Thursday, December 31, 2009

Padini Voucher.

Bebelan dari NFM pada 5:01 AM 0 comments
I just realize i got the Padini Voucher RM80.
Only RM80 because this year kurang berbelanja di Padini.
Its ok la kan even its RM80.
Boleh dapat kasut ke,tops ke kan.
But the expired date is TODAY!
Ishk why my mom never tell me about this voucher.
So i will spend it wisely today at Padini yang berdekatan ;)

i want kittens.

Bebelan dari NFM pada 4:30 AM 0 comments
When i see a little cute kitten,rasa cam nak kitten.
Opppss but i've already 2 persian cats and aku bela Kelly masa dia umur sebulan.
But now,i think i want kittens!
I just hope Kelly and Keero put more effort to get the babies!
Oh pls!

Happily taken.

Bebelan dari NFM pada 3:05 AM 0 comments



Almost everyday and everytime i do say, I love you sayang.
Almost everyday and everytime i was thinking about you,
That is because you're so sweet;)
You're fantastic!
You're fab!
You're lovely!
You're romantic!
You're crazy!
and the more important is,i really do love you.
Happily taken by you ;)
Love,

Wednesday, December 30, 2009

Swimming class ;)

Bebelan dari NFM pada 10:18 PM 1 comments

Hey,hows you guys doing?
Actually ni baru balik dari swimming pool.
Teman my youngest brother belajar swimming.
Okay, listen carefully,
I will start my swimming class next week ;)
So,anyone nak join?
Dah besar2 baru nak belajar swimming ke?
Memang pun sebab dulu mak tak bagi.
But for now,its better than know nothing kan.
Hope my body can fit macam dulu,tak gemuk macam skang.HAHA!

Listed.

Bebelan dari NFM pada 7:55 AM 0 comments
Hey good morning!
Have a nice day!

So now, i dont even sleep from last night.
and aku rasa tak nak tido sampai malam ni.
Can i?
Because sejak-sejak ni selalu tidur dah pagi.
Bangun pulak memang tak jumpa siang la.

Plus,got many things to do.
My new lappy ada prob.
Dekat taskbar dia sentiasa berkelip-kelip and susah nak online ke buat apa pun.
Kenapa eh?

My external hard disk i think ada virus.
Because tak boleh detect langsung even dah cuba pelbagai cara.

Printer saya rosak and saya kena repair sebelum naik sem.
Banyak notes nak kena print.

Saya kena beli cd installer Itunes because so many times i've downloaded it and it cant function properly.
Why eh?
Ipod tak boleh detect and kena reinstall la.
Itunes tak compatible with vista la padahal memang vista pun boleh.
But the hardest past is,bila nak elok-elok download and dah sampai 98% terus download failed!
oh gosh!
Sakitnya hati!
Lebih 20 kali rasanya dok menginstall benda tu.

Kalau ada masa,nak pergi makan Takoyaki dekat City Square.
Nyummy!

Bob ajak pergi Singapore today but macam malas sebab no fulus =(

P/S : i wish i can play the piano and learn to swim ;)

Kocek ke pocket?

Bebelan dari NFM pada 1:49 AM 5 comments
Hey readers and followers yang kacak-kacak and cantik-cantik belaka!
Hows your day?

Korang mesti ada kawan2 yang asl negeri lain kan.
Bahasa pun mesti la lain-lain kan.
1 benda ada banyak bahasa kan.
Contohnya dlm english nya pocket.

Dalam malay,korang panggil apa?
Sebab aku kan Jb,so aku cakap "kocek" tapi kena ketawa dengan Aina and Jieja.
Aina from Kl and Jieja from Penang.
Dorang kata bukan kocek tp poket.
Memang la kan poket tu from english,pocket.
Dan seboleh2 dorang bangkang aku sebab kocek salah.

Korang panggil apa??


Tuesday, December 29, 2009

Mohd Syafiq bin Mohd Ali.

Bebelan dari NFM pada 5:14 AM 0 comments
To Mohd Syafiq bin Mohd Ali.
Semoga you cepat sembuh okay,i doakan untuk you.
Once you dah sembuh,kita chill-chill okay.
Take care and jangan lupa makan ubat.

I update kat blog sebab i tak boleh cakap sendiri depan you.
Sebab you dengan i asyik nak kutuk sesama sendiri.HAHA!
Even you tgh sakit pun still lagi nak cari gado dgn i.
Si EGO!

Life controller =p

Bebelan dari NFM pada 4:35 AM 0 comments

*wink wink wink*

Monday, December 28, 2009

Bad dreams.

