Wednesday, March 31, 2010

Superb day with a girl.

Bebelan dari NFM pada 2:57 AM 0 comments


I had a superb day with Jieja,Yanee and Ira.
Went to Ijn to visit Piyoi's father.
From Ijn to Midvalley.
Jieja nak survey birthday present for her father,
tapi cara dia cakap macam nak belikan untuk sugar daddy.
Dalam kereta dok chit chat chot gelak-gelak.
Sampai Yanee lepas stereng and pusing ketepi nak bercerita.
Disitu ingin dinyatakan,Yanee punya excited nak bercerita.

Ada peristiwa-peristiwa yang memang kelakar nak mampus.
Boleh gelak terguling-guling.
Kalau ada lelaki mana nampak kitorang macam mana tadi.
Confirm dia dah reject jadi calon bini.
Bukan setakat calon bini,calon gf belum tentu lagi.
But tak dapat mention kat sini kerana ianya terlalu bahaya.

Today,i'm happy eventhough tengah tak sihat.
Balik tu terus rasa kepala nak jatuh ke lantai.
Biar badan je berjalan.
Terus tidur tak sedarkan diri sehingga Apiez call.
Btw girls,

"You girls rock my animal day and we had fun"

Tuesday, March 30, 2010

Ubat batuk perisa caramel.

Bebelan dari NFM pada 4:28 PM 2 comments
Selama ni kita selalu merungut ubat tu tak sedap.
Ubat tu pahit.
And kita selalu angankan juga yang andai kata si ubat tu rasa seperti gula-gula,
mesti kita akan makan ubat tanpa dipaksa.
Lagi-lagi untuk si comel-si comel anda.
Cewah gaya bercakap macam iklan si comel.haha.

Tadi i g klinik setelah 5 hari batuk dan selsema yang berpanjangan.
So,tadi doctor check and tonsil and urat apa benda entah bengkak.
So,doctor bagi la ubat yang sepatutnya.
And ada ubat batuk sekali.

Seperti biasa,kena paksakan diri jugak untuk baik.
Makan-makan pil semua and last sekali ubat batuk.
Korang penah rasa tak ubat batuk perisa Caramel?
I pernah!
Ubat batuk i ada flavour Caramel!
Warna pun cair jernih color Caramel.
Suka suka suka nak makan ubat batuk.

Monday, March 29, 2010

Quote

Bebelan dari NFM pada 3:00 AM 1 comments
The best way to heal a heart that has been broken is to kill the person in your heart who has made it happen.

Thanks for the porridge mom :)

Bebelan dari NFM pada 1:54 AM 0 comments

I've been sick for 3days.
Demam tapi tak berapa teruk sebab dah makan ubat awal-awal.
Yang tak tahan,flu and cough.

Mak tahu and dia masakkan bubur nasi,
and kirim kat Eqa masa Eqa nak balik sini.
Oh baiknya mak.
Thank you mom :)
i love you.

Meet daddy.

Bebelan dari NFM pada 1:16 AM 2 comments

*captured by Uncle Chin*
Abah saya gangster tau pakai baju tengkorak and rantai lagi.haha.

Tadi jumpa abah kat Pan Pacific Klia.
Aku ni seorang yang bebal jalan tapi Alhamdulilalah dengan petunjuk signboard.
Sampai jua akhirnya.
Tapi abah kata,cepat sampai.hehe.
Oh aku dengan Eqa makan sekenyang-kenyang yang mungkin.
Buffet la katakan.
Makan dengan kawan abah sekali,Uncle Chin.
Dia kerja dengan abah dah lama dah,
dia kata since i were small kid :)

Around 8pm abah ada meeting dengan kawan dia kat Kl.
So,sampai disitu je la perjumpaan kami.
Lama wei aku tak jumpa abah,
abah bagi duit belanja tapi dia bagi Us dollar.
Huish nak kena pergi money changer yang tak suka ni.
Takpe la.
Apa-apa pun,thank you Abah :)

Take a good care of yourself in Paris nanti.
Buy for me something special okay :)

Sunday, March 28, 2010

Parents and the kittens picture.

