Sunday, February 28, 2010

1 dead.i'm sad

Bebelan dari NFM pada 11:28 PM 4 comments
1 dead and I'm sad.

Semuanya ada 6 ekor.
But the white color gone.
5 left.

Dead sebab the tali pusat thingy.

Sad sad sad.
I'm sad but nobody with me right now.

Tabung bersama.

Bebelan dari NFM pada 6:40 AM 0 comments

Amalan menabung bukan untuk kanak-kanak kecik je.
Kita yang dah besar ni pun boleh.
Aku dengan Apiez ada tabung.
Tabung botol susu yang besar.
and we called it, "tabung bersama"
Both of us bukannya berduit sangat.
Still bergantung dengan parents.
So,i hope aktiviti menabung ni boleh membantu for our future.
Kot-kot di time susah and sesak.

For our future benefits means,
duit tu boleh buat kawen ke,cewah!haha.
dan seangkatan dengannya.

Apiez kata,once tabung tu dah full,
buat account bank baru atas nama aku.
So,akan kumpul lagi.hehe.

I love you sayang :)

si hensem dan si cantik :)

Bebelan dari NFM pada 6:20 AM 0 comments
Tadi terserempak dengan si hensem Zaquan Adha dengan si cantik Ayu Raudah :)

Weekend.

Bebelan dari NFM pada 5:45 AM 0 comments
Just got back from Hartamas.
Activity baru untuk weekend.
Bermain card.haha.
Hye Jack,Are you Dumb and one more game,tak tahu apa nama dia.
Tapi Acap yang ajar.
Amik kau confuse!haha.
5 orang keluar berjalan tadi.
Acap,Arina,Petom & Kodel.
Before that pergi Uptown Shah Alam,seksyen 24.
Berpusing-pusing nak cari seksyen 24 tu.
Finally jumpa jugak.
Pergi sana Petom dengan Kodel nak cari barang.
But at last,kami beli keropok lekor and Arina beli getah rambut.
Okay tak shopping kami.haha.
p/s : haish risau weekend ni tak study langsung.
Oh no!

Saturday, February 27, 2010

Kelly dah jadi mummy :)

Bebelan dari NFM pada 7:09 PM 5 comments

Kelly dah beranak!
Oh sangat comel!

Aku tidur lambat pagi tadi.
Aku tengok je Kelly memandangkan cage dia aku letak kat depan.
So,senang aku nak monitor ibu mengandung ni.
Tapi pagi tadi aku rasa cam dia nak deliver arini.
Sebab perut dia cam lain macam.
Macam meneran.
Tapi aku tengok dia steady je,so aku masuk bilik nak tidur.
Bila aku dah tidur nak dekat kul 9am,
memang la aku akan bangun lambat kan.

Tiba-tiba aku tersedar dan terus ingat Kelly.
Plus,aku dengar suara dia.
Kelly ni susah nak meow meow tapi dia meow meow.
Aku bukak pintu bilik and tengok dia kat tepi cage yang aku dah tutup guna kain.
Tapi aku nampak baby baby dia yang comel-comel.
Lebih dari 3ekor tak silap aku.
Aku tak tengok dekat,takot dia terasa teraniaya.
hehe.

So,tak sabar nak tunggu baby baby tu bukak mata!hehe.
Banyak yang kale same dengan Kelly.
Dah betul2 nanti baru aku bagitahu color apa okay.
Sebab sekarang ni dia cam "tengah" lagi je.

Excited betul!hehe.

My blog is totally mine.

Bebelan dari NFM pada 7:20 AM 0 comments
My younger sister,Eqa ask,
"Anna,kau post kat blog kau,kau tak suka orang ni,orang tu semua,kawan-kawan kau tak terasa ke?"

A simple answer from me,
" Bg aku 1 je, ni blog aku,suka hati aku nak tulis apa"
:)

Telefono.

