebelan dari NFM pada 3:05 PM 2 comments
Result dah keluar.Fuck gila wei result aku!
Kawan-kawan nanti kita study untuk supp sama-sama okay.
Hopefully after aku pindah rumah ni,ok la sikit aku nak belajar.
Haish!

Monday, June 8, 2009

Student New Intake June

Bebelan dari NFM pada 1:11 AM 0 comments
Sekarang ni aku berada di Cyberview Lodge Resort and Spa dengan family tercinta kan.
Bilik dia best gila!
Tadi masa Eqa pergi register aku pergi teman dia,register hostel semua dulu.
Masa tengah sibuk-sibuk mak aku kemas bilik tu,aku pergila tengok budak-budak new intake ni.
Woah macam-macam ragam,siap ada bawak cermin besar lagi and barang banyak gila.
Ada perempuan cina ni pulak siap bawak patung babi besar pulak tu.
Aku cerita dengan abah and mak,diorang ketawa je.haha.

Tapi dowh,barang Eqa banyak gila!
Aku dulu pun takde macam tu.
Ni dia tidur hostel sebab esok start orientation pukul 8am and kat hotel sekarang ni tinggal aku dengan Daus je conquer bilik besar ni kan.
Tadi Eqa skip orientation night session sebab ada lagi nak beli barang dia,so singgah la KLCC.
Masok Nike amik je apa yang nak,suppose Eqa je beli,ni tak dengan aku aku sekali.haha.
Kesian duit abah habis banyak,dah tu nak buat macam mana,bila tanya boleh tak beli ni,dia okay je,ktorang pun sut je la!haha.
Sorry Abah.

Esok mak suruh teman mak pergi mana entah pagi.
But pagi tu jugak la Mr Lee nak call untuk tengok rumah.
Haish entah la.
Tapi esok jugak aku balik Jb sebab Rabu mak dengan Abah nak pergi hospital.
Tadi message dengan Adhit,then dia tak jadi balik Isnin sebab ada lagi document2 apa entah tak settle lagi.
So,dia balik hari Rabu..

Macam tak percaya.

Bebelan dari NFM pada 1:01 AM 0 comments
Ini adalah cerita hari sabtu:

Abah balik hari ini,tengah hari and hari ini pun aku tak pergi tengok Adhit perform sebab aku tak tahu tempat dia kat mana.
Kebiasaannya,kalau abah balik mesti kitorang adik beradik cam susah gila nak kuar.
Tapi aku dengan Eqa terasa nak jumpa Adhit sebab tak tahu tahun bila lagi boleh jumpa dia.
So balik dari keluar dengan family and makan seafood di Marina Restaurant dah pukul 10pm lebih.
Eqa terus kemas-kemas barang memandangkan esoknya dia nak pergi register MMU.
So dalam pukul 11pm lebih nak dekat pukul 12am tu mak masuk bilik Eqa and borak2.
Masa tu pulak abah dah tido and aku memberanikan diri cakap dengan mak aku nak keluar.
Tapi aku cakap la aku nak jumpa Adhit and mak aku tahu pasal dia nak balik Jakarta tu kan.
So mak aku bagi,masa ni abah tak tahu lagi.
Dah siap-siap turun bawah and tengok kunci kereta Myvi takde,Kunci kereta Getz and Merc ada tapi nak keluarkan Getz,kena reverse Merc lak.
Aku dengan Eqa macam suruh2 antara satu sama lain nak mintak kunci dekat abah.
Tapi abah pun bagi.haha.
Macam tak percaya lak.
Selalunya mak aku memang tak peduli aku kuar balik kul bape.
Ni abah aku pulak.

Aku balik rumah je dah pukul 4am and pukul 5.30am nak kena gerak pergi Cyber tapi nasib baik gerak kul 6am.
Aku tidur je sebab dah ngantok gila tak tido.
Masa aku keluar pun Apiez dah call2 sebab dia kata dah lambat sangat.
Sorry sayang sebab masa tu leh jumpa Amrey pulak.

Thursday, June 4, 2009

SS means Singgah Selalu.

