Wednesday, September 30, 2009

Nak ODM balik.

Bebelan dari NFM pada 2:47 AM 2 comments

Aku rasa amat tertekan bila JAM ODM kesayangan aku tercabut,haish.
Dah la Aril AF cousin Malin pun pakai jam ni.

Penat amat sangat.

Bebelan dari NFM pada 2:41 AM 2 comments
Aii sangat la penat hari ni. sangat-sangat penat. Exam AIS 1 start pukul 9am-12pm and sambung pulak dengan exam MA 1,2.30pm-5.30pm. Kekononnya balik lepas makan nak tido la.Amik kau,dah gulik2 pun tak boleh tido. Tiba-tiba mood mengemas pun ada,kemas la bilik and hall sebab mak nak datang hari Khamis. So,kalau tak nak kena bebel,kemas la.haha.

Lega dah 2 paper dah lepas,ada lagi 2 paper lagi. Paper MA1 tadi susah,seriously aku tak boleh buat. Maybe aku study last minute and apa aku study tu tak cukup kot. Haish,dah la tadi kena membebel dengan MR ADVISOR,lecturer NIK MOHD ZAKI tu, half an hour ok aku dengan Jieja kena.haha. Dia nak tengok pointer final exam ni naik. haish.

So goodluck la untuk kami ye ;)

Friday, September 25, 2009

Excited.Wooohoo.

Bebelan dari NFM pada 8:36 PM 0 comments
Hey hey hey. Excited gila online ni sebab online using my new laptop. Thank you Abah for a new laptop. Abah bought a Sony Vaio,white color for me. Btw,i choose the white color.So sekarang ni dok la meng-install benda-benda yang sepatutnya kena install.

Okay,exam dah dekat ni.Malam ni baru nak strt study. Haish. Assignment semua Alhamdulilah dah di hantar dengan selamatnya. Okay la btw, Goodluck MMU-ians ;) Nak sambung study balik,nanti Apiez bising sebab online di tengah2 study.hehe. Bubbye. Catch you later readers ;)

Wednesday, September 23, 2009

Love you so sayang ;)

Bebelan dari NFM pada 7:46 AM 9 comments
From the minute that you got my attention,
I was taken and i have to mention,
I was trying not to let it show,
But i knew that i wasn't gonna let you go

From the way that you came right to me,
Looking all hot with the style that threw me,
No one would've ever known it,
You would be the one who take this heart and hold it

You got that extraordinary way,
Got to be next to ya every single day,
You do something that i cant just explain,
I wanna take a chance and tell you,
You're the one for me

Boy, I love you so,
Just look in my eyes,
They'll tell you where this could go,
Yeah,do you know that?

Boy, I love you so,
Look in these eyes,
They'll tell you where this could go,
I just want you to know'

You can say anything you want to,
No stress cause i understand you,
We got a vibe you cant define,
Want everyone that boy is mine

We wont fight and we stop and stare,
At the way you hold me when you take me there,
At times I feel i lose control,
I forget everyone but the hand i'm holding

Pls know this,I'll always be right here,
And you dont have to look nowhere else,
Dont think for a minute this love will change,
Oh you should know that

Love you so.


Sunday, September 20, 2009

Selamat hari raya!

Bebelan dari NFM pada 5:35 AM 4 comments
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin for all my wrong doings,intentionally or unintentionally!

Love, Fharina Mohd.

Saturday, September 19, 2009

Semalam dan Hari ini.

Bebelan dari NFM pada 6:17 AM 5 comments
Yeay yeay abah balik hari ni!
Aku baru je message abah subuh-subuh ni suruh dia beli kan perfume.
Fyi,aku tak pernah gune sesen pun duit aku beli perfume untuk diri aku sendiri.
Semuanya ditanggung abah,abah akan beli setiap kali dia nak balik Malaysia.

Semalam ramai yang berbuka puasa dekat rumah aku.
Tok Idah,tok abas,Faizah,Lutpi,Mak(nenek aku),Bapak/bak(atok aku),Eddie,Yai,Cik sal,Qimie,Umairah tambah dengan adik beradik aku dan jugak mak and bibik a
ku.
Weeeee lama tak jumpa diorang.
Petang semalam masa aku tido,Lan datang tapi aku teruskan tido walaupun dia dah bukak pintu bilik aku dan cuba berbual dengan aku.
Tetapi usaha nya gagal kerana tidur lebih penting bagi aku.
Weeeeeeeee....

