Thursday, December 31, 2009

Padini Voucher.

Bebelan dari NFM pada 5:01 AM 0 comments
I just realize i got the Padini Voucher RM80.
Only RM80 because this year kurang berbelanja di Padini.
Its ok la kan even its RM80.
Boleh dapat kasut ke,tops ke kan.
But the expired date is TODAY!
Ishk why my mom never tell me about this voucher.
So i will spend it wisely today at Padini yang berdekatan ;)

i want kittens.

Bebelan dari NFM pada 4:30 AM 0 comments
When i see a little cute kitten,rasa cam nak kitten.
Opppss but i've already 2 persian cats and aku bela Kelly masa dia umur sebulan.
But now,i think i want kittens!
I just hope Kelly and Keero put more effort to get the babies!
Oh pls!

Happily taken.

Bebelan dari NFM pada 3:05 AM 0 comments



Almost everyday and everytime i do say, I love you sayang.
Almost everyday and everytime i was thinking about you,
That is because you're so sweet;)
You're fantastic!
You're fab!
You're lovely!
You're romantic!
You're crazy!
and the more important is,i really do love you.
Happily taken by you ;)
Love,

Wednesday, December 30, 2009

Swimming class ;)

Bebelan dari NFM pada 10:18 PM 1 comments

Hey,hows you guys doing?
Actually ni baru balik dari swimming pool.
Teman my youngest brother belajar swimming.
Okay, listen carefully,
I will start my swimming class next week ;)
So,anyone nak join?
Dah besar2 baru nak belajar swimming ke?
Memang pun sebab dulu mak tak bagi.
But for now,its better than know nothing kan.
Hope my body can fit macam dulu,tak gemuk macam skang.HAHA!

Listed.

Bebelan dari NFM pada 7:55 AM 0 comments
Hey good morning!
Have a nice day!

So now, i dont even sleep from last night.
and aku rasa tak nak tido sampai malam ni.
Can i?
Because sejak-sejak ni selalu tidur dah pagi.
Bangun pulak memang tak jumpa siang la.

Plus,got many things to do.
My new lappy ada prob.
Dekat taskbar dia sentiasa berkelip-kelip and susah nak online ke buat apa pun.
Kenapa eh?

My external hard disk i think ada virus.
Because tak boleh detect langsung even dah cuba pelbagai cara.

Printer saya rosak and saya kena repair sebelum naik sem.
Banyak notes nak kena print.

Saya kena beli cd installer Itunes because so many times i've downloaded it and it cant function properly.
Why eh?
Ipod tak boleh detect and kena reinstall la.
Itunes tak compatible with vista la padahal memang vista pun boleh.
But the hardest past is,bila nak elok-elok download and dah sampai 98% terus download failed!
oh gosh!
Sakitnya hati!
Lebih 20 kali rasanya dok menginstall benda tu.

Kalau ada masa,nak pergi makan Takoyaki dekat City Square.
Nyummy!

Bob ajak pergi Singapore today but macam malas sebab no fulus =(

P/S : i wish i can play the piano and learn to swim ;)

Kocek ke pocket?

Bebelan dari NFM pada 1:49 AM 5 comments
Hey readers and followers yang kacak-kacak and cantik-cantik belaka!
Hows your day?

Korang mesti ada kawan2 yang asl negeri lain kan.
Bahasa pun mesti la lain-lain kan.
1 benda ada banyak bahasa kan.
Contohnya dlm english nya pocket.

Dalam malay,korang panggil apa?
Sebab aku kan Jb,so aku cakap "kocek" tapi kena ketawa dengan Aina and Jieja.
Aina from Kl and Jieja from Penang.
Dorang kata bukan kocek tp poket.
Memang la kan poket tu from english,pocket.
Dan seboleh2 dorang bangkang aku sebab kocek salah.

Korang panggil apa??


Tuesday, December 29, 2009

Mohd Syafiq bin Mohd Ali.

Bebelan dari NFM pada 5:14 AM 0 comments
To Mohd Syafiq bin Mohd Ali.
Semoga you cepat sembuh okay,i doakan untuk you.
Once you dah sembuh,kita chill-chill okay.
Take care and jangan lupa makan ubat.

I update kat blog sebab i tak boleh cakap sendiri depan you.
Sebab you dengan i asyik nak kutuk sesama sendiri.HAHA!
Even you tgh sakit pun still lagi nak cari gado dgn i.
Si EGO!

