Monday, June 29, 2009

Ini penting!

Bebelan dari NFM pada 10:45 PM
Semalamkan aku nangis sebab adik aku Daus ym aku,dia cakap mak aku letak Kelly dekat luar.Ya Allah,masa aku dpt tahu tu rasa risau gila!Ye la dah la gate luar tu mak aku jarang kunci and aku risau la dia hilang kena curi,kalo kucing biasa takpe,kucing Parsi kot. Aku dok diam2 bila aku dapat tahu tu,pas tu terus aku nangis.Masa aku nangis tu pulak Apiez nak mintak air kat aku.haha.

Aku suruh Daus cakap dekat bibik aku suruh dia letak kat dalam semula sebab aku tahu perangai Kelly,dia takkan buat hal selagi apa yang dia nak orang ikut and dia akan bising kalo dia tak nampak orang yg dia kenal.Aku yang jaga dia,aku tahu la dia.Lately ni dia buat perangai sebab dia nak mengawan,aku siap survey internet lagi cari apa punca Kelly jadi camtu.

Tadi masa tengah makan tengah hari,aku message abah aku yang kat Jakarta tu,

"Abah,suruh la mak masukkan Kelly dekat dalam rumah balik.Nanti dia hilang..orang curi,dah la selalu tak kunci pagar..tolong la..kesian Kelly."

lalu abah pun mereply,

"Okay nanti abah suruh mak,ana kat mana?"

Okay bila cakap dengan Abah,aku lega sikit.Then baru kejap ni aku buzz Daus tanya pasal mak aku sebab aku call mak aku banyak kali dia tak angkat.Tak mungkin dia dah tido.Adik aku cakap,mak aku dalam bilik.Aku tanya dia,mak aku ada bising apa2 psl aku tak.Then dia kata ada.Aku tanya Abah dah call,dia kata ada.Mesti mak aku geram sebab aku ngadu kat abah aku.Eh biarlah,npe buat kucing aku macam tu,Kelly bukan kacau dia pun.

Dan aku mengambil keputusan setelah aku menangis bagaikan hilang bf supaya Kelly akan ku bawa balik ke rumah Cyber.Okay problem sekarang Aina sebab dia takot kucing.So aku cakap dengan dia,dia kata okay.Yeah!! Semua tak percaya yang aku nangis pasal kucing.haha.Aku sayang kot kucing aku!Nanti aku pindah bulan August ni,aku akan angkut dia sekali and dia akan bebas di situ.

Kelly,be strong okay,i will be back soon and bring u with me.
Dont be naughty or my mom will punish u.

4 comments:

Sheerna said...

sian kelly...
comel lak tu...
abes ahh kau...
Jap lg Kelly mesti ilang...

Nurul said...

hehe alaa comel je kelly tu,x sabar nak jumpa si kelly yg comel :)

Fharina said...

to shena : kau babi!

Sheerna said...

muahahah...
kelly jap lagi kena makan ngn momok...
baik kau balik cepat...hahahah

Post a Comment