Bebelan dari NFM pada 10:40 PM 5 comments
Parents;


Kittens;
( 1 month old )

Rindu nak balik JB.

Bebelan dari NFM pada 6:13 AM 0 comments
Terasa macam tahun ni tak pernah balik Jb lagi.
Since Kelly pregnant sampai beranak pinak dah ni.
Tapi mak ada la datang sini.
So,takde la sampai tak jumpa terus.
Tadi call mak,saja-saja.
Then,I told my mom yang i'm going back next week.

" Mak,Anna balik next week tau sebab Anna rasa macam lama gila je tak balik Jb"

"Memang lama la,dah kau busy dengan anak-anak kau"

HAHA! okay,anak-anak tu bermaksud kucing-kucing ye.
Cool dowh mak aku.haha.
Rasa rindu gila bilik kat Jb and kawan-kawan kat Jb.

Malam ni abah ajak dinner sama-sama dekat Pac Pacific Hotel,area KLIA tu.
Dia tidur situ sebab esoknya dia nak pergi Paris.
So,yeay dapat makan sedap-sedap :)

Saturday, March 27, 2010

Peka la kepada tubuh badan anda.

Bebelan dari NFM pada 5:20 PM 2 comments
Sejak-menjak ni, aku kurang peka terhadap tubuh badan aku.
Aku rasa macam badan ni tak boleh naik,tak boleh turun.
Dan kalau boleh nak perasaan sesorang yang perut aku ni akan kempis selamanya.
Tatapi!
Sekarang ni aku telah menjadi peka,
bukan setakat aku je!
Orang lain pun!
I've become fatty fatty bam bam.
Pipi semakin tembam.
Perut yang tak boleh blah tu,semakin buncit.
Bak kata Jieja,buncit air.
Oh man! i hate this.

So,guys ada petua ke?

Friday, March 26, 2010

Kittens learn to walk :)

Bebelan dari NFM pada 11:22 PM 4 comments
Are you ready to know the kitten's progress?
I'll show you :)

video

Kittens dah pandai berjalan.
Luna,Loiue,Lucky & Loopy.
Comelkan!

Lawatan ke Balai Polis.

Bebelan dari NFM pada 5:12 PM 0 comments
Semalam rasa macam buat lawatan sekolah melawat Balai Polis.
Dari Cyberjaya ke Kompleks Balai Polis Cyberjaya,
seterusnya ke Balai Polis IPD Putrajaya pulak.
Btw, it was my first time ke Kompleks BP Cyberjaya,
and i tak pernah tahu pun kat Cyberjaya ni ada Police Station.hehe.
Tapi serious cantik gila tempat dia.
Ada air jatuh-jatuh dekat tepi cermin dinding.
Oh tenangnya.
Anda boleh nampak jail tau tapi takde orang la dalam tu semalam.

Kenapa pergi Balai Polis?
Sebab Apiez nak pergi bayar saman.
Tapi dia suruh pergi Putrajaya pulak.
So kat Putrajaya tu Apiez pun pergi la jumpa dengan kenalan abah dia kat sana.

Bila dah tulis panjang-panjang ni.
Tak tahu apa motif sebenarnya.
Maybe nak cakap,balai tu cantik kot.
Hurm.

Thursday, March 25, 2010

Karangan ala budak sekolah.

Bebelan dari NFM pada 5:36 AM 0 comments

Saya ada kawan nama dia Yanee.Yanee ada 3 ekor kucing.Bernama Charlie,Albino & Dobot.Dobot je seekor betina dan dia mempunyai mata sebelah yang buta.Tapi kebelakangan ini,Albino hilang dah berapa hari dah.Yanee sedih,tapi jangan cakap pasal Albino depan Yanee sebab dia boleh nangis.So,JANGAN!Then diikuti pulak Dobot yang hilang.Macam mana boleh hilang?Tak nak cerita kat sini,sebab cerita yang menyayat hati.Tapi Yanee dapat jumpa Dobot semula.

