Saturday, February 28, 2009

Sakit gigi.

Bebelan dari NFM pada 10:11 PM 0 comments
Sakit gigi =(

10 things he makes me feel so much in love.

Bebelan dari NFM pada 12:52 AM 2 comments
10 things he makes me feel so much in love.

1) Aku suka bila dia belai-belai rambut aku.Suka sangat sebab bagi aku dia buat macam tu,dia sangat sayangkan aku.

2) Dulu aku tak boleh pandang mata dia bila dia pandang mata aku sambil cakap dengan aku sebab aku tak suka tapi sekarang dah boleh dah sebab ada perasaan yang sangat special wujud.

3) Before couple dia suka panggil aku "comel" tapi after couple dia panggil aku "sayang" or "yang".Aku akan menjadi kekok bila dia panggil aku Ryna sebab aku pun kekok panggil dia Apiez.haha.

4) Aku suka bila dia care kat aku. Siapa tak suka kan. But cara dia care buatkan aku tak nak lepaskan dia and aku akan buat something yang akan merisaukan dia bila aku nak kan attention dari dia.haha.

5) Dia la peneman setia aku. Aku takde mood untuk keluar dengan orang lain tapi mood aku sentiasa ada untuk keluar dengan dia.That's why apa-apa aku akan bawak dia walaupun hanya dia lah lelaki. Dah tak boleh pisah dengan dia dah. Pergi shopping pun mesti nak ada dia sebab suka mintak pendapat dia. Kalau boleh mana aku pergi mesti nak ada dia walaupun aku tahu aku ni memang tak patut tapi nak wat camne,i need him.

6) Dia sangat suka pegang tangan aku kalau time jalan.

7) Dia akan tetap message aku dengan normal walaupun time tu kitorang gado besar or time tu aku merajuk,dia akan buat pantun2 agak lawak sehinggakan aku akan ketawa. Saya rindu awak sayang =)

8) Bila aku menangis,dia akan peluk aku ke badan dia and aku suka walaupun dia yang buat aku menangis,masa tu aku akan terus maafkan dia.haha

9) Aku suka bila dia redha je dengan panggilan yang aku bagi kat dia. Cthnye.hemo-hemo,cookie monster and ................(secret).haha.

10) Dia suka cium dahi and pipi aku and aku suka =)

Kami janda.

Bebelan dari NFM pada 12:35 AM 0 comments
Sakit tak hilang-hilang lagi,still at the same condition.No mood,tak larat and tido je. Malam ni dok melepak dengan Jieja dalam bilik sementara dia dok terjerit-jerit menyanyi sambil bukak you tube and aku online sambil message dengan Apiez. Dah 1week dah sakit cam ni,penat dan letih. Apiez balik Damansara,so aku menjanda weekend ni,Piyoi pun balik so Jieja pun menjanda.Baru menjanda untuk beberapa jam si Jieja dah jadi gila.Rindu Piyoi la tu.haha.

Hopefully ahad ni abah dengan mak datang. Kunci rumah dah dapat and dah boleh move in but barang tak beli lagi so tak boleh jugak la kan.Haish.Mak,abah datang la..

Thursday, February 26, 2009

Rindu.

Bebelan dari NFM pada 3:22 AM 0 comments
I miss you necklace.. =(

Wednesday, February 25, 2009

Arrrggghh..

Bebelan dari NFM pada 12:49 PM 2 comments
Class at 8am. Set alarm at 6.45am but tak tahu nape alarm tak bunyi. Sedar-sedar je dah pukul 7.35am Malin kejut. Terus ke toilet mandi,but i realised my nose is bleeding. Alamak ni yang tak suka ni. Ni mesti panas dalam that's why sampai bleeding.

If ikutkan hati mesti tak pergi kelas pagi ni tapi because of weekly test,pergi jugak. Masa buat test tu tahan je la sabar,dah la sejuk,headache,flu and suddenly terasa macam hidung ni nak bleeding lagi,terus submit the answer and ke toilet.

Next class pun ada quiz but dah sampai class,class cancel lak replaced with talk.Malas nak dengar,balik terus.Makan ubat,online and after this nak tido.hehe.

Tuesday, February 24, 2009

Tak sihat.