Bebelan dari NFM pada 7:02 AM 0 comments
Kawan-kawan sekolah,
lama tak jumpa.
Ada yang tak bertegur kat sekolah tapi sekarang,
dah mula bertegur dekat FB.
Alhamdulilah :)

Main comment dengan Afiq kat Myspace.
Lama gila tak online Ms.
Kami tak pernah bertegur kat sekolah.
Cuma senyum-senyum je kat sekolah.
Sebab muka dia garang.haha.
Tiba-tiba dia baru add aku and berkata,
" menyesal aku tak mengorat kau dulu sebab kau sekarang cun gila,ayu je aku tengok"
Okay aku tak cun,mungkin aku bertambah comel!
Auwww!
Tapi dia bersungguh-sungguh cakap dia menyesal tak mengorat aku dulu.
Apa-apa la Afiq.haha.
Sebab aku tahu kau bergurau.
Afiq call sampai Super saver dia habis,ditambah dengan call without super saver.
Finally credit dia habis terus.hehe.
Bergelak ketawa cerita time sekolah dulu.

Next dapat call from Aina.
Bukan kawan sekolah tapi kawan sekarang.
Sentiasa bertegur sapa :p
Amik kau merepek meraban dgn dia.
Entah apa-apa.
Membuat hari di tengah malam ceria bergelak ketawa.
Sehingga batt handphone dah low.

p/s : Apiez dah balik Bangi.
Tinggal saya sendiri.

Perasaan menyampah terus ke benci.

Bebelan dari NFM pada 6:16 AM 2 comments
Aku ada 1 perangai yang aku tak tahu macam mana nak atasinya.
Aku ni sensitive.
Sangat.
Bukan la terlalu emotional.
Emotional dengan sensitive tu lain.
Aku ni jenis yang sekali orang tu buat hal dengan aku.
Dengan mudah aku benci dia.
Bila sekali aku benci dia,pandang muka dia pun aku tak nak.
Nak kata aku pendendam,not really.

Case 1 (BOY)
Kawan sekolah,ramai orang tak suka dia.
Sejak dari sekolah sampai sekarang.
Tapi aku tetap kawan dengan dia.
Selagi dia tak menyakitkan hati aku and tak buat aku menyampah.
Even bf aku sendiri tak berapa suka dia.
Apetah lagi kawan-kawan aku yang lain.
Our friendship went smoothly.
Walaupun aku tahu dia salah,tapi aku tahu dia memang macam tu.
Hingga 1 tahap iaitu baru-baru ni,
dia buat aku gila babi menyampah.
Penat aku fikir perasaan dia tapi dia tak faham perasaan aku.
Benda tu sangat teruk la kot.
Tak boleh nak cerita kat sini,
sebab nanti dapat dosa memburukkan orang.haha.
So,aku rasa dah tawar hati dengan dia.
Tapi sebelum tu aku sound dia direct bagi dia sedar silap dia selama ni yang menyebabkan ramai tak suka dia.
Sampai sekarang aku takde contact dia dah.
Walaupun dia ada dalam fren list FB aku.
Ikutkan hati aku,aku mampu buat dia takde kawan langsung.
Yes,aku memang boleh sbb ramai tak suka dia menyebabkan kerja aku senang.
Tapi aku taknak,sebab tak baik.

Case 2 (GIRL)
Since our first met,dia nampak lemah-lembut.
Semua orang akan cakap dia macam tu.
To make it clear,dia memang baik bila orang tengok dia.
Entah macam mana,kitorang jadi rapat sebab apa.
Tak boleh bagitahu sebab agak obvious.
Dia mintak tolong,aku boleh tolong tapi,
hari-hari and setiap masa dia merimaskan aku dengan bf aku.
Sampai Apiez pun naik rimas.
Start dari situ aku dah menyampah.
Tapi takpe aku tahan.
Lepas tu kami okay sebab aku dapat control perasaan aku.
At one point,dia boleh pulak sound aku yang gila menyakitkan hati aku.
Orang yang ada kat situ dengar pun,terkejut.
Sebab dia nampak lemah lembut.
Amik kau,aku sound dia balik.
Padan muka kau!
Pastu aku dah menyampah lagi dengan dia.
Pandang muka dia berselisih pun aku taknak.

so aku rasa 2case je la aku bagi.
sebab kalau aku nak bagi semua,berpage2 blog ni.haha.

Cume ada 1 kisah ni aku berjaya tak tarik muka.
and takde nak rasa macam kes2 kat atas ni.
ni sebab pertolongan bf tersayang :)



Friday, February 26, 2010

Tiada tajuk.