Haish ni lepas sahur,tak boleh tidur,dengan rajinnya print jawapan tutorial Management Accounting 1 and print exam slip aku dan Apiez.
....................................................................................................

Semalam aku bangun kul 10am lepas dikejut mak aku.
Sebab kena pergi rumah Pak Haji.
Pak Haji pesan,

1) Jangan tinggal sembahyang
2) Awak boleh berjaya tapi awak jangan fikir benda2 yang lain.
3) Kalau ada sepuluh orang lelaki,9 daripadanya adalah JANTAN dan hanya seorang sahaja

lelaki. Jadi,cari la lelaki itu dan jauhla JANTAN2 itu kerana dunia sekarang banyak
Jantan dari lelaki.
4) Jangan sesekali sombong dan takbur
5) Ingat jasa orang tua dan jadila anak yang solehah.
6) Sekiranya ada masalah,berzikir la

* Ya Allah,ya tuhanku. KAU racunkanlah syaitan yang berada dalam badan ku dan KAU kembalikanlah kesihatan rohani dan jasmaniku. Jauhkan la apa yang buruk dari ku dan dekatkanla aku kepada benda yang baik. Sesungguhnya KAU la MAHA MENGETAHUI.

Friday, September 18, 2009

want this.

Bebelan dari NFM pada 6:14 AM 3 comments

Seriously, i want this IPOD TOUCH 32GB.
maybe as my birthday present?
pls pls pls..

*demanding*

Raya and Final exam is coming.

Bebelan dari NFM pada 4:09 AM 0 comments
Dear readers,

Raya dah nak dekat tapi terasa cam raya tahun ni macam takde apa-apa. Eleh kau Fharina,last year pun cakap benda yang sama. Bosan.haha. Serius la ni,sebab nya raya ke-empat dah nak kena balik Cyberjaya semula sebab ada Final Exam on 29th. Haish ni tak study apa lagi. Pointer kena naik balik ni sebab last sem teruk nak mati result aku. Kalau sama jugak teruk,kau g berenti belajar je la Fharina. Kawen terus.haha. Erk tapi Apiez tak nak kawen dengan aku sekarang. *wondering* Ok la belajar betul-betul la.hehe.

Btw,tahniah untuk Cheah and Izz yang akan bertunang pada raya ke-2 nanti.Bestnya ;)

Haish sekarang ni bf aku dah jatuh cinta dengan Wonder Girls and Girls Generation. Bangun tidur je mesti nak tengok video clip tu and Petom telah terjebak jugak.haish.

Love, Fharina.mohd

Thursday, September 10, 2009

Budak 10tahun lari rumah but nasib baik ktorg yg jumpa.

Bebelan dari NFM pada 7:27 AM 6 comments
Its 7.28am. I got a story to share with you readers, I've been in Balai Polis from around 2am till 4am.

Aku, Apiez, Petom, Uben and Azeeq pergi tengok movie IMAGINE THAT dekat Sunway Pyramid at 11.45pm. Habis movie around 1am. Masa jalan nak ke parking tu, kitorang nampak ada seorang budak lelaki ni yang pakai t-shirt BOMBA serta seluar bomba. Then,dia tegur kitorang and tanya kat mana "pawagam" and tempat game but then kitorag fikir,mana ada bukak lagi. Masa tu dia seorang. Sangat risau dan pelik masa tu,sebab dh la kat dalam tu takde orang and terfikir macam mana dia boleh masok. After tanya-tanya tu,dia cakap dia masok ikut guard. Bodoh guard tu bagi dia masok tengah malam.

Bila tanya mana ayah dia,dia kata ayah dia kat hotel and dia duduk hotel Sunway. Okay kitorang cakap nak hantar dia balik. But entah macam mana,dia bagi ada kertas dari pocket dia dan bila baca surat tu baru la kitorang tahu yang dia nak lari dari rumah sebabnya dia tulis,

DARI : NIZAM
UNTUK : MAK

*yang aku ingt la dlm surat tu,mule2 dia tulis LARI RUMAH.pas tu dia cakap dia ckp bru dia tahu hidup kat luar lagi susah and hidup kat umah lagi senang. Tapi dia terpaksa lari dr rumah. lebih kurang cm tu la dia tulis sbb aku tak hafal mcm mana ayat dia tulis.haha.