Bebelan dari NFM pada 11:39 PM 0 comments
Aku dapat mimpi yang buruk and memang kalau boleh tak nak terjadi pun.
Astaghfirullah,moga-moga apa yang aku mimpi itu hanya sekadar mimpi.
Amin.


p/s : cuti ni bosan yang teramat sangat!

Sunday, December 27, 2009

Good morning everyone!

Bebelan dari NFM pada 7:30 AM 0 comments

Rasa ingin berblogging di pagi hari tapi tak tahu nak update pasal apa.
Sejak akhir-akhir ni Mcd breakfast menjadi peneman di kala tengah mlm nak ke pagi.
Sebabnya selalu lapar tengah malam time-time period ni.

Tapi ni dah pukul 7.30am!
So, GOOD MORNING EVERYONE!!
Start your day with a big smile ;)

Saturday, December 26, 2009

Gatal kaki?

Bebelan dari NFM pada 4:44 AM 2 comments
Orang selalu cakap,
kalau tapak tangan gatal,
either dapat duit or keluar duit.
Tapi aku sekarang tengah gatal tapak kaki.
So apa maknanya tu?
Anyone?

no tittle.

Bebelan dari NFM pada 4:32 AM 0 comments
I'm in Jb.
Bosan. Lapar. Rindu. Tension.
Cant wait for our vacation next month.
Release tension.

*enough said. lets sleep*

Thursday, December 24, 2009

Wanna watch!

Bebelan dari NFM pada 6:05 PM 0 comments

Nak tengok ALVIN AND THE CHIPMUNKS 2.
Sapa boleh teman??

Wednesday, December 23, 2009

Gamil??

Bebelan dari NFM pada 10:58 PM 2 comments
Punya la sakan nak check email Gmail,tengok2 kalo ada new email.
Then type address and enter.
eh tak boleh,
okay enter lagi,
pun tak boleh,
tapi kenapa??

setelah beberapa kali mencuba,
rupa-rupanya.......




Gmail tapi aku g taip GAMIL!hahahaha.

A big thank you,SK ;)

Bebelan dari NFM pada 5:02 AM 8 comments













SK,not Seri Kembangan but Syafiq Kadir.
Someone i knew from my past and dah lama tak jumpa since form 4 i think.
Oh i couldn't remember but rasanya last jumpa raya tahun bila entah,both of us ikut Zharif pergi open house one of his friend.
Yes,itu last!

Now,dia dah ada kat sini but aku busy with classes and final exam.
So takde masa utk di luangkan 1 hari dgn dia and balik Jb every week.
But he could understand.Thank you!haha.

14th Dec,dia suruh dtg jumpa dia before aku rushing balik Cyberjaya mlm tu jugak from Sarawak.
So,jumpa dia dengan Zharif dekat kedai mamak Osman,Bandar Baru Uda.(BBU)
Okay,guess what?
I got an Ipod Nano from him at mamak's!haha.
Its limited edition! RED COLOR.
Plus,got my name at the back of the Ipod Nano.

ryn's NANO
-sweet 21-



Repeated, i've got my NANO at mamak's!
Another birthday present for me ;)

Btw,to Fiq,i would like to say a big thank you for this ;)
I'm happy and yeah i'm happy!hehe
The card,sweet! and thanks again!
I've just finished my final exam and nnti kita chill together once i kat JB ok.

p/s : btw, one day before Syafiq bagi Ipod Nano,
abah belikan Ipod Touch for me as my bday
present too ;) see, i've got 2 Ipod's!



Friday, December 18, 2009

gdluck

Bebelan dari NFM pada 6:13 PM 1 comments
Been busy with final exam.
Blog will be update later ;)

Good luck for MMU-ians!

Thursday, December 10, 2009

Present for my babies ;)

Bebelan dari NFM pada 3:09 AM 6 comments

Did i mention about a new cage for Kelly and Keero?
So here we go,
Meet my Kelly,
my Keero,
and their new cage ;)

They enjoyed every floor ;)
I love you double K.

Picture ni diambil setelah selesai je cage dipasang.
Ada roda and pengepung tepi2 tu,so takde la crystal2 tu terkeluar kan bila double K ni kais2.
And boleh tolak kemana2 tanpa rasa berat.

Stop nagging!

Bebelan dari NFM pada 2:59 AM 0 comments

Setiap semester mesti ada je perkara yang dibenci and kalau boleh nak elak!
Korang teka la apa dia?
Hurm,semestinya je la untuk berjumpa Academic Advisor or known as AA.
Ishk Degree ni tak best dapat AA yang kuat membebel.
Padahal dia seorang lelaki,dulu masa Diploma,Miss Puteri jadi AA tak membebel pun.
Cool je,Miss Puteri,saya rindu miss.