Life controller =p

Bebelan dari NFM pada 4:35 AM 0 comments

*wink wink wink*

Monday, December 28, 2009

Bad dreams.

Bebelan dari NFM pada 11:39 PM 0 comments
Aku dapat mimpi yang buruk and memang kalau boleh tak nak terjadi pun.
Astaghfirullah,moga-moga apa yang aku mimpi itu hanya sekadar mimpi.
Amin.


p/s : cuti ni bosan yang teramat sangat!

Sunday, December 27, 2009

Good morning everyone!

Bebelan dari NFM pada 7:30 AM 0 comments

Rasa ingin berblogging di pagi hari tapi tak tahu nak update pasal apa.
Sejak akhir-akhir ni Mcd breakfast menjadi peneman di kala tengah mlm nak ke pagi.
Sebabnya selalu lapar tengah malam time-time period ni.

Tapi ni dah pukul 7.30am!
So, GOOD MORNING EVERYONE!!
Start your day with a big smile ;)

Saturday, December 26, 2009

Gatal kaki?

Bebelan dari NFM pada 4:44 AM 2 comments
Orang selalu cakap,
kalau tapak tangan gatal,
either dapat duit or keluar duit.
Tapi aku sekarang tengah gatal tapak kaki.
So apa maknanya tu?
Anyone?

no tittle.

Bebelan dari NFM pada 4:32 AM 0 comments
I'm in Jb.
Bosan. Lapar. Rindu. Tension.
Cant wait for our vacation next month.
Release tension.

*enough said. lets sleep*

Thursday, December 24, 2009

Wanna watch!

Bebelan dari NFM pada 6:05 PM 0 comments

Nak tengok ALVIN AND THE CHIPMUNKS 2.
Sapa boleh teman??

Wednesday, December 23, 2009

Gamil??

Bebelan dari NFM pada 10:58 PM 2 comments
Punya la sakan nak check email Gmail,tengok2 kalo ada new email.
Then type address and enter.
eh tak boleh,
okay enter lagi,
pun tak boleh,
tapi kenapa??

setelah beberapa kali mencuba,
rupa-rupanya.......




Gmail tapi aku g taip GAMIL!hahahaha.

A big thank you,SK ;)

Bebelan dari NFM pada 5:02 AM 8 comments













SK,not Seri Kembangan but Syafiq Kadir.
Someone i knew from my past and dah lama tak jumpa since form 4 i think.
Oh i couldn't remember but rasanya last jumpa raya tahun bila entah,both of us ikut Zharif pergi open house one of his friend.
Yes,itu last!

Now,dia dah ada kat sini but aku busy with classes and final exam.
So takde masa utk di luangkan 1 hari dgn dia and balik Jb every week.
But he could understand.Thank you!haha.

14th Dec,dia suruh dtg jumpa dia before aku rushing balik Cyberjaya mlm tu jugak from Sarawak.
So,jumpa dia dengan Zharif dekat kedai mamak Osman,Bandar Baru Uda.(BBU)
Okay,guess what?
I got an Ipod Nano from him at mamak's!haha.
Its limited edition! RED COLOR.
Plus,got my name at the back of the Ipod Nano.

ryn's NANO
-sweet 21-



Repeated, i've got my NANO at mamak's!
Another birthday present for me ;)

Btw,to Fiq,i would like to say a big thank you for this ;)
I'm happy and yeah i'm happy!hehe
The card,sweet! and thanks again!
I've just finished my final exam and nnti kita chill together once i kat JB ok.

p/s : btw, one day before Syafiq bagi Ipod Nano,
abah belikan Ipod Touch for me as my bday
present too ;) see, i've got 2 Ipod's!



Friday, December 18, 2009

gdluck

Bebelan dari NFM pada 6:13 PM 1 comments
Been busy with final exam.
Blog will be update later ;)

Good luck for MMU-ians!

Thursday, December 10, 2009

Present for my babies ;)

Bebelan dari NFM pada 3:09 AM 6 comments

Did i mention about a new cage for Kelly and Keero?
So here we go,
Meet my Kelly,
my Keero,
and their new cage ;)

They enjoyed every floor ;)
I love you double K.

Picture ni diambil setelah selesai je cage dipasang.
Ada roda and pengepung tepi2 tu,so takde la crystal2 tu terkeluar kan bila double K ni kais2.
And boleh tolak kemana2 tanpa rasa berat.