Bebelan dari NFM pada 4:36 AM 0 comments
Okay sekarang ni dh pukul 4 lebih pagi.
Aku baru balik dari SS ni dari jumpa Adhit dengan Ashap disebabkan Adhit dah nak balik Jakarta 8June ni dan mungkin lama lagi dia kesini lagi.
Then Petom,Farid,Gemok and Acob datang,lepak ramai2 dan bebual untuk pukul budak itu.
Oh kami tak suka dia!
Tapi Eqa adik aku boleh pulak lepak dengan dia kan.haha.
Berjumpa dan melepak dengan Ashap dan Adhit menyebabkan aku ketawa menangis2 sehingga eyeliner comot sekali.
Diorang sangat gila dengan silap mata yang mempermainkan perasaan akukan.
Kakak Ashap yang dipanggil Along yang tengah pregnant pun ada.
Aku nampak Rafiq,tapi aku tak tegur dia,dia pun nampak aku macam tak kenal.
Aku pun tak tahu macam mana dulu aku boleh dengan dia.
Takpe,itu zaman sekolah.
Ini zaman universiti,cewah!
Aku ada boyfriend penyayang dan dia pun ada girlfriend penyayang.wakaka.perasaan seketika.



pesanan ringkas : eh kau Adhit,kau tahu tak kau gila!haha
Ashap, i memang suka silap mata bongok u tu!haha.

Wednesday, June 3, 2009

Dia.

Bebelan dari NFM pada 4:43 AM 2 comments
Entry kali ini adalah saja-saja kerana aku tersangatla ingin mengupdatekan blog.
Aku sangat la sayang boyfriend aku.
Serius!Aku tak main2.
Dia selalu je sabar dengan aku,dulu aku sangat la degil,dia tak cakap aku degil tapi aku tahu aku degil.
Dengan berkat kesabaran dia melayan karenah aku yang dulu suka melayan,itu kata dia and semua nak ikut kepala otak aku,sekarang ni aku sudah tidak degil seperti dahulu.
Dia pun berkata begitu.
Dulu kalau dia marah aku,confirm aku marah dia balik sebab aku macam pantang gila dia marah aku.
Tapi sekarang aku suka dia marah-marah aku tapi bukan la yang teruk sebab nanti dia pujuk aku balik.
Oh,disini ingin dinyatakan yang saya suka sangat dipujuk oleh beliau dan kadangkala dia akan cium pipi saya sampai rimas.
Dan dia juga suka mereka pantun sendiri yang buat saya tersenyum.
Oh indahnya kasih sayang.
Dan sambil itu,mengusap rambutku dengan lembut serta mencium dahiku.
Serta,jika aku menangis yang teresak2,beliau akan selawat di ubun-ubun ku (betul ke tu ubun-ubun?) dan menyuruh ku memeluk beliau.
Lalu ku tertido.
Walau dia marah macam mana pun dengan aku,aku tetap mahukan dia disaat itu di sisi aku dan kadang-kadang aku tak bagi dia balik,bila aku menangis lalu tertido,barula beliau balik.

Sebab itu la aku sayang boyfriend aku,dia faham aku dari orang lain.
Dia la musuh,kekasih,kawan..
Sebab tu juga la aku akan melenting kepada sesiapa yang kacau dia.
Sebab aku tahu takde perempuan lain yang boleh sayang dia macam aku sayang dia.
Oh,aku rindu dia!

Monday, June 1, 2009

Dasar cewek Myra sialan!

Bebelan dari NFM pada 3:23 PM 13 comments
Okay kali ni entry agak maki hamun sedikit,oleh kerana hati ni tak boleh nak sabar lagi.

Begini ye,semalam aku ikut Eqa adik aku and Meerul pergi tengok movie kul 9.30pm,then on the way nak pergi sana Apiez message.

"Yang!i x tahan la..You tlg marah budak pompuan ni..ni budak kg i tu Mira..adoi!u tlg mrh dia.dr tgh hari td tpun x hnti2.i pnt la reject.ni smpai ltk silent dh.Batt i dh low ni..ni no nye : 013-6336634"

Aku memang saja letak no dia dekat sini,biar dia kena kacau dengan lelaki2 gila.Okay la aku call,pd mulanya sore aku memang lembut teramat sangat,then bila dia dah cam sial,aku pun apa lagi,membebel la kan.Yang aku ingat,aku cakap macam ni,

Aku : "Eh kau jangan nak kacau bf aku boleh tak?Ni dengan mak2 dia kau nak kacau kau apehal?"
Mira sial : "Eh siapa bf kau aku tak kenal pun,mak dia pun aku tak kenal."

