Thursday, October 29, 2009

Confuse.

Bebelan dari NFM pada 5:39 PM 0 comments
Haish tadi mak call,dia kata abah balik next week and dorang semua akan datang sini.
Next week on Friday.
Alamak,macam mana ni,tu dah 7hb,kami ada plan time tu,tu pun kalau jadi la.
Tak pe la,tggu je la macam mana nanti.

Wednesday, October 28, 2009

Fobia.

Bebelan dari NFM pada 11:39 PM 3 comments
sorry been busy,so takde masa nak update entry.
Okay macam-macam yang jadi sjk2 ni and banyak betul benda nak kena fikir.
Haish,tapi nak buat mcm mana dah lumrah hidup kan.
Takkan la nak enjoy sepanjang masa.

Sampai sekarang aku still takot lagi nak duduk sorang dekat rumah.
Serta fobia dengan bunyi bell and bunyi gate.
Kalau Apiez nak datang je mesti aku suruh dia call bila sampai depan rumah.
Nak tahu sbb apa?

Sebabnya macam ni,hari ahad haritu,mak datang and dia balik subuh tu.
Then aku tak boleh tidur,dalam pukul 10am baru aku masok tido.
Eqa tidur kat bilik dia la.
Nasib baik time tu,aku tak kunci pintu bilik.
Tiba-tiba aku terperanjat bila Eqa masok bilik dlm keadaan muka yang cuak.

EQA : Anna,kau dengar tak?
Aku : dengar apa?
eqa : ada foreigner kat depan jerit2 pastu gegar gate kuat2 mcm orang gila.
aku : (time ni dah takot dah) erk kenapa dia mcm tu.(time tu aku dengar dah bunyi kuat gila)
eqa :entah tapi aku dgr dia ckp dgn orang,dengan org sblh kot,dia ty siapa duduk sini,then org tu ckp,2 girls stay here.
aku : bodoh la org sblh ni,x pyh la ckp GIRLS tu.
eqa : pas tu aku dengar lagi,foreigner tu kte smlm mlm kita buat bising,psg music2 kuat n jerit2.
aku : erk bila masa kite bsing?tak pernah buat bsing pun.kalo btul buat bsing,msti la mak mrh.

Begitu ceritanya,sangat takot.
Nasib baik masa tu Petom otw balik sini,aku suh dia datang.
Mak aku kata,takpe la ada petom,so takde apa2 nanti.
Tapi petom datang je,aku terus tidur balik.
Sorry lalink.hehe.

sblum aku balik Cyber,adik aku sorang2 kat rumah sbb budak foundation kan dah naik dlu.
Dia kata ada darah depan rumah.
Punya la takot.
sekali mak aku datang panggil boss cleaner,dia kata rsenye ni kuah sardin.
Bodoh! ni mesti foreigner buat kerja
Ye la dorang kan pengotor,so dorng buang dari atas.

Mak aku pun marah kenapa orang sebelah ni cakap girls.
Tak perlu la kan.
Kang kalo apa-apa jadi,kau nak bertanggungjawab ke huh orang sblh.
Ckp la ni rumah family sbb mmg rumah family pun.
Plus kau kan ada family,takkan la tak faham.
Memang betul kata mak,jiran melayu ni tak guna.

Thursday, October 22, 2009

Promises.

Bebelan dari NFM pada 5:21 AM 0 comments
I've promised my younger brother,8years old to take him out for lunch today.
Buy some books for him.
So,dia decide nak kejut aku bangun after dia mandi lepas balik sekolah.

sigh.

Bebelan dari NFM pada 1:44 AM 6 comments
Not in the mood today.
Ada benda yang nak kena fikir.

Erk btw,to Shena and Nanie sayang,Anna kat Jb sampai Sabtu je.
So any plan?

Wednesday, October 21, 2009

Benci.

Bebelan dari NFM pada 1:26 AM 0 comments
Aku benci kau sebab kau punca kucar-kacir ni.
Kau tak dapat jadi diri kau sendiri lantas kau meniru orang lain.

Feels good.

Bebelan dari NFM pada 1:08 AM 0 comments
It feels good to be at home.
My mom kejut at 6.30am,dia cakap kena balik Jb awal coz she had many things to do.
Okay,along the highway,tido je la yang paling best.
Sampai rumah paling indah skali bila sampai kat bilik,
I put down all my things,changing the clothes,switch on an aircond,and its time to get a better
sleep.
Bangun je dah petang,and mak suruh makan.
Then mak suruh jaga adik sebab dia dengan bibik nak keluar kejap.
Okay,Tari Tirana menjadi fav sekarang sbb ia membuat aku berdekak sepanjang masa.
Btw,to my friend,Ammar Alfian,u got a talent bro =)

Mak suruh pergi amik ubat semula.
Aku dah stop makan ubat and oh gosh it makes me worse.
Plus,everyday every morning every night kena makan ubat.
Ishk,please cepat pulih but i dont think so.