Untuk pengetahuan anda sekalian,Dobot tengah mengandung.Anak siapa? Itu tidak pasti.Yanee telah membawa pindah Charlie & Dobot ke rumah barunya di Cyberia block B3. Tetapi semalam,sesampai saja Yanee pulang,Yanee terperanjat melihat Dobot telah berjaya melahirkan anak sebanyak 7 ekor,diulangi 7 ekor! Wow banyaknya!

So,ingin sekali saya mengucapkan beribu tahniah kepada Yanee kerana telah menjadi seeorang nenek dan anda layak untuk join group saya dan Nisha yang bergelar seorang nenek kepada anak kucing.TAHNIAH! :)

Tuesday, March 23, 2010

Sleepyhead.

Bebelan dari NFM pada 5:41 PM 2 comments
Aku cuma dapat tidur 1 jam je.
Because busy kemas notes and print apa yg patut.
Menggelabah sebentar sebab kalau ikut kiraan,today got Far 2 quiz.
Luckily,takde quiz.
Postponed to next week.
Next week pls get ready utk dgr lecturer membebel dgn result yg teruk.

Now,i am at library.
Waiting for spanish class at 6pm.
Tapi mengantuk dah ni macam tak larat.
Maybe fizikal nampak bermaya tapi otak dah mati tak boleh nak berfikir.

Habis kelas kena kembali ke library semula utk study Taxation.
Mid term is on Thursday covered till chapter 5 i guess.
But some friends said till chapter 4.
Apa-apa pun, tak study apa lagi.
So,just wish me a best of luck for Taxation.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, March 22, 2010

Assignment lari berciciran.

Bebelan dari NFM pada 1:09 AM 3 comments








Buat assignment Far 2 dekat library.
with Jieja Apiez Awan and Faisal.
Tapi sempat lagi nak amik-amik gambar.hehe.
Last-last assignment ke mana,terus pergi Mcd makan.hehe

Masa dekat library tu.
Awan dengan Apiez keluar kejap pergi hantar Faisal balik rumah,sebab hujan.
Aku dengan Jieja buat kerja jahat cuba amik gambar 'sesuatu'
apa yang sesuatu tu?
Macam bantal busuk dekat tepi beg laptop seorang minah cina ni.
Try amik gambar and macam-macam cara nak buat tapi tak dapat la.
Ishk,kalau tak dah boleh upload dah kat blog.hehe

Friday, March 19, 2010

Saja-saja.

Bebelan dari NFM pada 3:43 AM 0 comments
Just got back from Old town,makan + study.
Pagi nanti saya ada exam Audit.
and saya tengah study chapter 3 but chapter 4 saya tak study lagi.
So now,i'm going to covered all the chapters and tidur.

Tujuan saya post entry ni adalah saja-saja.
2,3 hari ni saya sering bersama dengan Yanee and Jieja.
And kami bertiga dah jadi gila,setelah masuknya Apiez sekali.

Malam ni ada birthday Shimi dekat Hulu Langat.
So,pergi dengan Awan,Apiez,Jieja and Anne.
Rindu nak lepak dengan Yayang Anne :)

Thursday, March 18, 2010

Sincerity in love.

Bebelan dari NFM pada 6:36 AM 2 comments
Berbicara hati ke hati bersama Jieja,Awan and Apiez.
Pengajaran,


If we love someone with sincerity, we could and will forgive him/her even he/she has done a big mistakes.

so nak tahu something tak?

My boyfriend,Hafiz Anuar sayang saya dengan ikhlas sebab saya terlampau banyak buat kesalahan di masa lampau dan dia maafkan saya walau kesilapan saya itu sangat besar.Dan sekarang Alhamdulilah,saya dapat berubah sedikit demi sedikit :))
Thank you sayang :)

Because,

I love you more than you expect. There is NO reason because saya ikhlas sayangkan awak.



Sakit mata.