Kitorang dok puas tanya dia,dia berumur 10tahun,darjah 4 la kan. Kecik lagi kan,nak lari2 umah bagai ni. dia tak tahu no fon ayah and emak dia. Dia cuma bagitahu nama ayah dia,ANUAR and nama mak dia,SITI AISHAH.

yang aku tak faham ni,budak ni cerita belit-belit macam menipu pun ada jugak.sebabnya :

1) at first dia kata,dia boleh sampai kat situ sebab ayah dia hantar.
2) bila aku tanya,ingt tak no bilik hotel tu dia kata dia tak ingat and bila tanya kunci bilik mana,dia kata dia takde kunci sebab masa dia kuar ayah dia tdo.

kekeliruan di situ sebab tadi kata ayah dia hantar.

Kitorang dok la tanya Hotel2 sekitar tu and bila tanya hotel Sunway tu langsung x de nama parents dia tu tapi dia cam mengelak lalu kat hotel tu. Tak tahu kenapa. Kitorang bawak dia makan sebab dia lapar tapi dia tak nak makan kat area2 situ sebab takot ayah dia nampak.

Ada satu hotel yang ada nama Siti aishah tu tapi staff dia tak nak bagi details. Then dengan tak tahu nak fikir apa,kitorang terus bawak dia g balai. But sebelum tu,dia seboleh2 cakap jangan bawak dia g balai and jgn pggil polis. And dia tak nak balik rumah.

Dia kata dia gado dengan ayah dia sebab tu dia lari rumah. Aku,apiez and uben g balai dlu lepas bagitahu akak polis yang comel tu terus suh Petom and Azeeq bawak dia masok balai. Itu pun dia liat nak kuar kereta tapi serious budak tu nakal dowh! Aku ngn Uben dah hilang kesabaran.haha.

Lepas bagi details sume dekat polis,polis try contact balai polis yang lain tapi takde report kehilangan anak. Semua tak tahu nak buat apa,kitorang nk balik pun susah sebab dia dok melekat dgn Azeeq.haha.

Finally dapat jugak lepas.hehe. So sekarang ni tak tahu macam mana sebab polis takde call pun cakap dah jumpe parents dia ke apa.

Aku rasa la kan budak ni memang budak nakal sebab dlm umur 10tahun dia dah fikir nak lari rumah and dia sangat berani macam tak takot langsung. Plus,dia macam dah biasa je dengan Balai Polis ni.haha.

Yang paling kelakar,dia siap ada buat senarai cara nak lari rumah.

1) keluar ( dia keluar rumah)
2) intai (maybe dia intai kalau2 ada orang yang nampak dia)
3) lari ( then dia berlari)
4) tidur dalam tandas (tu tempat dia nak tido nanti)

10tahun dowh! dia boleh fikir macam tu semua. Kitorang rasa entah-entah dia tipu nama parents dia ke or cerita2 dia tapi dia memang tak nak bagitahu dia duduk mana.

Hopefully,polis cari la parents Nizam tu. Nizam tu anak tunggal.dia kata la.

Tu la kenangan kitorang yang tak mungkin ktorg lupa.cewaahh!haha

Wednesday, September 9, 2009

Khas untuk En. Arel.

Bebelan dari NFM pada 10:01 AM 14 comments
First, i want everything clear.
Aku bukan nak api-apikan kau dengan Shena.
Serius tak. Kenapa pulak aku nak buat macam tu sedangkan takde untung apa pun kalau aku buat macam tu.
Pls,stop tuduh aku cakap aku ni macam ni la macam tu la.
Masa kau dengan Shena pun aku tak banyak comment pun kalau korang gado ke apa ke.
Bila Shena as my bestfriend cerita,aku dengar and bagi advice yang sepatutnya.

Lagi satu,ni semua pasal 1 punca. Sebab aku add kau kat Facebook.
Listen,aku pernah kenal kau masa aku hantar Shena sampai Segamat.
Then,kita ada bebual-bebual,so automatically kau kawan aku.
Salah ke aku add kau?
Tak perlu la kau nak tanya pendapat Fasha nak approve aku ke tak or apa-apa pasal aku.
Sebab seriously,aku add kau sebab aku fikir macam tu and ni langsung takde kaitan dengan Shena.
Plus,aku siap tanya Shena lagi before tu nak add kau boleh ke tak.
Tolong la clear kan benda-benda yang tak patut ni.