Bebelan dari NFM pada 4:45 AM 0 comments
Haish dari Uptown Damansara ke Mcd Puchong.
Sebab nak main card.
Mentang-mentang esok cuti takde kelas.
Mata ni dah mengantok, tapi teringat kat game laptop.
Haish,main game dulu la sblum tidur.hehe

Kesian kat Amir and Nisha kena buli.
Sorry korang.
Ni plan Petom dgn Kodel.
Tapi last sekali Nisha kenakan Malin balik.haha.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, February 24, 2010

Busy busy busy.

Bebelan dari NFM pada 6:30 PM 3 comments
Ai,sekarang ni aku rasa busy gila.
Mana taknya.
Hari-hari bersama dengan notes.
Quiz yang berlambak.
Mid term exam yang dah dekat.
So,balik je kelas terus siap-siap nak pergi library.
Balik dah lambat and terus tidur.
Begitulah hendaknya.
Saya kena jadi yang lagi baik dari sebelum ni.
Insyaallah.
Okay la nak teman Apiez pergi tengok bola.
Sambil tu nak jumpa budak kecik tu,
Puteri fateen nasuha!
Lama gila tak jumpa dia.
Wait for a next entry okay ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, February 23, 2010

FAKE.

Bebelan dari NFM pada 8:14 AM 0 comments
Huh! Sebelum tu nak post entry ni.
Dah lama nak post tapi asyik tak ingat je.

Sekarang ni ramai gila orang yang fake!
Fake apa?
Kalau dulu kekononnya fake dari segi perangai la.
Sekarang ni fake dari segi macam-macam.
and sekarang ni jugak,ramai yang sanggup copy picture orang lain,
letak as her default picture dekat Fb,Ms and etc.
Kenapa nak buat macam tu eh?
Sangat tak faham.

Sebab dorang malu dengan personality dorang ke?
Pls la,aku rasa lagi baik korang letak and tunjukkan siapa korang.
Dari korang nak menyamar tak tentu pasal.
Be honest la.
Confidence level tu kena la tinggi.
Jangan malu-malu.
Kalau korang buat cara nak kawan,insyaallah ada la kawan.

Disebabkan tu jugak la.
Aku tak pernah nak approve siapa-siapa pun yang aku tak kenal,
either FB or MS.
Taknak jadi cam kes adik aku.
Perkara yang sama berlaku.
Haish manusia,manusia..

Pagi-pagi hari.

Bebelan dari NFM pada 8:09 AM 0 comments
Oh it is 8.10am.
and I baru je habis breakfast.
Nasi lemak,beli kat Hassan tadi.
Wow! Fharina bangun pagi?
Breakfast?

Oh eh bukan bangun pagi la.
tak tidur lagi.
Tadi buat tutorial and nak tidur kul 5am.
Tapi cam takot tak bangun kul 7am nak alih kereta.
I pakai kereta Apiez,so kena parking luar.
So,tak tidur terus.

Kul 7.15am,I and Eqa pergi beli air banyak-banyak.
Sebab sekarang Cyberjaya terlampau panas.
Sehingga kulit muka and bibir saya mengelupas.
Tekak sentiasa kering.
Sambil tu beli la breakfast sekali.

Got class at 11am.
kena bangun!
so,good morning everyone.
I baru nak tidur.
Muuahx ;)

Entah apa-apa.

Bebelan dari NFM pada 5:01 AM 3 comments
Tak pasal-pasal dia sound aku dekat library tadi.
Btw,cik adik,itu library Foyer.
Kalau awak rasa,awak tu nak senyap-senyap je.
Pergila masuk dalam sana,jangan study dekat Foyer ye.
Oh lupa,awak kan junior.
Manala tahu foyer macam mana kan.

Plus,awak baru je sehari study dengan kitorang.
So awak tak tahu kitorang study macam mana.
Memang la kitorang ni bukan jenis yang macam focus gila-gila.
Focus yang sampai tak boleh nak borak.
Tak boleh nak ketawa.
Ishk gila bosan cara awak study macam tu.

Kan dah tak pasal-pasal awak kena sound dengan saya balik.
Bila saya okay dengan awak,
so awak jangan buat saya jadi tak ok dengan awak.
Bila sekali saya rasa awak tak okay.
Memang susah saya nak jadi okay dengan awak.
Sebab bukan sekali je saya akan menghadap muka awak tu ye.
Sekian.

Monday, February 22, 2010

Ohh untittled.