Tolong la MR AA,mak saya pun tak membebel.
So jangan la membebel,saya tak suka dengar.
Ah,bingit!

p/s : tgh mengumpul kekuatan utk berjumpa AA.

Wednesday, December 9, 2009

Its mine!

Bebelan dari NFM pada 7:10 PM 0 comments

Semalam dari siang aku dok rumah B1.
Saja lepak2 bosan la dok rumah sorang2.
Tiba-tiba rasa nak makan.
Call Apiez ajak makan Mcd.
Balik dari makan tu,sesampai je kat bawah block.
Malin message ajak lepak minum.

Serious malas gila sbnrnye sebab terlampau penat and dah plan nak tdo.
Tapi Malin paksa gila utk keluar jugak,dgn alasan dia ada prob dgn Kodel.
Okay la,boleh consider la.
Tapi aku tetap rasa tak sedap hati sbb setahu aku Malin bukan cam tu.

Tak pe,next destination,Mcd lagi,dok la tengok dorang makan.
Tengok Nisha dgn Anne bertekak.HAHA.
Pas tu Malin kata,Kodel nak jumpe dia dekat Cyberpark.
Okay fine,disitu aku pulak bertekak dengan Anne,mana Cyberview and mana Cyberpark.HAHA.

Setibanya tempat yg tlh dimaksudkan.
Aku nampak berderet2 kereta yang aku kenal.
Poop! Kete Apiez pun ada,aik dia ni tadi kata nak g buat assignmnt.
Disitu aku dh dpt agak apa yang dah jadi.

Surprise!
Cantik sebab ada banyak lilin2 yang disusun masa aku turun tangga.
Okay,menangis lagi!
Apa cengeng aku ni?HAHA.

Btw,terima kasih semua untuk bday ni and terima kasih jugak untuk presents from Aina,Ashraf,Jieja,Piyoi,Isma and Aspa.
and a big thank you utk Sayang plan ni semua ;) i love you gemok.

Monday, December 7, 2009

07th december 2009

Bebelan dari NFM pada 4:12 AM 4 comments
07th December.
My fav no.
Why?
Because its my birthday.
this year,my 21st birthday.

Thank you guys and girls for your birthday wishes.
Its mean a lot to me.
I love you.
xoxo



love,
fharina mohamad

Malin. Apiez. Surprised!!

Bebelan dari NFM pada 4:02 AM 0 comments
06 December 2009
Sunday

Okay before ni aku dah plan nak buat Surprise birthday Apiez dengan kawan-kawan mcm last year.
So mcm tak tahu nak cakap mcm mna,so i got an idea.
Aku bgth dia,mmndgkan 07th Dec bday aku,kwn2 skola aku nak buat mkn2.
Okay diulangi,kwn2 skola aku.
So nak tak nak dia memang kena bawak la kn sbb mlm bday aku.

Then,Kodel setelkan Malin.
Sebab sekali nak buat birthday Malin.
Tiba-tiba,Apiez suruh Kodel teman dia untuk pergi makan dgn kwn2 aku tu.
Konon la kwn2 skola aku kan.

Beberapa hari ni aku tak cukup tidur sebab fikirkan tempat and berapa org nk kne invite.
Okay kitorg jumpa dekat Wangsa Maju sebab tempat yang aku booking tu dkt Sakura Kristal,Taman Melawati.
Sebelum tu amik Afdhal,kwn skola EC Apiez.
Time tu jugak aku bagi tahu Afdhal plan aku.
And thanks to him tlg aku lengahkan Apiez.
Semua berjln dgn lncr and suddenly dh smpai kat situ kantoi sebab nmpk kete Eboy dengan Eqa.
Okay takpela sebab dh smpai.
And one more time,SURPRISED SAYANG!

Aku rasa sangat berbangga sebab aku tak kantoikan apa2 psl benda ni.
And Apiez kata kali ni dia betul2 tak expect and dia happy,bestfriend dia dr skola,Yuzzaen ada skali.
Yuz,terima kasih ye!

And tak lupa juga nak cakap terima kasih utk korang semua yang sudi datang and menjayakan lagi surprise ni ye.

Surprise for me!

Bebelan dari NFM pada 3:35 AM 0 comments
continue.....

Okay balik dari The Apartment tu terus balik rumah aku.
Plus,aku baru beli cage baru untuk Kelly & Keero.
So,aku memang terang2 la tak larat nak angkat kan.
Apiez tlg angkt and aku cepat2 la bukak kan pintu and grill utk dia.