Bebelan dari NFM pada 3:08 PM 2 comments
Bosan rasanya bila badan lemah and tak larat nak buat apa pun.
Then rasa nak marah je.
Penat la macam ni asyik sakit je.
Makan pun takde selera,makan sikit,tekak pahit,letak bubur ketepi.
Dah 2hari tak pergi kelas tak larat.
Kononnya pagi tadi nak pergi kelas kul 10am,bangun kul 8am,mandi2 semua,on laptop.
Suddenly,badan dah rasa tak sedap,lemah,sejuk menggigil semua ada.
Ke katil semula,pakai sweater and berselubung dengan comforter.
Lalu tertido sehingga lapar and kuar pergi tapau makan.
Cepatla sihat..

Thursday, February 19, 2009

Our earlier 2years Anniversary!

Bebelan dari NFM pada 3:05 AM 7 comments
Actually,its been a last few weeks about this entry but I dont have much time to take those pictures.

Okay, first of all,everybody knows who is my boyfriend right? We've been together for 1 year and 9months. A last few weeks,we've been surprised by a loving couple (Eboy and Anne) and my besties ( Jieja and Nisha).


Here is the story,one day tu kitorang semua pergi Sunway Pyramid (if i'm not mistaken,its Thaipusam Holiday) with our planning nak tengok Bride Wars but Anne and Eboy dah tengok tapi dorang still pergi Sunway Pyramid jugak. After dah beli ticket semua,jumpa la Anne dengan Eboy ni tengah pegang beg plastik Adidas.

Apiez : Eboy,kau beli boot baru ke?
Eboy : Haa!! (sambil tarik tangan aku dgn Apiez)

*masa tu sumpah aku tercengang dah kenapa dgn dorang ni.Lee pun boleh tolak aku suruh pergi dekat Eboy.

Eboy : Nah ni dari Eboy dgn Anne, HAPPY ANNIVERSARY!


* aku tengok Apiez,Apiez tengok aku.

Aku : Eh anniversary kitorang kan lama lagi.ada lagi bape bulan lagi.

Eboy : Ala takpela nak tunggu anniversary korang lama sangat la.Ala bukak la present tu bukak
la.

* Anne pun muka excited suruh bukak.

Aku dengan Apiez pun bukak la kan sama-sama.Guess what they had bought for us? A pair of Adidas baby shoes! Comel gila! Suka suka suka! Mesti kotang pun cam terfikirkan kenapa kasut baby sedangkan kami belum kahwin lagi.Bak kata Eboy dengan Anne ;

Anne & Eboy : Kasut baby ni ada sepasang. Satu untuk Anna (they called me Anna),satu untuk
Apiez. Kena pegang sorang satu and simpan sampai korang kahwin. Kalo ada jodoh korang,ada anak nanti,pkaikan kasut ni ok.

Wei serious touching wei! Idea ni tak terfikir pun kan.Tapi aku suka!hehe.Ia comel and sangat comel! Like it ;) Thanks Yayang and Eboy.

The gift :
comelkan? ;)
.......................................................................................................................................................................

Okay habis alkisah Eboy dengan Anne,ni pasal Nisha dengan Jieja pulak.Tapi bukan hari yang sama. Siang tu Jieja dengan Nisha keluar pergi Alamanda,dorang ajak tapi aku tak pergi. Malam tu aku dengan Apiez plan nak makan dekat Uptown Damansara. So alang-alang tu aku ajak la Nisha,Jieja and Awan sekali. Time tu Aina follow aku sekali sebab ada orang nak amik dia kat situ. Aku,Apiez and Aina yang sampai dulu and dah order makan.

As they arrived,Jieja muka memang amat sleepy. But Nisha suddenly excited,

Nisha : Jieja,bagi la bagi la.
Jieja : bagi apa?
Nisha : Bagi la.

*time ni aku dah blur,ape benda korang ni?

Nisha : cepat la Jieja,Apiez dah ada dah ni.

* Jieja keluarkan 1beg kecik,

Jieja and Nisha : HAPPY ANNIVERSARY!

*erm lagi sekali dorang ni buang tebiat awal2 macam ni.

Nisha excited gila suruh bukak.Then kami pun bukak la. The gift is just like what you see in the picture,


Huh kan ada yang macam ada cangkuk tu kan,tu pun kami kena simpan sorang satu jugak.hehe.
Nampak tak sentence yang "Bling Bling I got the ring" tu?
Tu kata Nisha,tempat letak cincin bila Apiez nk propose aku nanti.haha.
Seriously wei,dorang amat memandang future relationship aku dengan Apiez ni.
Sebab dorang kata kami pasangan yang sweet.haha.