Bebelan dari NFM pada 6:12 PM 0 comments
Sambung semalam.
Tengah membelek notes Auditing.
Beralih kepada baru nak buat Tutorial MA1.
Aina sms setelah aku tak angkat call from her.
Dia tanya dah makan ke belum.
So,aku kenal Aina dan pernah menjadi room8 dan classmate selama 2tahun lebih.
Diikuti oleh menjadi housemate pulak.
Terus sms dia, "jom kau nak makan tak?"
lalu dia membalas dengan, "ishk kau ni memahami betul la.hehe"
Walaupun aku dah kekenyangan and baru nak buat tutorial.
Tapi aku teman dia jugak sebab kesiankan dia.
Tinggal sorang kat rumah and belum makan.
Aku pun g la teman dia.

Pergi makan dekat Js Maju je.
Dapat layanan high class lagi tau.
Dari 2.30am kat sana.
Tup tup,dah 4.30am.
Haish banyak betul aku berceloteh tengah2 pagi macam ni.
Sampai kan Aina tak dapat nak bercakap sebab aku asyik bercakap.
Tiba-tiba nampak Awan dengan Apis.
Bukan Apiez eh Apis.
Sebab Apiez tengah tidur dibuai mimpi dah.
So dok sekali,kali ni Awan yang tak berhenti bercakap.
Disebabkan dah kul 5am and aku ada kelas pagi.
So,aku dengan Aina mengoffer diri sendiri untuk pulang.

Lalu aku tak bangun pergi kelas pagi tadi.
Sedar-sedar je betapa banyaknya missed call and messages.
From Awan,Amir,Apiez,Aina and Hotlink.haha.

So,malam ni nak pergi library dengan Apiez,Aina.
sebab dorang nak study MA1.
and aku pulak nak buat tutorial MA1 yg aku tak dapat nak buat semalam.

Menstrual pain.

Bebelan dari NFM pada 12:33 AM 0 comments

Hari ni rasa lemah gila.
Penat satu badan.
Menstrual pain.
Disebabkan terasa penat and lemah,
Tidur je kerja hari ni.
Sampaikan Aina call banyak kali pun tak perasan.
Haish.

Mood berkurangan.

Eight Below.

Bebelan dari NFM pada 12:16 AM 0 comments




Film ni in 2006.
But aku tak pernah tengok sampai la ia muncul di Tv3.
Terima kasih TV3.
Walaupun ianya hanyala berkisahkan tentang anjing.
8 ekor anjing.
Tapi ia berjaya membuat saya menangis.

*sayang,mesti u tak perasankan?hihi.

Serious korang kena tengok cerita tu.
Touching gila kot.
Anjing fav aku dengan Apiez dalam movie tu adalah,
Max & Maya.
Sebab apa?
Tengok la cerita tu,korang akan tahu kenapa.


Sampaikan Apiez panggil Kelly tu Maya,
Keero dia panggil Max.
And dia sempat lagi nak chop sekor kitten Kelly,
sebab nak namakan Maya and nak bagi mak dia.
haha comel sungguh you ni sayang :)

So,happy watching :)

Saturday, February 20, 2010

Happy birthday to someone lovely,Mummy.

Bebelan dari NFM pada 3:06 PM 3 comments

If I could give you diamonds
for each tear you cried for me.
If I could give you sapphires
for each truth you’ve helped me see.
If I could give you rubies
for the heartache that you’ve known
If I could give you pearls
for the wisdom that you’ve shown.
Then you’ll have a treasure, mother,
that would mount up to the skies
That would almost match
the sparkle in your kind and loving eyes.
But I have no pearls, no diamonds,
As I’m sure you’re well aware
So I’ll give you gifts more precious
My devotion, love and care.

With all my love
on your birthday.

Happy Birthday Mom (42)
I LOVE YOU.

Dating

Bebelan dari NFM pada 2:40 PM 3 comments

Dah lama tak dating dengan Apiez.
So semalam both of us went to Tropicana City.
Tengok movie Valentine's Day.
Ada part yang bosan,sedih,kelakar,terharu.
Semua ada la.
Apa-apa pun best la.
Ada certain part ada meaning yang tersirat.

Balik tu terasa macam nak makan ayam penyet.
So call Kodel tanya kat mana.
So dia kata the best is Ayam Penyet Ria.
Memang best! Sampai lupa nak amik gambar.
Tapi sambal dia pedas sangat.
Almaklumla,saya ni kan tak makan pedas.
Apiez makan Lele Penyet.
Tu pun sedap sebab aku amik sikit.hehe.