Aku masuk je rumah and suddenly....,

terpandang 3 benda dekat hall,atas carpet.
Aku dok je tercengang,apa benda ni.
Okay itu presents but utk spe??
Apa yang aku fikir skang,presents tu utk Apiez tapi kenapa aku tak tahu yg dorang nk ltk kat umh aku and mcm mne dorg boleh msok?
Aku diam je mcm org bodoh smbil tengok hadiah2 tu dr jauh.
Aku g dekat and nmpk dekat card yang bsr...,

TO MY DEAR SAYANG : NOOR FHARINA
FROM : PLAT NUMBER SINGER

Suddenly,Apiez cakap, HAPPY 21st BIRTHDAY IN ADVANCED SAYANG!
Okay,its for me! Rasa nak melonjak tanda gembira tapi terkaku because its really surprising me! Aku ketawa and mcm nak menangis. Takpe,lek lu,tahan dlu.

Okay dia suruh bukak hadiah tu.
But aku rasa aku tahu apa dia bila aku nampak bag Canon.
Bukak and terus bukak,
OMG!! This is amazing! I really wanna have this thing and now ada depan mata! Serious,happy gila and lgi rasa nak nangis. Okay its time to read the card. Lepas baca,terus nangis. He hug me! Tak tahu nak ckp mcm mana but what can i say.., Happy sangat2 tahap gaban!

Sayang,thanks for the present and its mean a lot to me.
I suka suka suka suka gila! Tak tahu nak cakap mcm mana and i tahu u tahu i suka kan. Terima kasih sayang!

p/s : refer to this entry :
present
(click on it)

Surprise to the bf.

Bebelan dari NFM pada 3:17 AM 0 comments

04 December 2009 Friday

As u guys know, birthday Apiez is on last Sunday,29th Nov kan.
So aku dengan Apiez dah plan untuk keluar berdua hari ni.
Coz weekdays masing-masing busy.
Aku booking The Apartment,The Curve.
Fine,itu bukan surprise.

Its a normal dinner.

Makanan sedap2 belaka.
Okay dah habis makan.
Penat dah bagi signal dekat orang yang kerja situ.

Saja nak melengahkan masa.
Suddenly,ada orang datang bg Apiez 1 bag of present,which is from me.
Dia diam,muka terkejut and ketawa.
"Sini sayang,thanks for the presents"
* yeah dp
t 1 kiss *

Its time to open up the present.
And he loves ke-tiga2 present tu.
I knew it!

Coz dia memang nak benda tu.

Oh tak lupa,the staff bwk cuppacake and Apiez ketawa lagi.
Oh lega untuk hari ini.
36 pcs of cuppacakes, tak habis utk kami berdua.
So half of cuppacakes,bagi the staff and time nak balik tu bagi aunty kat meja sebelah kami.
Because both of them mcm minat dgn cuppacakes tu and siap tanya buat kat mana.
Okay its from Wondermilk.

Luckily,tempat yang kitorang duduk tu jauh dr crowd.
At first,just two of us,then bru la ada aunty dok meja sblh.
So just 4 org je.
So,takdela Apiez malu kan nk bukak hadiah,coz he said so.haha.


Sayang,jangan tanya2 pasal price benda tu.
I suka tengok u happy and dapat apa yang u nak.
Apa i boleh bagi and buat u happy,i buat ok ;)


Thursday, December 3, 2009

Birthday present in advanced.

Bebelan dari NFM pada 12:38 AM 2 comments
Happy and excited.
Outing with the girls, Anne & Nisha.
Advanced birthday present, Sweater AX.
(which i should buy with my own money)
Surprised!

But thank you darlings for the present.
As u both tahu, saya sangat suka baju tu!
Oh patut la tak bagi beli time tu eh =p
Thanks a lot again!


Sunday, November 29, 2009

Sayang's Birthday!

Bebelan dari NFM pada 12:22 AM 0 comments

To my dearie lovely boyfie,
Mohamad Hafiz bin Mohd Anuar.

29/11

I wish u,
Happy 21st Birthday Sayang!


p/s : sorry lambat update entry!

Saturday, November 28, 2009

those moments.

Bebelan dari NFM pada 5:54 AM 0 comments
Tiba-tiba aku teringatkan zaman sekolah.
Betapa indahnya time-time sekolah dulu and segala cinta-cinta monyet.
Bermula dengan kawan dan berakhir dengan kawan.
Aku nak jumpa semua kawan-kawan sekolah dulu.
Tima happy and sedih sama-sama,tak kesah la even ex-boyfriend ke ex-madu ke.
Cewah.Kita tetap kawan sebab kite semua kenal bermula dari seorang kawan.

Kalau aku nak sebut kawan-kawan sekolah aku yang rapat and nak sangat2 jumpa.
Memang tak tersenarai.
Tapi cuti ni walaupun jumpa Amja and Mantox,tu pun dah buat hati ni gembira sebab kami kawan.
Kami rapat.
Tapi still nak jumpa yang lain2.