Btw,aku kena allergy habuk and doctor suruh pakai mask.
Tapi apa gunanya,bukan boleh pakai dekat kulit pun kan.
Sekali kena macam aku rasa nak siram 1 badan guna air panas.haha.
Allergy ni dah lama cuma sekarang makin menjad-jadi.

Thats why la,masa aku pindah Ixora ke Ep ke hostel ke.
My mom kata biar dia dengan bibik yang kemas segala habuk-habuk
i love you mum ;)


Thursday, October 15, 2009

Thank you.

Bebelan dari NFM pada 9:07 PM 4 comments
As you all know,semua dah balik negeri masing-masing.
Tinggal aku terkontang-kanting sorang2 kat sini.
Apiez pun dah balik Kota Damansara kelmarin tapi smlm aku suruh dia datang sini kalau free.
And dia datang temankan aku,g makan semua,sampai la pukul 3am baru dia balik.
Thank you sayang temankan i.
Ni dia dah kat Ipoh dah.
Aku baru dapat tahu jugak,mak aku amik aku hari Ahad bukan Jumaat.
Makin lama la duduk kat sini.haha.

Ni tengah tengok 999 sambil makan Bakso.
Sedap..

Wednesday, October 14, 2009

McD.

Bebelan dari NFM pada 7:30 PM 5 comments
Baru balik dari Alamanda dengan Azeeq,Petom,Kodel and Acap.
Alang-alang pergi Alamanda tu,g repair rantai yang putus tu.
Masa dekat McD tengah beratur nak order,Kodel depan aku and Azeeq dekat counter sebelah.
Aku pun order la Double Cheeseburger set large and without pickle.
Akak tu kata set large so dengan glass sekali la?
Then aku cakap la tak nak.
Tapi dia dengan yakin, eh memang kena sekali.
Aku pun ok je la.

Pastu dengan selamba dia bungkus apa yang aku order tadi.
Aku dah pelik.
Kak,makan sini bukan bungkus.
Pas tu dia cakap, "Eh kata tadi take away."
"Aik,bila masa saya cakap bungkus."
"Akak tak tanya saya pun nak makan sini ke bungkus."
"Oh kira ni salah akk la?"
"Huh okay takpe boleh keluarkan balik."

Bodoh punya akak McD.
pekak sangat ke?
Next time dengar la betul2,dah la nak amik order pun lambat.
Masa Kodel order pun,dia g bungkus.
Padahal Kodel kata makan sini.
Dungu betol.

No title.

Bebelan dari NFM pada 4:00 PM 0 comments
Haish bosan betul la.
Tak tahu nak buat apa dah sorang-sorang kat sini.
Ni pun tak mandi lagi ni.
Dok tengok tv sambil makan kopok.

Btw,Aina ajak pergi open house rumah dia Sabtu ni tapi macam tak pergi je sebab masing-masing dah balik rumah kan.
Rindu nak balik Jb nk chill dengan kawan-kawan kat sana tapi tak boleh lama-lama sebab risau Kelly dengan Keero.

Tuesday, October 13, 2009

I'm sick today.

Bebelan dari NFM pada 7:21 PM 2 comments

Ni baru balik dari makan,makan sikit je then nak bungkus.
Pastu order ais kosong and makan panadol.
Sebab aku rasa badan sakit-sakit akibat penat and pening kepala.
Tibe-tibe rasa Blurp,nak termuntah.
Terus amik kunci kereta and suruh Apiez bayar.
Belum masok kereta,terus muntah kat tepi pokok-pokok tu.
Amik kau banyak gila aku muntah.
Pastu baru rasa lega.

Apiez datang and terus pegang barang-barang aku.
Then pergi mencari buah.
Sekarang ni dah lega sikit.

Sunway Lagoon.

Bebelan dari NFM pada 7:14 PM 0 comments
12/10/2009

Sunway Lagoon,sangat seronok.
Plan pergi me,Apiez,Azeeq,Amir,Kodel,Malin,Petom,Anne.
Tapi aku,Apiez,Petom,Azeeq group 1,yang lain group 2.
Sebab dorang datang lambat,then tak jumpa diorang.
Kitorang siap nak buat pengumuman kehilangan adik,Farid Kodel lagi.haha.

It was fun,super duper fun.
Amik 3 park, Wet park, Dry park and Wild Life Park and 1 lagi yang wajib kena amik,CAR PARK.haha.
Best dowh.

Mesti korang pelik,kenapa tak amik Extreme Park tapi amik Wild Life Park.
Sebabnya, Extrema Park banyak nak kena bayar kalau nak main every games kat situ.
Wild Life pun best jugak sebab nya,dapat bagi makan burung,burung semua akan bertenggek kat kita.
Boleh pegang Kambing,Rabbit,Guinea Pig ala-ala G-Force tu and macam-macam la.
Best ;)

So,next holiday next semester la kot.
Insyaallah.

Monday, October 12, 2009

Please.