Bebelan dari NFM pada 5:38 AM 2 comments
Luna,Louie,Lucky and Loopy kena sakit mata.
Dah macam lanun dengan mata sebelah.
So sekarang kena bagi mereka eye drop every 2,3 hours.
Banyak betul dugaan 1st time jaga kucing sekecil ini.
Tapi saya tak merungut :)
Doctor nasihatkan supaya control pemakanan si Lucky,
dia tak boleh gemuk sangat and dia tak boleh pregnant,
sebab nanti dia tak boleh nak menampun badan dia,
and susah nak berjalan dengan 3 kaki kalau dia berat.
So,kena la control and umur dia masuk 6 bulan nanti,baru la pergi mandulkan dia.
Okay,i know mandulkan kucing tu haram tapi dalam kes ni boleh la,
sebab ini untuk kebaikan bukan untuk keburukan.
Andai kata la dia pregnant jugak,nanti dia nak beranak susah.
Dia kena depends on back bone dia,so nanti itu mendatangkan kemudaratan.
Cewaaaah!

Wednesday, March 17, 2010

Had a great time with the girls :)

Bebelan dari NFM pada 3:14 AM 4 comments





Semalam pergi British Council.
Siapa? Nisha,Jieja,Aina,Anne and me :)
Tapi Nisha tak amik la,dia duduk dekat Coffee Bean senyap-senyap buat Assignment.

Test so far okay,always together with Anne Yayang.
So,dah register and our class will start on 14th April.

* new hair *
Btw,I've cut my hair and and nampak macam sailormoon je.HAHA!
Balik dari gunting rambut tu cuma tinggal 3orang je,Nisha,Jieja and me.
Aina dah balik naik Lrt and Anne keluar.

So,memandangkan rambut Jieja yang cun melecun tu, kitorang pergi Pavillion.
Guess sale up to 70% and aku sempat la capai 1 jeans ni,
From RM729 jadi RM364,omg!
Kena amik ni and btw seluar tu sama dengan Nisha :)
And yang paling buat kerja gila nya,jalan-jalan dekat Pavi tu kami bertiga pakai spe
c nerd tu.
Buat muka bodoh masing-masing amik gambar.HAHA!

Balik dari Pavillion,dah lapar and we decided nak makan dekat Fullhouse.
Makan sampai kenyang and sampai mengantuk.
Balik rumah je mandi-mandi terus tidur.
Sampai pagi tadi tak boleh nak buat Exam Far 2 walaupun sebijik dengan Tutorial.
Omg,bodohnya aku.

Twitter & New msn.

Bebelan dari NFM pada 3:06 AM 0 comments
Masuk ni dah 3 hari aku cuba nak upload gambar dekat Twitter tapi tak berjaya sebab Twitter is over capacity because too many Tweets.Haish.



Btw,aku dah terfikir untuk buat Msn baru.So kawan-kawan yang comel,sila bagi saya id msn anda.terima kasih :)

Sunday, March 14, 2010

Kitten's progress.

Bebelan dari NFM pada 10:12 PM 2 comments
Loopy dah sembuh.
Lucky pulak hampir sembuh.
Kesian Lucky and Loopy sebab 2 ekor tu je yang macam kecik sikit dari Luna and Louie.
Mana taknya,adalah dalam 10 hari jugak kena asing dari mak dia.
Masa menyusu pun kurang la kan.

Esok kena pergi klinik vet sebab Lucky dah cukup 10hari jahitan dia.
So,doctor kne check.

New progress,mereka semua dah nak bukak mata.
Baru bukak sikit.
And mula belajar berjalan.
Kesian Lucky nampak susah sikit untuk dia.
Its okay darling,slow-slow okay.

Babies dalam kotak.

Bebelan dari NFM pada 4:54 PM 0 comments
Semalam,aku pergi Roswell.
Untuk sesiapa yang tak tahu Roswell tu.
Roswell tu kedai,kedai jual jajan-jajan lebih kurang la.
Tapi kat kedai tu ada satu kotak.
Aku mula menghampiri kotak itu dengan was-was.
Tiba-tiba!
Babies!