Itu la kelebihan duduk Bandar Baru Uda,aku membesar and sekolah kat sana.
So,kawan-kawan pun berpusing-pusing kat situ jugak.
Walau susah mana sekalipun mesti jumpa.
Hais sumpah rindu time sekolah.

Apa-apa pun Al-Fatihah untuk Arwah Asyraf yang telah pergi ke Rahmatullah tahun 2003 sebelum result Pmr.
We all love you =(

3days and 3nights aku tak percaya yang dia dah pergi masa tu.
Bangun tidur je menangis.
Still teringat how his mum hugged me kuat2 and menangis.
Sungguh terharu.
Then,aku dah sedar,Allah lagi menyayangi dia.
Al-Fatihah.

Malin's birthday.

Bebelan dari NFM pada 5:40 AM 1 comments

Happy Birthday 21st dearie Amalina Nazihah!
We all love you!
Muuahx! Muahx!

Tuesday, November 24, 2009

saddest.

Bebelan dari NFM pada 2:52 AM 0 comments

I feel bad now,really-really bad.
18/11,memories.
I'm sorry, i knew i shouldn't do that.
Once i remember all those things, my heart crying but I cant let them know.
Because I've promised my sayang to be strong.

Sayang,thank you for always understand me.

Apala nasib.

Bebelan dari NFM pada 2:41 AM 0 comments
Ni cerita menarik tapi tak tahu la bagi korang menarik ke tak kan.hehe.
Ada seorang lelaki ni,dia pernah bagitahu yang dia suka kat aku and dia cam beria-ia nak aku jd gf dia.
But sorry aku tak nak.
Kalau korang jumpe lelaki ni mesti korang rimas.

Itu cerita lama.
Sekarang ni pulak,kira adik aku kawan dengan dia.
Kawan biasa je la kan,dlm mereka berkawan,ade la jugak dia ty adik aku,aku still mrh dia ke x.
haha.stupid eh?
Satu hari,adik aku tunjuk kat mak aku,pic dia kat Myspace sambil dukung baby.
Then autmotically mak aku cakap, " Haah,muka baby tu sama dengan muka ayah dia "
Adik aku pun balas la balik, "Mak,ni bukan ayah dia la. Budak ni la yang suka Anna"
Mak aku punye berdekak sambil berkata, " patut la Anna tak suka dia "
Adik aku cerita balik,sampai sekarang mak aku ketawa lagi.

Haish apa la nasib dia kan.
Umur dia baru 23-24 cam tu.
Aku pun bukan tak suka dia sebab muka dia ke apa kan,sebab memang aku tak de rasa nak suka2 pun.haha.

A man with his kind hearted.

Bebelan dari NFM pada 2:28 AM 0 comments

Sharp 2.15am,aku baru sampai rumah dari balik dari Block A1 hantar lauk and nasi dekat Apiez yang busy study bersama Max untuk Midterm.
Masa dah sampai parking block aku tu,aku perasan ada kereta baru masok parking sebelah.
Chinese,so aku biasa je la,cabut sticker MMU kat kereta,kepitkan dekat bibir.
Pastu g belakang angkat printer nak bawak naik.

Tiba-tiba,lelaki Chinese tu datang and offer nak tlg angkat.
Aku dengan tak boleh cakap sebab sticker berada di mulut.
Hanya mengeluarkan suara dan cam geleng kepala cakap xpe.
Aku rasa cam bodoh je g ketip sticker tu kat bibir,aku pun ltk la kat celah printer tu.

Dia tanya which floor,so aku cakap la 2nd floor and dia 3rd floor.
Sampai je 2nd floor aku cakap la thank you,goodnight and bye kat dia.
Dia terus keluar lift and dia kata dia nak tlg angkat sampai depan rumah.
Aku pun cam tengok dia beria sangat nak tlg kan,aku pun bg je la printer tu.haha.

Then dia tunggu aku masok rumah,dia say goodnight and terus beredar and sekali lg tq kt dia.
Baru aku sedar lelaki tu handsome,sweet and cute.haha.
Serious.hehe.

aku call apiez sambil excited bercerita and dia pun jd excited jugak.haha.

Saturday, November 21, 2009

Happy Graduating day besties ;)

Bebelan dari NFM pada 1:04 PM 0 comments

Happy Graduating to my besties!

Norafifah binti Mohd Ali & Izyan binti Masnan

I love you girls ;)

Muzik-muzik.

Bebelan dari NFM pada 1:01 PM 0 comments
Siapa tengok Muzik-muzik separuh akhir semalam?
Siapa kata budak-budak AF and AF ni tak de kualiti.
Ramai pe budak-budak AF yang dapat masok =)

Thursday, November 19, 2009

The lucky kitten.