2nd,kau kata kau sayang Shena tapi kenapa kau still nak contact dengan Fasha sedangkan kau tahu Shena as ur gf masa tu tak suka.
And Shena pernah bagitahu Fasha benda ni.
Kau boleh nampak tak sekarang ni?
Seorang kawan yang baik akan fikirkan pasal kawan dia bukan tak kisah je.
Then dengan ex-girlfriend kau lagi.
Kalau kau betul-betul sayang dia,jangan la buat apa yang dia tak suka sebab aku banyak kali pesan kat dia macam tu.

Lastly,aku nak cakap,kalau kau rasa kitorang ni jeles dengan Fasha.
Sumpah tak pernah sedetik pun rasa hati aku ni jeles kat dia sbb aku rasa aku dapat life yang better dari dia sekarang.
At least aku tak pernah jadi punca bestfriend aku break.

Aku tak pernah pun ada masalah dengan Fasha or saja nak hentam dia ke apa.
Kau boleh ty Fasha sebab aku rasa takde.
Aku cuma nak benda ni semua setel dengan baik dan bukan cakap-cakap belakang aku dan Shena.

Shena kawan aku dan aku as good friend to her tak nak benda ni jadi lagi teruk

HOPE U UNDERSTAND.

semua message2 kau bagi kat aku,aku bagitahu Shena sebab aku rasa Shena perlu tahu semua ni.

to aril : i try to be nice to everyone.

Birthday Eyfa ;)

Bebelan dari NFM pada 9:23 AM 0 comments

Happy 20th Birthday Eyfa ;)




Monday, September 7, 2009

Terubat kebosanan.

Bebelan dari NFM pada 8:09 AM 1 comments
Oh ho. Kelmarin Jieja tidur rumah,sebelum tido tengok DVD The Proposal.Ala bestnya.
Then,semalam Aina dengan Ashraf ajak berbuka dekat Pavilion bersama Eboy and Max.
After berbuka pergi minum and terserempak lak dengan Dharma Harun.
Dia kenal wei aku dengan Jieja.haha.

Habis tu semua kami berenam pergi tengok movie cerita Final Destination.
Amik kau takot gila aku.
Aku dah la geli and takot tengok darah-darah and kepala putus-putus ni.
Final Destination 3 pun aku tengok sikit je sebab aku takot.haha
Aku dok tutup mata je and sembunyi belakang Aina.hehe.

Habis movie pergi sahur dekat Bestari Hartamas and time tu jugak la Erry call.
Tengah-tengah cakap phone dengan dia.
Eboy pun bukak cerita pasal hal dulu.
Terus aku cakap nanti borak lagi dekat Erry.haha.

Btw,terubat la jugak kebosanan aku selama ni dok kat rumah je.haha.

Saturday, September 5, 2009

hehehe.

Bebelan dari NFM pada 9:38 PM 6 comments
Weeeee..bosan amat sangat sekarang ni duduk rumah sorang-sorang.
Bangun je tidur tadi tengok Eqa dah takde, dah agak mesti keluar.
So kena berbuka sorang-sorang dekat rumah tapi tak tahu nak makan apa.
So call mak,tanya macam mana nak masak sardin.haha.
Oh saya memang tak reti masak.Ok satisfied? At least saya berterus-terang.hehe.
So mak keep calling to make sure her daughter berjaya ;)

Tapi sambil-sambil tu Aina dengan Jieja message tanya macam mana nak berbuka semua and Aina tanya kenapa aku tak bagitahu dia awal-awal aku sorang.
Okay Babes, thank for your concern. I love you ;)
Since aku pindah rumah ni,Aina and Jieja je yang selalu contact aku.
Yang lain,busy kot.haha.

Okay lari dr topic pulak,tibanya masuk berbuka..
Sedap dowh sardin aku!haha.

Kucing-kucing.

Bebelan dari NFM pada 5:24 AM 0 comments
Aku tengah rimas dengan Keero sekarang ini!
Tengah aku sibuk online,dia dok datang meleset kat aku and tawaf aku ni beberapa pusingan.
Gedik!
Si Kelly ni pulak sibuk mengacau Si Keero padahal Si Keero tak kacau dia.
Haish!
Kucing2 ni dah subuh pun tak reti nak tidur ke..

English vs Jawi.

Bebelan dari NFM pada 5:15 AM 0 comments
Tiba-tiba berfikir,kenapa orang selalu resah sebab tak dapat cakap English dengan baik tapi tak pernak amik peduli kalau tak dapat baca jawi walaupun sedikit?

Hmmm..
p/s : fharina pandai baca jawi ok ;)