Tengah-tengah makan tu.
Nampak kelibat orang masuk kedai makan tu jugak.
Nak tahu siapa?
Ala reporter yang Terjah tu.
Yang perempuan badan berisi sikit tu.
Huh dia la..

p/s : i sayang you Apiez :)

Thursday, February 18, 2010

My cookies monster.

Bebelan dari NFM pada 6:32 AM 0 comments
For 5days aku tak jumpa Apiez.
So now,I'm in Cyberjaya.
Dia datang jumpa aku with 5pcs muffin from Kenny Rogers.
Cookies from Famous Amos.
1 box of Honey star.
1 tupperware of bahulu.
1 bottle of Twister Apple.
Tu semua aku kena habiskan.
Mana nye badan tak naik.HAHA!
Suppose ada susu sekotak tapi dia dah nak minum.
Dengan reason,nanti basi.HAHA!

Borak-borak dan menghabiskan masa beberapa jam.
Makan,tengok tv.
Oh terubat rindu.
p/s : almost everyday both of us akan
cakap,Kelly ni cantik kan.haha.

Wednesday, February 17, 2010

I wanna know.

Bebelan dari NFM pada 4:56 AM 0 comments
Betul ke ada orang cakap,
tak elok amik gambar kucing.
Sebab kucing tu akan tak hidup lama or akan lari.
Betul ke tak?
Please nak tahu!

Hang out with ex-schoolmates.

Bebelan dari NFM pada 4:52 AM 0 comments
Hang out dengan kawan sekolah.
Syakeera,Qiet,Azwan and Amir (Ning).
Tengok movie cerita Wolfman.
Kat City Square.
Serius bosan dowh cerita tu.
Aku mengantok gila-gila.
Bila time nak tidur je asyik terperanjat je.
Sebab sound effect dia kuat and terperanjat.

Then went to Diva,2 hours karaoke.
But Qiet balik sebab parents dia nak amik dah.
4orang karaoke 2jam,penat.
Then balik rumah sebab dah kul 1am lebih.
Dah limit Kyra balik rumah.hehe.

Had fun with them,disebabkan lama tak jumpa.
I'm gonna miss you guys ;)

Risau.

Bebelan dari NFM pada 3:36 AM 0 comments

I am worried.
Otak bercelaru.
Tak boleh nak berfikir apa-apa.
Risau gila dengan keadaan kau kat sana.
Apa-apa pun aku tunggu update kau siang nanti okay.
Be strong ok sweet heart.
B1-0-10 tetap bersama dengan kau.
(termasuk aku)

We all love you :)

Monday, February 15, 2010

Ala-ala Keero lagi.

Bebelan dari NFM pada 5:19 AM 0 comments

Tengok aku jumpa lagi kucing ala-ala Keero.

refer to this : Keero's twin.

nasihat seorang kawan.

Bebelan dari NFM pada 3:34 AM 0 comments
Kami bukan nak jatuhkan kau.
Disebabkan kami sayangkan kau,nasihatkan kau.
Kau kawan aku,kau kawan dia jugak.
Antara kita 3orang,aku seorang perempuan.
Aku dan dia tak suka bila orang tak suka kau.
Sebab kau bukan teruk sangat,kau boleh berubah.
Kau jadi mcm ni mungkin sebab cara hidup kau.
Aku serba salah bila tengok dia marah kau.
Kau jangan salahkan dia,sebab dia kawan kau.
He's trying to be a good friend to you.
Apa-apa pun kau kena berubah!
Be punctual,serious and be responsibility.
Kami tahu kau boleh!

Sunday, February 14, 2010

Surprise for SK !

Bebelan dari NFM pada 10:18 PM 1 comments
Saturday, 13th February 2010.

The day has come.
BBQ party for Syafiq Kadir sebelum dia balik Austarlia.
Location : Condominium Datin Halimah,poolside.
Time : 7.30pm-11pm
So,i decided nak buat surprise Birthday dia sekali.
Which his birthday is on 16th February but flight dia balik pun on 16th.
Aku datang dengan Izhar,lama gila tunggu kat dalam kereta.
Tunggu green light dari Zharif nak masuk.