Bebelan dari NFM pada 9:41 PM 0 comments
Kenapa kau jadi macam ni?
Sedangkan dulu kau tak macam ni pun.
Aku nak nasihat kau ni,cukup la menggedik and berpeluk2 dengan lelaki yang takde apa-apa dengan kau.
Lagi satu,cukup la melayan lelaki.
Sebab semua orang dah meluat dengan perangai kau.

Aku kenal kau dari awal lagi,dulu kau tak macam ni pun.
Semua orang okay.
Tapi kenapa tiba-tiba kau mcm ni?
Sbb perangai baru kau tu tak kena dengan kau.
Itu bukan manja,itu gedik.
harap kau berubah and kembali seperti dulu.

Genting Highlands.

Bebelan dari NFM pada 5:42 AM 2 comments
11/10/2009

Oh hari yang dinanti sudah tiba,Genting Highland here we come!
Oh sorry kepada Mon@Haryanti & Puteri Faten Nasuha sebab tak dapat datang open house.
Ini plan dah lama.

Okay at first,7 orang yang pergi.
Me,Apiez,Jieja,Petom,Azeeq,Kodel,Amir.
Rugi Malin tak pergi.
Then dah sampai atas,baru main berapa game,Jieja kena balik sebab urgent.
Dengan rasa risau dan ragu,Jieja nak balik naik taxi or bus.
Then nanti Bob amik.

Oh this is our 3rd time to Genting Highlands,but just twice kitorang main game.
Masa first time pergi,aku tak takot pun nak main,Roller Coaster ke Solero Shot ke tapi aku sangat gentar nak main Flying Coaster and apa benda entah Dragon apa ntah.
Sebab aku rasa Dragon tu tak selamat.
Tapi kali ni pergi semua aku rasa takot.
Tak paham nak apa.

But everybody had fun,dari pagi sampai dah tutup Theme Park tu,baru kitorang balik.
Tapi before tu,singgah Uptown Damansara,makan.
Masing-masing rasa mengantok!

Oh masa kat Genting tu,burung kakak tua bertenggek atas aku.
Nanti korang tengok la picture dekat Fb ke mana-mana aku upload nanti okay.
Later aku bagitahu.
hehe.

Okay la readers,i gtg.
Nak tido sebab pagi ni nak pergi Sunway Lagoon lak.
Yeay Malin ikut sama ;)

Open house ;)

Bebelan dari NFM pada 5:34 AM 0 comments
Sabtu,10/10/2009.

Oh terlalu kenyang,sebab the whole day makan free.
1st house,rumah Malin.
Thanks Malin untuk makanan yang sedap,ada satay lagi.
Tapi Snowy paling best,comel gila nak pengsan!haha.
Mirza bf Ryna tak lupa jugak =p

2nd house,rumah Tynnie.
Oh paru sangat sedap,di tambah dengan air sirap and cake bday Maie.
Anyway,happy belated birthday Maie ;)

3rd house,rumah bakal mak mertua =p
Auntie masak sedap tapi as usual aku tak tahan pedas,walaupun Auntie kata,Auntie letak sikit je cili.
Bak kata Apiez, kalau sikit tu ada la dalam 10biji,amik kau.haha.
Amir tak nak makan sebab elak pedas,TAK ACI!
Meriah lagi ditambah dengan perbualan facebook dengan Uncle yang sedang sibuk melayari Facebook bermain Farmville =)

Makanan hari ni semua sedap2,lazat,enak disukai ramai ;)
Thanks semua!

Saturday, October 10, 2009

Waiting.

Bebelan dari NFM pada 12:48 PM 0 comments
Jam tepat menunjukkan 12.47pm,aku dah siap dah nak pergi open house tapi ni call Aina and Jieja dari tadi tak dapat.
Aina macam biasa la,kalau tidur susah nak angkat fon,Jieja tak dapat. Haish macam mana ni.
Kan subuh tadi dah bagitahu gerak pukul berapa.

Tapi takpela,tunggu je la macam mana.
Tungggguuuu...

dadidadu

Bebelan dari NFM pada 7:29 AM 0 comments
Good morning every one!
Awal tak i bangun?
Sorry i tak tidur lagi okay ;)
Balik je dah pukul 6am.
Terus kemas rumah,bersihkan toilet and macam-macam la.
Then mandi!

Dah la kul 12pm lebih nanti nak pergi rumah Malin,open house,then rumah Tynnie,open house jugak ;)
The whole day makan free.Itu yang best. Jimat wang saku.
Sementara tunggu Azeeq dengan Amir datang hantar kunci kereta,dok update blog yang dah lama tak ber update ni.
Lama ke? Mungkin kot.

Eh btw,tadi jumpa Anuar Zain,tapi sayang nya aku jalan laju sangat sampai tak nampak dia tengah duduk =(

Sunday, October 4, 2009

Kawan yang baik,

Bebelan dari NFM pada 4:03 PM 4 comments
Aku butuhkan seorang kawan baik yang dengar dengan baik apa yang aku rasa,bukan kawan baki yang membangkang apa yang aku rasa.
Sedangkan dia tak de di sini,untuk melihat apa yang terjadi.