Bebelan dari NFM pada 9:49 PM 0 comments
Fuhh,lamanya tak update blog.
Banyak cerita nak diceritakan.
Tapi tak la semua akan diceritakan kat sini kan.hehe.

Okay diatas permintaan Ynaa,update la tentang seekor kucing.

Ok la,di suatu petang,aku dengan Apiez baru balik dari petronas beli corn cup.
Then dah sampai kat Cyberia tapi Apiez suddenly bagi idea nak pergi tengok Kodel pergi main badminton.
Masok je MMU,turn right then nampak ada 1 kitten ni terbaring dan dia meronta-ronta.
Macam kena langgar.
Aku suruh Apiez berhenti tengok sbb aku memang tak boleh tgk blood2 ni kan.
Apiez angkat dia and letakkan ke tepi.
Pastu apiez kata kucing tu kena langgar,kitorang tunggu beberapa minit nak tengok dia hidup lagi ke tak.
Okay dia hidup lagi and kitorang decide nak hantar pergi klinik.
Luckily klinik vet baru tutup separuh.

Oh masa dalam kereta tu,dengar dia bernafas cam nazak.
Oh sangat kesian.
Doc kata dia kena admitted,sbb tengkorak kepala dia dah retak and atas dah pecah.
Kesiannya dia..

Esoknya,doctor call and suruh kitorang decide apa nak buat.
Either nak sleep kan dia or still nak continue treatment dia RM70 sehari.
Okay maybe bagi yang lain,kira ok la tu.
But bagi student cam banyak je tu kan.
Kalau dah kerja tak pe jugak kan.
Tapi nak sleep kan dia pun tak smpai hati sebab masa Apiez letakkn dia atas meja kat klinik tu,dia datang kat Apiez meow2.
So,Apiez call aunty dia and aunty dia menangis and suruh Apiez bawak pergi rumah dia.

Then.terus gerak Kinrara rumah Aunty dia.
Oh banyaknya kucing kat rumah dia!
Ada 23 ekor termasok kucing yang kami baru hantar!
Sangat comel2!
Paling suka Simon!
Jinak!

Sampai la sekarang,kucing tu kat rumah aunty dia.
And kucing tu masih hidup.
Sangat kuat kucingt tu.
Kejam betul orang yang langgar dia tu.
Sorry Ynaa,i tak sempat nak captured picture kitten tu la.

p/s : yang paling sedih,masa Apiez tengah angkat kucing tu
ada adik beradik and mak kucing tu tengok je mcm sedih.

Thursday, October 29, 2009

Confuse.

Bebelan dari NFM pada 5:39 PM 0 comments
Haish tadi mak call,dia kata abah balik next week and dorang semua akan datang sini.
Next week on Friday.
Alamak,macam mana ni,tu dah 7hb,kami ada plan time tu,tu pun kalau jadi la.
Tak pe la,tggu je la macam mana nanti.

Wednesday, October 28, 2009

Fobia.

Bebelan dari NFM pada 11:39 PM 3 comments
sorry been busy,so takde masa nak update entry.
Okay macam-macam yang jadi sjk2 ni and banyak betul benda nak kena fikir.
Haish,tapi nak buat mcm mana dah lumrah hidup kan.
Takkan la nak enjoy sepanjang masa.

Sampai sekarang aku still takot lagi nak duduk sorang dekat rumah.
Serta fobia dengan bunyi bell and bunyi gate.
Kalau Apiez nak datang je mesti aku suruh dia call bila sampai depan rumah.
Nak tahu sbb apa?

Sebabnya macam ni,hari ahad haritu,mak datang and dia balik subuh tu.
Then aku tak boleh tidur,dalam pukul 10am baru aku masok tido.
Eqa tidur kat bilik dia la.
Nasib baik time tu,aku tak kunci pintu bilik.
Tiba-tiba aku terperanjat bila Eqa masok bilik dlm keadaan muka yang cuak.

EQA : Anna,kau dengar tak?
Aku : dengar apa?
eqa : ada foreigner kat depan jerit2 pastu gegar gate kuat2 mcm orang gila.
aku : (time ni dah takot dah) erk kenapa dia mcm tu.(time tu aku dengar dah bunyi kuat gila)
eqa :entah tapi aku dgr dia ckp dgn orang,dengan org sblh kot,dia ty siapa duduk sini,then org tu ckp,2 girls stay here.
aku : bodoh la org sblh ni,x pyh la ckp GIRLS tu.
eqa : pas tu aku dengar lagi,foreigner tu kte smlm mlm kita buat bising,psg music2 kuat n jerit2.
aku : erk bila masa kite bsing?tak pernah buat bsing pun.kalo btul buat bsing,msti la mak mrh.