But the surprise went smoothly.
Dia tak syak langsung.
The best part is,bila aku message dia cakap tak dapat dtg.
Padahal aku beria-ia cakap aku datang.
So bila dia nampak aku dengan Izhar pegang cake.
Mahu tak percaya dia.haha.

So,Syafiq.
I hope you like the present.
but Ryn tahu Fiq memang suka pun kan ;)

Aku terharu bila dia cakap,
dia tak pernah celebrate birthday dia or dapat present except from his family.
So,he appreciate the present.

Friday, February 12, 2010

Kelly is pregnant :)

Bebelan dari NFM pada 3:31 AM 2 comments
Kelly the future mummy tengah tidur.
with her kittens inside :)

Rabu hari tu, aku mintak tolong Jieja teman pergi Seri Kembangan.
Sebab aku nak bawak Kelly pergi vet.
To check her pregnancy.
Alhamdulilah,Kelly is pregnant!
Anak siapa? Anak Keero!hehe.


Doctor buat ultra sound.

Roughly,boleh nampak 3kittens but the doctor said,
maybe more.
Oh aku punye excited mcm aku yg nk dpt baby!
Heartbeat kitten tu bagus,i can see that!


Recorded by Jieja.
Nanti tengok Kelly masuk travel cage sendiri tanpa dipaksa.

Aku nak tahu dah berapa lama si Kelly ni pregnant,
so that i can do some preparation.
But doctor said,tak boleh tahu the exactly bpe lama.
But maybe Kelly dalam masa sebulan or sebulan lebih.

Oh 65days for every cat tu deliver.
So kira-kira anggaran maybe awal bulan Mac.


Before that doctor tanya bila Kelly & Keero mating.

Alamak,how do i know.
But i just assume that on the 26th December sebab masa aku tengah ready nak balik Jb,
Kelly and Keero berasmaradana.
Bila aku balik Cyber after 3weeks,Kelly jadi gemuk and kuat makan.

Mungkinkah?

Sekarang ni aku jaga Kelly dengan cukup berhati-hati sebab taknak dia stress.
But Keero sentiasa buat dias stress sebab Keero asyik kejar Kelly,

ajak ehem-ehem.
Ishk,Kelly mengandungkan anak dia pun,dia nak kacau lagi.


Ya Allah,ya tuhanku.
Semoga Kelly beranak dengan selamat.
dan anak-anak dia selamat semua,comel dan sihat-sihat.
dan menjadi seekor ibu yang baik.
Amin :)

p/s : kucing yg aku jumpe dgn Malin kat putrajaya
and diberikan nama Twinkle tu dah beranak dah.
Anak 5 ekor.semua kat Nisha sebab Twinkle
dah jadi kucing Nisha :)

Monday, February 8, 2010

Insomnia.

Bebelan dari NFM pada 3:58 AM 2 comments

Saya ada masalah untuk tidur malam.
Susah sangat nak tidur sebab memang tak boleh tidur.
So,bila malam je saya sorang-sorang sebab semua orang dah tidur.
Macam mana nak buat ni?

Sunday, February 7, 2010

Keero's twin :)

Bebelan dari NFM pada 6:59 AM 0 comments
Tengah bosan tak tahu nak buat apa.
Browsing internet and jumpa ni.
Korang cuba tengok kucing ni


color dia lebih kurang sama dengan KEERO kan.
Tengok ni,

Ni lah KEERO :)

Tu mesti kucing yang semirip dengan dia.
Bukan setakat orang je yang boleh mirip-mirip ni.
Kucing pun boleh tau.
Bak kata Nisha,miri-miri!haha

Signs you're headed toward a breakup.

Bebelan dari NFM pada 5:48 AM 0 comments

HAHAHA!

Have you ever found yourself in a relationship where the frustration level and the number of times you butt heads with each other seems to increase by the second? You say blue, she says red, and the fights just seem to be going in circles.

If the answer is yes, then you may be at what I call "the breakup point." Here are five signs that your relationship may be past the point of fixing. Whether you are living together, married, or just dating , these breakup signs are usually loud and clear.

1. You stop relationship-building behaviors.

In the honeymoon stage of a relationship, which we all know is the first 90 days of pure bliss, you are learning about each other and making efforts to create romantic moods and nice evenings. When you're in that stage, you are really working at building your relationship. Then, at some point, you start to butt heads with each other. Critical relationship elements deteriorate. Maybe you stop kissing each other goodbye or stop texting each other during the day. Instead of adding things to the relationship, you start to resent each other like two five-year-olds who stop sharing their crayons. This is a breakup point.