Anyway,to Anne,Eboy,Nisha and Jieja,thanks for the gifts, I really appreciate it and like the gift.Thanks because you guys appeared in my life and gives Apiez and me confident and we both akan jaga relationship ni okay korang. Loves you all! Mmmuuaahx!

p/s : my anniversary - __ th May 2007
*secret*haha.

Wednesday, February 18, 2009

Perihal Lilin.

Bebelan dari NFM pada 2:25 PM 0 comments
Farah Izza or Jieja nak LILIN!

URGENT!

ada siapa-siapa nak offer dia lilin?haha.
she need it.haha.

Monday, February 16, 2009

Hang out with the boyfriend.

Bebelan dari NFM pada 11:43 PM 0 comments
Tadi pergi Alamanda dengan Apiez,at first nak tengok movie Upin Ipin but dah beratur,suddenly just got seat depan sekali.Siapa nak tengok?Memang mendongak la kan aku tengok nanti.So dengan hampa,aku pun bagitahu Apiez tengok nanti je. Hurm sedih je...

Masuk MPH sebab Eboy kirim calculator scientific,as usual,the bookstore is my fav place,so much time I spent at MPH,I take a look all the english novelle,buku masakan and macam-macam la.I bought a sand art! I know it sounds childish,but i loves it!It reminds me my childhood.hehe.

Erm I'm thinking of buying some english novelle which seems interesting to me but I had financial problem now and I'm waiting it becomes normal.Apiez wanna buy it for me but aku taknak sebab nanti 2-2 dah takde duit kan susah.Tu la siapa suruh belanja lupa diri kan duit dah habis,padan muka kau Fharina!

I want those books =(
(but i need to finish the currently novelle i'm reading)

p/s : Neera,if u nak novel yang kawan u cakap tu,
tadi i jumpa dekat Mph Alamanda.hehe.
I ada but dekat Jb.

Good luck Fiq! =)

Bebelan dari NFM pada 12:27 AM 1 comments

To Mohd Syafiq bin Abd Kadir,
Take a good care of yourself dekat sana.
Good luck for you!
Kat sana jangan nak malas online,rajin2 contact gf fiq tu! =)

(further his study to Aussie tonight)
flight : 10.40pm.

.friendship forever.

Sunday, February 15, 2009

Kucing terperangkap.

Bebelan dari NFM pada 3:02 AM 3 comments
While i'm busying study and ym-ing,I heard a sound from a toilet door. A bit nervous but i just ignore it. Suddenly,terasa macam nak ke toilet,but toilet belah kanan bilik aku tertutup and aku pelik sebab tak pernah tutup pun except ada technician.Tapi mana ada technician malam-malam camni.I go for another toilet,then dari jauh aku nampak kat pintu toilet yang tertutup tu kaki kucing and heard some "meow meow" sound.

At first nak keluarkan kucing tu dari situ tapi takut,kot-kot tiba-tiba lain yang keluar kan.hehe.Straightly entered my room and rasa kesian pulak kat kucing tu.I pick up my handphone and dialled Hubby Maxis,

"sayang,teman i keluarkan kucing yang dalam toilet tu.Pintu tertutup dia tak dapat keluar"

Then aku pun bukak pintu tu sambil on phone dengan Apiez walaupun time tu dia dah tido.Kire macam teman la kan.hehe.Aku bukak je pintu,dia terus keluar and bila dia pandang aku,aku cakap,

"dah pergi turun"

Dont know la dia faham ke tak apa aku cakap kan.hehe.

Aku memang selalu suruh Apiez temankan aku walaupun kami jauh.Sebab kalau balik Jb aku selalu lapar tengah2 malam,then aku akan call dia teman aku pergi dapur makan semua.haha.

Naked bonny,eeeuuww!

Bebelan dari NFM pada 12:32 AM 3 comments
Kenapa kau bodoh sangat buat macam tu sampai dah tersebar kat MMU Melaka and MMU Cyberjaya.So sekarang ni kan dah malu.Pic tu dah tersebar ke merata-rata ni.Aku tak tahu la macam mana ko nak pergi kelas ke pergi makan ke apa kan.Ishk malu malu malu.

Friday, February 13, 2009

Alone.

Bebelan dari NFM pada 7:56 PM 0 comments
Its weekend and semua orang balik hometown and me?duduk diam-diam dalam bilik. Suppose I'm going to Ipoh dengan Eboy,Anne and Nisha.Stay rumah Eboy but segan.hehe. Sorry Eboy,Anne,Nisha,pujukanmu tidak dapat mencairkan hati ini.Cewah!