Begitu ceritanya,sangat takot.
Nasib baik masa tu Petom otw balik sini,aku suh dia datang.
Mak aku kata,takpe la ada petom,so takde apa2 nanti.
Tapi petom datang je,aku terus tidur balik.
Sorry lalink.hehe.

sblum aku balik Cyber,adik aku sorang2 kat rumah sbb budak foundation kan dah naik dlu.
Dia kata ada darah depan rumah.
Punya la takot.
sekali mak aku datang panggil boss cleaner,dia kata rsenye ni kuah sardin.
Bodoh! ni mesti foreigner buat kerja
Ye la dorang kan pengotor,so dorng buang dari atas.

Mak aku pun marah kenapa orang sebelah ni cakap girls.
Tak perlu la kan.
Kang kalo apa-apa jadi,kau nak bertanggungjawab ke huh orang sblh.
Ckp la ni rumah family sbb mmg rumah family pun.
Plus kau kan ada family,takkan la tak faham.
Memang betul kata mak,jiran melayu ni tak guna.

Thursday, October 22, 2009

Promises.

Bebelan dari NFM pada 5:21 AM 0 comments
I've promised my younger brother,8years old to take him out for lunch today.
Buy some books for him.
So,dia decide nak kejut aku bangun after dia mandi lepas balik sekolah.

sigh.

Bebelan dari NFM pada 1:44 AM 6 comments
Not in the mood today.
Ada benda yang nak kena fikir.

Erk btw,to Shena and Nanie sayang,Anna kat Jb sampai Sabtu je.
So any plan?

Wednesday, October 21, 2009

Benci.

Bebelan dari NFM pada 1:26 AM 0 comments
Aku benci kau sebab kau punca kucar-kacir ni.
Kau tak dapat jadi diri kau sendiri lantas kau meniru orang lain.

Feels good.

Bebelan dari NFM pada 1:08 AM 0 comments
It feels good to be at home.
My mom kejut at 6.30am,dia cakap kena balik Jb awal coz she had many things to do.
Okay,along the highway,tido je la yang paling best.
Sampai rumah paling indah skali bila sampai kat bilik,
I put down all my things,changing the clothes,switch on an aircond,and its time to get a better
sleep.
Bangun je dah petang,and mak suruh makan.
Then mak suruh jaga adik sebab dia dengan bibik nak keluar kejap.
Okay,Tari Tirana menjadi fav sekarang sbb ia membuat aku berdekak sepanjang masa.
Btw,to my friend,Ammar Alfian,u got a talent bro =)

Mak suruh pergi amik ubat semula.
Aku dah stop makan ubat and oh gosh it makes me worse.
Plus,everyday every morning every night kena makan ubat.
Ishk,please cepat pulih but i dont think so.

Btw,aku kena allergy habuk and doctor suruh pakai mask.
Tapi apa gunanya,bukan boleh pakai dekat kulit pun kan.
Sekali kena macam aku rasa nak siram 1 badan guna air panas.haha.
Allergy ni dah lama cuma sekarang makin menjad-jadi.

Thats why la,masa aku pindah Ixora ke Ep ke hostel ke.
My mom kata biar dia dengan bibik yang kemas segala habuk-habuk
i love you mum ;)


Thursday, October 15, 2009

Thank you.

Bebelan dari NFM pada 9:07 PM 4 comments
As you all know,semua dah balik negeri masing-masing.
Tinggal aku terkontang-kanting sorang2 kat sini.
Apiez pun dah balik Kota Damansara kelmarin tapi smlm aku suruh dia datang sini kalau free.
And dia datang temankan aku,g makan semua,sampai la pukul 3am baru dia balik.
Thank you sayang temankan i.
Ni dia dah kat Ipoh dah.
Aku baru dapat tahu jugak,mak aku amik aku hari Ahad bukan Jumaat.
Makin lama la duduk kat sini.haha.

Ni tengah tengok 999 sambil makan Bakso.
Sedap..

Wednesday, October 14, 2009

McD.

Bebelan dari NFM pada 7:30 PM 5 comments
Baru balik dari Alamanda dengan Azeeq,Petom,Kodel and Acap.
Alang-alang pergi Alamanda tu,g repair rantai yang putus tu.
Masa dekat McD tengah beratur nak order,Kodel depan aku and Azeeq dekat counter sebelah.
Aku pun order la Double Cheeseburger set large and without pickle.
Akak tu kata set large so dengan glass sekali la?
Then aku cakap la tak nak.
Tapi dia dengan yakin, eh memang kena sekali.
Aku pun ok je la.