Stop nagging!

Bebelan dari NFM pada 2:59 AM 0 comments

Setiap semester mesti ada je perkara yang dibenci and kalau boleh nak elak!
Korang teka la apa dia?
Hurm,semestinya je la untuk berjumpa Academic Advisor or known as AA.
Ishk Degree ni tak best dapat AA yang kuat membebel.
Padahal dia seorang lelaki,dulu masa Diploma,Miss Puteri jadi AA tak membebel pun.
Cool je,Miss Puteri,saya rindu miss.

Tolong la MR AA,mak saya pun tak membebel.
So jangan la membebel,saya tak suka dengar.
Ah,bingit!

p/s : tgh mengumpul kekuatan utk berjumpa AA.

Wednesday, December 9, 2009

Its mine!

Bebelan dari NFM pada 7:10 PM 0 comments

Semalam dari siang aku dok rumah B1.
Saja lepak2 bosan la dok rumah sorang2.
Tiba-tiba rasa nak makan.
Call Apiez ajak makan Mcd.
Balik dari makan tu,sesampai je kat bawah block.
Malin message ajak lepak minum.

Serious malas gila sbnrnye sebab terlampau penat and dah plan nak tdo.
Tapi Malin paksa gila utk keluar jugak,dgn alasan dia ada prob dgn Kodel.
Okay la,boleh consider la.
Tapi aku tetap rasa tak sedap hati sbb setahu aku Malin bukan cam tu.

Tak pe,next destination,Mcd lagi,dok la tengok dorang makan.
Tengok Nisha dgn Anne bertekak.HAHA.
Pas tu Malin kata,Kodel nak jumpe dia dekat Cyberpark.
Okay fine,disitu aku pulak bertekak dengan Anne,mana Cyberview and mana Cyberpark.HAHA.

Setibanya tempat yg tlh dimaksudkan.
Aku nampak berderet2 kereta yang aku kenal.
Poop! Kete Apiez pun ada,aik dia ni tadi kata nak g buat assignmnt.
Disitu aku dh dpt agak apa yang dah jadi.

Surprise!
Cantik sebab ada banyak lilin2 yang disusun masa aku turun tangga.
Okay,menangis lagi!
Apa cengeng aku ni?HAHA.

Btw,terima kasih semua untuk bday ni and terima kasih jugak untuk presents from Aina,Ashraf,Jieja,Piyoi,Isma and Aspa.
and a big thank you utk Sayang plan ni semua ;) i love you gemok.

Monday, December 7, 2009

07th december 2009

Bebelan dari NFM pada 4:12 AM 4 comments
07th December.
My fav no.
Why?
Because its my birthday.
this year,my 21st birthday.

Thank you guys and girls for your birthday wishes.
Its mean a lot to me.
I love you.
xoxo



love,
fharina mohamad

Malin. Apiez. Surprised!!

Bebelan dari NFM pada 4:02 AM 0 comments
06 December 2009
Sunday

Okay before ni aku dah plan nak buat Surprise birthday Apiez dengan kawan-kawan mcm last year.
So mcm tak tahu nak cakap mcm mna,so i got an idea.
Aku bgth dia,mmndgkan 07th Dec bday aku,kwn2 skola aku nak buat mkn2.
Okay diulangi,kwn2 skola aku.
So nak tak nak dia memang kena bawak la kn sbb mlm bday aku.

Then,Kodel setelkan Malin.
Sebab sekali nak buat birthday Malin.
Tiba-tiba,Apiez suruh Kodel teman dia untuk pergi makan dgn kwn2 aku tu.
Konon la kwn2 skola aku kan.

Beberapa hari ni aku tak cukup tidur sebab fikirkan tempat and berapa org nk kne invite.
Okay kitorg jumpa dekat Wangsa Maju sebab tempat yang aku booking tu dkt Sakura Kristal,Taman Melawati.
Sebelum tu amik Afdhal,kwn skola EC Apiez.
Time tu jugak aku bagi tahu Afdhal plan aku.
And thanks to him tlg aku lengahkan Apiez.
Semua berjln dgn lncr and suddenly dh smpai kat situ kantoi sebab nmpk kete Eboy dengan Eqa.
Okay takpela sebab dh smpai.
And one more time,SURPRISED SAYANG!