Bukan baby manusia tapi baby kucing.hehe.
Comel gila okay!
5 ekor kesemuanya.
Sedang menyusu.
Tapi 5-5 gemuk gila.
3 hitam legam,2 oren.

Sesiapa nak anak kucing,pergi la sana.
Tapi be careful with their mum,garang.

Lempeng not lempang,

Bebelan dari NFM pada 2:38 AM 0 comments

Yesterday tengok cerita Pemandu Jelita at Astro Ria.
Ada 1 part tu Ajib buatkan Miki lempeng.
Terus time tu teringat dekat lempeng mak.
Mak buat lempeng dengan sambal ikan bilis.
Hulamak sedap sampai aku tak muak makan berkeping-keping pun.

Tadi aku call Eqa suruh panggil mak sebab mak off hp.
Rupanya mak dah tidur.
Then,mak call balik and teka la apa dia?hehe.
Aku mintak mak buatkan lempeng untuk aku besok,
sebab Eqa nak balik sini esok.
Siang karang la kiranya kan.
So,mak just agree with that with her sympathy voice.
Maybe dia simpati sebab terharu anak dia mengidam masakan ibu kot.
Bila la Fharina ni nak belajar masak ni.
Tapi masakan mak the best kan :))

Oh,cravings for my mom's lempeng.
Lempeng ok not lempang.haha.

Saturday, March 13, 2010

Logik ke?

Bebelan dari NFM pada 3:09 AM 2 comments
at

Above is an announcement for my Taxation Mid Term Examination.
Tapi cuba korang perhatikan yang aku bulat yang tak berapa bulat kale merah tu.
Logik ke time macam tu?Haish.
Gila lah!
HAHA!

Goodluck la Fharina.haha

Friday, March 12, 2010

My Town.

Bebelan dari NFM pada 12:42 AM 0 comments

Mid term dah nak dekat.
Hari ni aku tak dapat nak study apa pun,
sebabnya otak ni tak dapat nak menerima sedikit pun.
So,apa aku buat?
Aku telah dipengaruhi oleh Fidoz untuk bermain game baru di Facebook.
My Town!
So,sekarang ni aku nak pengaruh korang pulak main game ni!hehe.

I'm a beginner,so town pun kecik je lagi.
Belum macam Fidoz and Nakee lagi.

Thursday, March 11, 2010

Apiez's cousin.

Bebelan dari NFM pada 6:44 PM 0 comments
Semalam Apiez datang Cyberjaya,
dia datang dengan cousin dia Aja.
Sebelum ni pernah lak berborak dengan Aja tapi dekat Myspace je la.
So,semalam is our first time met.
Tak banyak cakap sangat pun,segan.hehe.
Semalam lepak sekali dengan Aina,Ashraf,Awan,Anne,Jieja,Uben,Arip and siapa entah sorang lagi.
Mereka sibuk bermain card.
Location : Js Maju.

Btw,nice to meet you Aja :)

Lucky.Loopy.Luna.Louie.

Bebelan dari NFM pada 3:41 AM 2 comments
Setelah hari-hari aku tengok anak-anak kucing ni.
Aku mendapati bahawa Luna sangat suka membuli Loopy,
ketika menyusu.
Luna akan menggunakan pakej dia yang ada,
iaitu badan yang besar untuk menolak Loopy,
dan merampas puting yang Loopy tengah menyusu.
Dan Loopy akan terus bising and fight for his right.

So far Louie tidak membawa apa-apa masalah.
Kerana dia akan menyusu di time adik-beradik yang lain habis menyusu.
Bijak dia ni.

Lucky pula lebih rapat dengan Loopy.
Dari dia kecik sehingga ke umur dia 12hari,begitu la nampak gayanya.

Harap-harap Loopy and Luna hanya bergurau,
kerana kalau sampai ke besar mereka terus bergaduh.
Hulamak habislah...