2. You don't understand each other anymore.

The fighting escalates to a place where you no longer feel like you're understood by your partner. Physical intimacy stops, communication stops, and you are living like roommates. You're at the point in the relationship where you are trying to understand each other, but you get so frustrated because you feel like you just don't understand each other anymore. This is a breakup point.

3. You start punishing each other.

When you get to the point of no longer understanding each other, what happens is that you end up just kind of coexisting in the new dynamic. Resentment builds and you get in your head too much. You are no longer about feelings, and you start punishing each other. "Well, he hasn't done this for me, so I'm not going to do this for him" are the kind of thoughts that take root. The longer you stay in that dynamic and the further away you get from the dynamic you had during the early part of the relationship, the less likely it is that you'll ever get it back (and, after a point, you won't). You have hit the breakup point.

4. You fight less.

When you get to the breakup point, you actually fight less with your partner. You fight less because in your mind and heart you start detaching yourself from the other person, and you don't care as much anymore. You have already made a determination that they don't understand you, that they will never understand you, and that the relationship just won't work out. The minute you get into a fight, you just walk away from it. That is a sure sign that you are at the breakup point.

5. You've taken the time to think it through

When you think you might have hit that breakup point, you must tell the person that you're disconnecting from them. You need to be honest and raw. If you don't think the relationship is going to work, or you know you've already disconnected based on how things have been going, then you might want to consider walking away for a week. When you're in the thick of things, they never seem to be able to work out.
So take a break. Spend a week without your partner. Take the week to ask yourself some questions. Go visit some friends or family. Really think about what life would be like without that person. How would you feel? Then, go back and either take a stand for the relationship or break up.

Whichever decision you make, you need to be honest with yourself. Life is too short! There are a lot of wonderful, amazing people out there ready to meet you.

Tolong berubah.

Bebelan dari NFM pada 5:34 AM 0 comments
Fharina,tutorial for next week tak buat lagi.
Pergi buat,jangan nak enjoy je.
Awak nak fail ke?

TAK NAK!

3 so-so same story but in a diff situation,

Bebelan dari NFM pada 5:04 AM 1 comments
Today i went to Pavilion with Jieja.
Untuk mencari barang.
Barang apa? Ianya adalah rahsia.
You'll know it soon :)

Heading to Cotton On,heard someone shout out.
"RYNA!", is it my name? oh maybe not me.
Keep walking,then "RYNA!".
Okay maybe its me, toleh belakang.
2 guys looking at me with "aku kenal kau" expression.
Serious they are call out my name.
They smile and i smile back while still fikir am i know them?
Oh serious i dont know them and how come they know my name.

Mereka still berdiri maybe they wish for i come to them and say hye!lama tak jumpa kot.
But serious I cant recognize them! even a bit.
Toleh depan and keep walking while Jieja keep asking,
"kawan kau ke naa?"
"Jieja,if aku kenal dorang pun aku akan ingat but ni tak ingat."
"From myspace or facebook?"
"Sorry i didnt approve any person yang tak kenal."
But they still jerit," RYNA!"
Ah lantak la buat bodoh je la.
Jieja cant stop laugh!
Wajaq hang jah!haha.

Next story, while waiting for Eqa and Paan to fetch us.
Duduk dekat outside of Pavilion in front of The Westin.
Ngobrol-ngobrol with Jieja,bergelak ketawa.
Suddenly Jieja," Na,ada orang nak mintak no kau"
"Blah la kau jah,mana ada"
Tengok depan,okay a guy yang kerja dekat The Westin tu ask for a phone number.
But tak tahu mintak siapa,I guess dia mintak Jieja sebab Jieja yang perasan dulu.
Okay jah,that guy kau punye.
Anyway,before that kitorang cakap pasal sugar daddy.haha.