Aku rasa sangat berbangga sebab aku tak kantoikan apa2 psl benda ni.
And Apiez kata kali ni dia betul2 tak expect and dia happy,bestfriend dia dr skola,Yuzzaen ada skali.
Yuz,terima kasih ye!

And tak lupa juga nak cakap terima kasih utk korang semua yang sudi datang and menjayakan lagi surprise ni ye.

Surprise for me!

Bebelan dari NFM pada 3:35 AM 0 comments
continue.....

Okay balik dari The Apartment tu terus balik rumah aku.
Plus,aku baru beli cage baru untuk Kelly & Keero.
So,aku memang terang2 la tak larat nak angkat kan.
Apiez tlg angkt and aku cepat2 la bukak kan pintu and grill utk dia.

Aku masuk je rumah and suddenly....,

terpandang 3 benda dekat hall,atas carpet.
Aku dok je tercengang,apa benda ni.
Okay itu presents but utk spe??
Apa yang aku fikir skang,presents tu utk Apiez tapi kenapa aku tak tahu yg dorang nk ltk kat umh aku and mcm mne dorg boleh msok?
Aku diam je mcm org bodoh smbil tengok hadiah2 tu dr jauh.
Aku g dekat and nmpk dekat card yang bsr...,

TO MY DEAR SAYANG : NOOR FHARINA
FROM : PLAT NUMBER SINGER

Suddenly,Apiez cakap, HAPPY 21st BIRTHDAY IN ADVANCED SAYANG!
Okay,its for me! Rasa nak melonjak tanda gembira tapi terkaku because its really surprising me! Aku ketawa and mcm nak menangis. Takpe,lek lu,tahan dlu.

Okay dia suruh bukak hadiah tu.
But aku rasa aku tahu apa dia bila aku nampak bag Canon.
Bukak and terus bukak,
OMG!! This is amazing! I really wanna have this thing and now ada depan mata! Serious,happy gila and lgi rasa nak nangis. Okay its time to read the card. Lepas baca,terus nangis. He hug me! Tak tahu nak ckp mcm mana but what can i say.., Happy sangat2 tahap gaban!

Sayang,thanks for the present and its mean a lot to me.
I suka suka suka suka gila! Tak tahu nak cakap mcm mana and i tahu u tahu i suka kan. Terima kasih sayang!

p/s : refer to this entry :
present
(click on it)

Surprise to the bf.

Bebelan dari NFM pada 3:17 AM 0 comments

04 December 2009 Friday

As u guys know, birthday Apiez is on last Sunday,29th Nov kan.
So aku dengan Apiez dah plan untuk keluar berdua hari ni.
Coz weekdays masing-masing busy.
Aku booking The Apartment,The Curve.
Fine,itu bukan surprise.

Its a normal dinner.

Makanan sedap2 belaka.
Okay dah habis makan.
Penat dah bagi signal dekat orang yang kerja situ.

Saja nak melengahkan masa.
Suddenly,ada orang datang bg Apiez 1 bag of present,which is from me.
Dia diam,muka terkejut and ketawa.
"Sini sayang,thanks for the presents"
* yeah dp
t 1 kiss *

Its time to open up the present.
And he loves ke-tiga2 present tu.
I knew it!

Coz dia memang nak benda tu.

Oh tak lupa,the staff bwk cuppacake and Apiez ketawa lagi.
Oh lega untuk hari ini.
36 pcs of cuppacakes, tak habis utk kami berdua.
So half of cuppacakes,bagi the staff and time nak balik tu bagi aunty kat meja sebelah kami.
Because both of them mcm minat dgn cuppacakes tu and siap tanya buat kat mana.
Okay its from Wondermilk.

Luckily,tempat yang kitorang duduk tu jauh dr crowd.
At first,just two of us,then bru la ada aunty dok meja sblh.
So just 4 org je.
So,takdela Apiez malu kan nk bukak hadiah,coz he said so.haha.


Sayang,jangan tanya2 pasal price benda tu.
I suka tengok u happy and dapat apa yang u nak.
Apa i boleh bagi and buat u happy,i buat ok ;)


Thursday, December 3, 2009

Birthday present in advanced.

Bebelan dari NFM pada 12:38 AM 2 comments
Happy and excited.
Outing with the girls, Anne & Nisha.
Advanced birthday present, Sweater AX.
(which i should buy with my own money)
Surprised!

But thank you darlings for the present.
As u both tahu, saya sangat suka baju tu!
Oh patut la tak bagi beli time tu eh =p
Thanks a lot again!