Wednesday, March 10, 2010

Vrooom vrooomm :)

Bebelan dari NFM pada 5:08 PM 2 comments
It happens on last Saturday,06th march.
Masa tu aku nak hantar makanan dekat Aina,
so aku just tunggu dia dekat B2.
Aku bawak kereta mak aku.
So,bila dah sampai B2 tu, aku cam park kat depan sebuah kereta ni.
Hulamak,cantik and stylish siot kereta ni.
Tapi masa tu tak perasan kereta apakah itu.
Sehingga Aina kata itu Skyline baru :)

Suddenly,dia keluar dari kereta.
dan aku blur apa nak buat.
Spontaneous aku terus amik handphone and buat-buat Sms.
Padahal aku main tekan button merah tu byk kali je.
Then,kawan dia keluar dari B2.
and terus dia patah balik ke kereta dia.
Oh lega aku..

Cepat-cepat call Aina suruh cepat sikit,
and aku dah nampak bayang Aina.
Okay,mamat tu pun masuk kereta sebab kawan dia dah datang and aku rasa lega.
Oh tidak berakhir macam tu je.
Memang la dia masuk kereta tapi dia drive kereta dia betul2 sebelah kereta aku.
Dia bukak tingkap and aku lagi la jadi blur.
Cemas nervous semua ada.
Sampai aku dengan Aina lupa macam mana nk bukak tingkap.HAHA!
itu paling lawak!
Dia pun dah keluar kereta and aku pun bebual dengan bukak pintu okay!haha.
Sebab selagi aku tak bukak,selagi tu dia duduk kat situ je.

Dia mintak BBM.
but aku tak gune BB.
So,dia mintak no fon.
Aku dalam hati nak tipu tapi bagi je no betul.
Memang lepas aku bagi je,dia terus missed call!

So,sampai hari ni Sms.
Tapi 2,3 sms je la,then stop.hehe.

Dia handsome :))
Dia foreigner,Arab.

Tapi Apiez tetap dalam hati :)

Monday, March 8, 2010

Loopy.

Bebelan dari NFM pada 9:13 PM 2 comments
Oh btw,tadi pergi klinik veterinar,
kali ni tak hantar Lucky but hantar Loopy.
Because Loopy ada infection dekat pusat dia.
So,this time I kena jaga Lucky and Loopy with a full attention.
I just bought 1 bottle of Immune enhancer for those kittens.
Lucky punya dah habis untuk di kongsikan dengan adik-beradik yang lain.

I kena jaga Lucky lagi 6 days sampai dia boleh stay dengan Kelly.
Loopy pulak ada lagi 2 weeks till the pusat sembuh.
But Loopy kuat tidur,so senang nak jaga dia.
Loopy berat dia is 0.24kg.
Tak sabar nak timbang Luna sebab Luna paling besar,buncit,kuat tidur,comel!

Okay here is the names for the babies,
Female : Lucky & Luna
Male : Loopy & Louie

I tak tahu kenapa but I suka klinik tu.
Doctor and staff yang baik-baik.
Bagus-bagus.
p/s : utk Malin,Loopy tu yang macam 101 dalmation
yang Malin suka tu.hehe.

Formspring & Onioning :)

Bebelan dari NFM pada 9:09 PM 0 comments
Actually dah lama nak post but asyik lupa je.
For anyone yang ada banyak soalan nak tanya i.
I will answer all your questions.
But not here,
but here

http://www.formspring.me/fharina
http://onioning.com/fharina


Follow me and ask me.
Anonymous is allowed :)

prefer Formspring.

Its time to study,Fharina!

Bebelan dari NFM pada 11:07 AM 1 comments
Oh,today is Monday!
Baru sedar yang I haven't study yet,
Next week dah mid term dah.

Far 2 need to cover two more chapter.
Taxation,tak pernah study langsung.
Ma 1,need to revise those 3 chapter.
Audit,2 more chapter.

Duh.

Sunday, March 7, 2010

Thank you mom.