Lastly, 4 of us went to KTV Plaza Imbi.
No small room or medium room.
Semua penuh.
But yang ada VIP room,RM70++
Okay just take the VIP room,Jieja belanja.
Thank you Jieja :)
Huish,bilik dia mak oiii! Besar gila kot!
Berdekak-dekak masa masuk tu.
A guy yang tunjukkan bilik kat kitorang tu cakap kat aku.
Yang boss dia nak kenal dengan aku.
and Jieja with suddenly,
" Kalau mcm tu,suruh la boss abg bagi murah kat kitorang"
"Okay nanti abang cakap kat dia"
Bil sampai,total is RM85.
but with the discount boss dia bagi,RM73.
Boleh la...
Datang pulak one jug of Ais Krim Soda.
A guy yang sama hantar and dia cakap,
"Boss abang belanja"
haha.So baik hati boss dia tu :)
I replied, " Tell him,thank you :)"
masih lagi tak mengerti.haha.

Friday, February 5, 2010

My daddy is my hero.

Bebelan dari NFM pada 4:51 AM 0 comments

Hari ni aku menangis disebabkan sesuatu.
Tapi berasa sangat lega lepas dapat cakap dengan Abah.
Abah kata,sabar banyak-banyak.
He's my HERO.

I love you and i miss you abah.
Cepat la balik :(

Full attendance for Spanish class,

Bebelan dari NFM pada 4:38 AM 0 comments
I just realize today yang this week dah Week 3.
Selama 3 weeks ni la aku dah ponteng kelas dalam semua subjek,
kecuali Spanish class!
Every week aku pergi!haha.
Gila addicted and excited aku dgn kelas Spanish ni.
Today sepatutnye ada kelas kul Audit and Taxation tapi 2-2 cancel.
Sebab lecturer busy dgn Accounting week.

Apiez balik malam nanti.
Apa nak buat weekend ni?
Oh yeay pergi Pavillion dengan Eqa,nak cari barang.

p/s : Kelly ni betul-betul kuat makan dah.
Dalam sejam ada 2,3 kali dia makan kot.

Thursday, February 4, 2010

Si Nisha & panadol.

Bebelan dari NFM pada 1:56 AM 0 comments
Korang penah ada kawan yang macam senang rasa serba salah tak?
Padahal korang tak rasa benda tu patut diserba salahkan pun.
Aku ada,nama dia Nisha!
Tadi petang aku,Nisha and Malin pergi Seri Kembangan.
Ada hal sikit.

Hujan turun lebat gila menyebabkan mata aku kuyu-kuyu je nak drive.
Masa nak turn dari kereta tu,of course la basah kuyup kan.
Tapi Nisha tak basah kepala sebab dia pakai topi.
Then macam biasala bila dah kena hujan tu,of course la sakit kepala.
Aku cakap aku sakit kepala and Malin pun.
Tapi dia kata dia ada panadol dalam bag nnti dia bagi.

Balik dari Seri Kembangan tu Apiez dgn Amir ajak g KL cari barang.
Aku angkut Nisha ngn Malin lagi sampai Kodel cemburu,dari semalam aku culik Malin dari dia.
Bila dia ajak,Malin taknak ikut tapi bila aku ajak,Malin ikut.haha.
Dalam kereta aku mintak Nisha panadol tapi dia kata takde pulak.
Pastu dia terus rasa serba salah tapi aku okay je.
After dah beli brg Amir,terus makan Nasi Lemak Antarabangsa.
Time nak balik tu dia singgah kedai.
Tiba-tibe dia bagi aku dengan Malin sorang sepapan Panadol activefast!
siap dengan air mineral lagi!
Tu macam nak telan semua je Nisha!haha.

Itulah dia Nisha,sebab tu la kitorang semua suka gila sakat dia.
Sebab dia akan jadi kelam-kabut.haha.
but apa-apa pun I LOVE YOU NISHA :)

Tuesday, February 2, 2010

Got a birthday present lagi!

Bebelan dari NFM pada 5:10 AM 1 comments

Today i dapat birthday present lagi.
Okay my birthday is on last 7th Dec but Kodel and Amir just bagi tadi.
Tu pun dengan menipu i.
Dah cam sama dengan perangai Nisha and Anne.
Aku dah nak beli Sweater AX tu but Nisha and Anne buat plan suruh aku teman Anne g bank.
While Nisha belikan.
This time,Amir tipu i dengan bgth i yg dia boleh dptkan staff price kat Roxy Sunway Pyramid.
I memang nak beli selipar pun sebab sandals yang ada tapak dah nipis.
But tadi nak balik masa masuk lift,Kodel bagi.
Okay thank you guys, i love you.