Pas tu tibe2 dia cakap macam ni,

"Dia yang call aku dari petang tadi tapi aku tak angkat,Dia yang kacau aku"
Aku : Wei bodoh! Kau tu yang tehegeh2 kau tahu tak.Yang kau start message dia dulu tu kenapa?Kau tak payah la nak call or message dia lagi sebab dia tak suka and aku pun tak suka"

Dan yang paling cibainya,dia cakap macam ni,

"Kau siapa nak halang aku dari nak call dia suma?"

Dengan hati yang menyirap aku pun terus hembus,

"Wei ko dengar sini,cuba kalau kau tu ada bf,then ade betina dok kaco bf kau and call bf kau and terhegeh2 kt bf kau macam kau buat sekarang,ape perasaan kau?marah tak kau??"

Then aku pun letak phone,tapi yang peliknya dia pulak dok call aku berapa ribu kali,pas tu dia message berlagak,

"Kau kenal ke aku spe?famiy dia knl aku spe?Huh kau tu kenal ke family dia?"

Aku pun reply,

"Eh bodoh!dah tentu aku ni gf dia,aku kenal la family dia!"

Pas tu konon nak ugut aku yang dia nak cakap dekat mak Apiez.Dia ingat aku peduli agaknya?Dah tentu apa yang aku cakap dekat dia,aku dah bagitahu Apiez.Apiez pun tak marah aku.Mira sial tu message mak Apiez pun,dia tak baca,dia terus bagi Apiez.Aku pun dah banyak kali pergi rumah family dia,dah siap pergi open house umh K.ima kakak dia lagi,aku tahu la.

Aku suh Apiez call Ijah,cousin dia.Then Ijah kata rupanye dia dah call Ijah dengan mak Ijah.Dah pulak.Dasar perempuan tak sedar diri.Dia boleh pulak cakap dia sedih la ape la.Dia tahu la dia anak angkat la ape la.Kalau kau dah tahu macam tu,tak payah la nak macam ye2 kau tahu tak.

Then Apiez kata dia call Apiez,tanya nape gf apiez macam tu,maki2 dia.Apiez kata,biar lah.haha.Padan muka kau!Then dia message Apiez cam ni,

"Hye Apz,taun nyh Myra nk SPM taw x,x taw la cm ne nk consntrt kt stdy kalu cm ny keadaan..Npw xrply msg cye ha.." (Ni sebijik msg dia bagi,ejaan sume)

Then message ni pulak,

"Wk cye dlm fmly wk nyh da 9tahun cye knl semua orang dgn baek,tpy cye rase xguna lg cye dlm family wk ny lg,cye akn mengundur diri dmi kbhgiaan wk dgn family wk.Biarla cye xdtg trusn lg,biarla cye tanggung mky hamon dr awex wk 2,n biarla cye terseksa,kalu 2ley bhgiakn awak.Trma ksh byk2 hafz biarla cye berkorban demy awk n kluaga awk kalu 2 wt awk bhgia,biar cye mgundurkan dri dlm kluarga nyh,awk cube fkr??Bkn mdh tok cye mnrma smua ny?"

Hahaha.Jiwang kan message dia.Seumur hidup aku,tak penah taip message macam ni.haha.Tahu pun kau kena maki hamun dengan aku.Then boleh lak dia message aku lagi cam tanya ada ape2 lagi tak nak cakap?Nampak sangat la dia tu,nak heboh kan lagi.Dasar pompuan goblok!

And sekarang ni aku tengah update blog,dia call pulak lagi.Cibai!
...............................................................................................................

Kata Apiez kalau Apiez balik sana mesti dia macam cari2 Apiez.Ikut je Apiez mana Apiez pergi.Konon pengorbanan dia tu berat sangat la tu!Eleh!

Kau tak tahu mulut aku ni kalau dah geram,macam2 boleh keluar.Kau tu yang tak kenal siapa aku.