Bebelan dari NFM pada 4:54 PM 0 comments
Mak dah balik Jb dah.
Dia masak makanan yang sangat banyak hari ni.
Siap ada ikan keli utk bakal menantu dia lagi.
Cewah!HAHA!

Tapi sekarang ni tggu Apiez balik,
dia tak balik-balik lagi dari Gunung Nuang tu.
Message pun tak delivered.
Tunggu je la..

Lucky baru aku bagi dia ubat.
Sekarang ni tengah tidur dengan comel.hehe.

Saturday, March 6, 2010

Weekend ni tak bosan.

Bebelan dari NFM pada 12:55 PM 0 comments
Saya menjanda untuk 2 hari ni.
Apiez takde.
Pagi-pagi lagi dia dah keluar dengan rakan-rakan.
Mereka mendaki Gunung Nuang hari ni.
Esok baru balik.

Tapi saya tak bosan sebab family saya datang hari ni.
Mak baru je bagi sebahagian bonus dia kepada saya.
Oh terima kasih mak ;)

Saya tak cukup tidur sebab subuh-subuh lagi dah bangun.
Bagi Lucky menyusu dekat mak dia.
Every 1,2hours saya akan set alarm untuk pastikan Lucky tak lapar.

Everyone loves Lucky.

Bebelan dari NFM pada 12:32 AM 2 comments
Semua orang sayangkan Lucky.
Yes,itu betul.

Mak datang pagi nanti sebab semata-mata nak tengok Lucky.
Mak pesan suruh jaga Lucky betul-betul.
Bagi dia makanan yang bagus-bagus.
Jangan bagi dia rasa sakit.
and mak selalu SMS and call untuk tanyakan the babies and Lucky :)

Abah pulak mula-mula masa aku tanya dia balik Malaysia bila.
Dia kata tak tahu maybe lambat lagi sebab dia banyak kerja.
But bila dia tahu pasal Lucky terus dia Sms bagitahu dia balik 12 March ni.
Mak kata sebab Abah nak tengok Lucky.
Mak dengan Abah pun doakan Lucky.

Apiez the boyfriend.
He's always there beside me and Lucky.
Apiez banyak tolong dalam sesi penjagaan yang penuh rapi ni.


Malin dengan Nisha,my girls.
" Malin dengan Nisha sayang Lucky"
They pray for Lucky too ;)

Aina,
Walaupun dia tak suka kucing but when first time she met with Lucky.
Dia rasa kesian dekat Lucky and cakap Lucky comel.

Jieja,
pun doakan Lucky jugak.

So,Lucky you're special,very special to us.
We all loves you :)
Lucky,you're very lucky.




Luck Lucky.

Bebelan dari NFM pada 12:03 AM 0 comments
Tadi hantar Lucky pergi Klinik veterinar,Babypets.
So,doctor kata case ni paling kecik yang dia penah buat.
Lucky tak boleh dibius because dia baru 6 days old.
So,doctor bagi gas yang boleh buat dia pengsan.
tulang kaki dia terpaksa dipotong untuk tidak melarat.

Sebelum doctor buat surgery tu,
kaki Lucky di celup dengan apa benda entah.
Dia nampak sakit,and that time secara tiba-tiba,
air mata mengalir.
Aku menangis kerana sebak.
Sebak dan sedih tengok Lucky.
Dia masih kecik lagi.

Aku sentiasa doakan dia selamat sebelum doctor call.
But Alhamdulilah,doctor call and dah boleh amik Lucky.
Lucky pun dah sedarkan diri.

Kesian sangat tengok dia dengan bekas jahitan tu.
Doctor bagitahu cara nak jaga dia.
Sangat complicated.
Memang betul-betul kena full attention.