Mak call abah call.Aku rindu mereka.Abah mak datang la sini.Bawak Kelly sekali boleh? =p The important thing that I cant forget bila abah nak balik sini semula,"Abah,can you buy me a set of fragrance or perfume ........................." And abah akan jawab,"Okay". Abah balik end of this month,so kena fikir ni nak suruh dia beli apa.hehe.

Upin dan Ipin dah keluar.Cant wait to watch it. But tadi otw balik dari Alamanda aku cakap dengan Apiez,

me : Yang,this monday tengok Upin dan Ipin jom!
Apiez : (look at me and did like tiada duit face)
me : Pleaseeeeeeeeeee sayang. (penuh mengharap) Kali ni je.Then takde dah.
Apiez : Okay okay.

Planning for this weekend :
Study study study.
Boleh ke?
Insyaallah.

Thursday, February 12, 2009

Pelbagai.

Bebelan dari NFM pada 10:33 PM 0 comments
Second week in these new semester but for the Management Decision Science and Securities Investment and Management Portfolio subject, didnt come for both class yet.hehe.Sangat malas.I didnt know why i turn to someone yang sangat pemalas sem ni.Not only me but Jieja too.Omg!Please please please!Rajin rajin rajin!

I found a house and we will move in on 1st March,Insyaallah.So,untuk jejaka-jejaka itu semua,sila meringankan diri masing-masing untuk angkat barang-barang kami because we all girls kaum yang lemah =p

I hate you,because of you,my bestfriend cried.


Tuesday, February 10, 2009

Loved ones.

Bebelan dari NFM pada 2:03 AM 1 comments
I loves them!
To Anne and Eboy : I'm happy if you both happy.
I'm sad if you both sad.
=)

Thursday, February 5, 2009

To kawan saya.

Bebelan dari NFM pada 4:54 AM 2 comments
Kawan,jangan la sedih-sedih.kami tak suka tengok kau nangis macam tadi.Pedulikanla apa orang nak fikir.Sebab selama ni kau dah banyak fikir pasal dorang tapi dorang yang tak cuba nak memahami kau.Kau bukan barang yang boleh dorang simpan and make u stay with them.Kau ada hak untuk berkawan dengan sesapa je.Bak kata Apiez,hidup ni hanya sekali,so manfaatkn la masa tu.

Bak kata kami,biar kite sikit kawan asalkan kawan kita tu memahami kita daripada kita ada ramai kawan tapi kawan tu yang susah and tak fikir pasal kita.Kami sayang kau.Sayang sangat.Kau happy kami pun happy.Kan tadi kita nyanyi lagu,"bila kau senyum,ku gembira,bila kau sedih ku menangis". Sometimes kita tak leh nak lembut hati sangat,even kita memang lembut hati,kita jangan tunjuk kat orang kita lembut hati,sebab tu orang pijak kita,orang bodoh-bodohkan kita.

Apa-apa kau masih ada kami,kami yang akan cuba utk happy kan kau.Aku tak suruh kau pinggirkan dorang,aku faham situation kau,kau cuma kena buat benda ni biasa je,selamba je,dont take it so hard sebab bnda tu la yang buat kita terfikir.

Kawan,kami sayang kau.Kau perlu tahu itu ;)
Maafkan aku kalau aku buat kau terasa hati ye kawan.

Tuesday, February 3, 2009

Its precious.

Bebelan dari NFM pada 3:13 AM 3 comments
Aku kehilangan something yang sangat bermakna.
Aku tak pernah pun jauhkan dia dari aku.
Mana aku pergi mesti sentiasa ada dengan aku.
Tapi aritu aku tersilap sebab jauhkan dia dari aku,so aku tak jumpe dah dia lagi.
Puas aku cari.
Nangis nangis nangis.
Sebab aku sangat amat sayangkan benda tu!!!
Please i need it back!
Sayang,i'm sorry!

Monday, February 2, 2009

New Sem.

Bebelan dari NFM pada 11:13 AM 0 comments
Hey MMU'ians!
Welcome back to MMU!
woah gila semangat kan.haha.
Erm today start class at 9am.
Wohoo memang amat susah la kan nak bangun because last night we are all balik lambat.
Balik lambat sebab g ASTRO FEST 2009!
Thanks to Asyraf for the tag.
If not kena bayar RM40 per person but Asyraf kerja Astro,so masok free.hehe.

Pic will be uploaded soon.
=)