Every day for 7-10days aku kena suapkan dia ubat 2 kali sehari.
Sapu iodin kat jahit tu.
Aku kena pisahkan dia dari Kelly jugak for 7-10days .
Tapi tetap bagi Kelly nak susukan dia.
Of course la kan sebab takut dia lapar.
Ini sebab mengelakkan Kelly dari jilat bekas jahitan tu,
sebab takut bila Kelly jilat and basah,
benang tu akan tak tahan lama.
Or takut Kelly tergigit and tarik benang tu and akan terburai.
So,i need to monitor them betul-betul.

This is a big responsibility.
Macam jaga baby manusia.
But its okay,for Lucky.
I'll do anything to see Lucky healthy.

Doctor kata maybe Lucky is female.
Memang mula-mula aku ingat dia female pun.
But tu tak confirm lagi sebab dia masih kecik.
Doctor kata Lucky bagus sebab dia active.
Walaupun dia only 6 days old but dia active.
Dia tak banyak menangis.
Dia baik ;)

Friday, March 5, 2010

Find a names for my babies.

Bebelan dari NFM pada 12:24 PM 4 comments
Okay sekarang ni i tengah cari a few names for my babies.
Memandangkan i dah letak 1 baby nama Lucky.
So,i thought of nak letak all the babies name start with "L".
I tak tahu lagi apa jantina mereka.

But its okay.
I need your help to find it.
Can you give me a few names for a girl and a boy?
Ingat, start with "L"

Pls,pls,pls,pls..

Thursday, March 4, 2010

Help me!

Bebelan dari NFM pada 4:19 AM 2 comments
Okay,let me make it short.
Kaki Lucky is getting worse.
I need to bring Lucky to the clinic.
But dia baru 5days.
Patut ke aku angkat dia?
But aku taknak benda jadi makan teruk.
How how how how?
HELP!

Wednesday, March 3, 2010

Kelly sayang Lucky :)

Bebelan dari NFM pada 6:38 PM 2 comments
Kelly sayang Lucky.
Sebab selalu nampak Kelly tidur peluk Lucky.
and dia paling banyak cium and mandikan Lucky.
Maybe dia tahu kot Lucky special.
So,dia jaga elok-elok anak dia.

Ada sekor tu buncit gila.
Dia paling besar antara 4 ekor tu.
Comel!

Nama untuk lagi 3 ekor tu belum tahu lagi.
Sebab nak tahu jantina dulu.

Hensemnya dia.

Bebelan dari NFM pada 12:42 AM 0 comments
Oh comelnya dia.
Hensemnya dia.
Pandainya dia.
Bila dia explain untuk soalan yang Med tak tahu buat.

Dia pinjam pen dari aku.
Siapa?
Kawan Apiez la,foreigner.
Nama dia Bob.

Lepas dia pinjam,terus cakap kat Apiez,
"Oh yang,hensemnyaaa diaaa"

Then,Apiez cakap kat Med,
"Ryna suka sangat dekat Bob tu"

HAHA!

Tuesday, March 2, 2010

Yayang.

Bebelan dari NFM pada 10:20 PM 4 comments
It is quite a long time tak jumpa si Yayang Anne.
and sekarang ni berjumpa dengan dia dekat Library.
Betapa bagusnya tempat perjumpaan kami.haha.

Okay la malas nak cakap banyak.
Nak study Financial Accounting and Reporting 2.
Bubbye readers :)

Lucky.

Bebelan dari NFM pada 10:14 PM 0 comments
4 yang tinggal.
Sekor color putih bertompok 3 kelabu di atas kepala menghadapi masalah.
Dia cacat,kakinya 3.
Tapi Alhamdulilah dia still survive.
and I've already give a name, it is LUCKY.
Lucky because dia still mampu survive.
So,dia perlukan full attention lepas ni.
Dia besar sikit,kena bawak dia pergi klinik to check if there is any other prob.
Poor you Lucky :(
No matter what,we will always loves you.

Nisha and Malin pun kata dia comel.


Monday, March 1, 2010

the twnis are gone,

Bebelan dari NFM pada 5:32 AM 13 comments
Okay now,
not just one is dead.
two!
So, tinggal 4.

By the way, they are twins.
So the twins are gone.
Lagi lagi kecewa :(