Pastu dengan selamba dia bungkus apa yang aku order tadi.
Aku dah pelik.
Kak,makan sini bukan bungkus.
Pas tu dia cakap, "Eh kata tadi take away."
"Aik,bila masa saya cakap bungkus."
"Akak tak tanya saya pun nak makan sini ke bungkus."
"Oh kira ni salah akk la?"
"Huh okay takpe boleh keluarkan balik."

Bodoh punya akak McD.
pekak sangat ke?
Next time dengar la betul2,dah la nak amik order pun lambat.
Masa Kodel order pun,dia g bungkus.
Padahal Kodel kata makan sini.
Dungu betol.

No title.

Bebelan dari NFM pada 4:00 PM 0 comments
Haish bosan betul la.
Tak tahu nak buat apa dah sorang-sorang kat sini.
Ni pun tak mandi lagi ni.
Dok tengok tv sambil makan kopok.

Btw,Aina ajak pergi open house rumah dia Sabtu ni tapi macam tak pergi je sebab masing-masing dah balik rumah kan.
Rindu nak balik Jb nk chill dengan kawan-kawan kat sana tapi tak boleh lama-lama sebab risau Kelly dengan Keero.

Tuesday, October 13, 2009

I'm sick today.

Bebelan dari NFM pada 7:21 PM 2 comments

Ni baru balik dari makan,makan sikit je then nak bungkus.
Pastu order ais kosong and makan panadol.
Sebab aku rasa badan sakit-sakit akibat penat and pening kepala.
Tibe-tibe rasa Blurp,nak termuntah.
Terus amik kunci kereta and suruh Apiez bayar.
Belum masok kereta,terus muntah kat tepi pokok-pokok tu.
Amik kau banyak gila aku muntah.
Pastu baru rasa lega.

Apiez datang and terus pegang barang-barang aku.
Then pergi mencari buah.
Sekarang ni dah lega sikit.

Sunway Lagoon.

Bebelan dari NFM pada 7:14 PM 0 comments
12/10/2009

Sunway Lagoon,sangat seronok.
Plan pergi me,Apiez,Azeeq,Amir,Kodel,Malin,Petom,Anne.
Tapi aku,Apiez,Petom,Azeeq group 1,yang lain group 2.
Sebab dorang datang lambat,then tak jumpa diorang.
Kitorang siap nak buat pengumuman kehilangan adik,Farid Kodel lagi.haha.

It was fun,super duper fun.
Amik 3 park, Wet park, Dry park and Wild Life Park and 1 lagi yang wajib kena amik,CAR PARK.haha.
Best dowh.

Mesti korang pelik,kenapa tak amik Extreme Park tapi amik Wild Life Park.
Sebabnya, Extrema Park banyak nak kena bayar kalau nak main every games kat situ.
Wild Life pun best jugak sebab nya,dapat bagi makan burung,burung semua akan bertenggek kat kita.
Boleh pegang Kambing,Rabbit,Guinea Pig ala-ala G-Force tu and macam-macam la.
Best ;)

So,next holiday next semester la kot.
Insyaallah.

Monday, October 12, 2009

Please.

Bebelan dari NFM pada 9:41 PM 0 comments
Kenapa kau jadi macam ni?
Sedangkan dulu kau tak macam ni pun.
Aku nak nasihat kau ni,cukup la menggedik and berpeluk2 dengan lelaki yang takde apa-apa dengan kau.
Lagi satu,cukup la melayan lelaki.
Sebab semua orang dah meluat dengan perangai kau.

Aku kenal kau dari awal lagi,dulu kau tak macam ni pun.
Semua orang okay.
Tapi kenapa tiba-tiba kau mcm ni?
Sbb perangai baru kau tu tak kena dengan kau.
Itu bukan manja,itu gedik.
harap kau berubah and kembali seperti dulu.

Genting Highlands.

Bebelan dari NFM pada 5:42 AM 2 comments
11/10/2009

Oh hari yang dinanti sudah tiba,Genting Highland here we come!
Oh sorry kepada Mon@Haryanti & Puteri Faten Nasuha sebab tak dapat datang open house.
Ini plan dah lama.

Okay at first,7 orang yang pergi.
Me,Apiez,Jieja,Petom,Azeeq,Kodel,Amir.
Rugi Malin tak pergi.
Then dah sampai atas,baru main berapa game,Jieja kena balik sebab urgent.
Dengan rasa risau dan ragu,Jieja nak balik naik taxi or bus.
Then nanti Bob amik.

Oh this is our 3rd time to Genting Highlands,but just twice kitorang main game.
Masa first time pergi,aku tak takot pun nak main,Roller Coaster ke Solero Shot ke tapi aku sangat gentar nak main Flying Coaster and apa benda entah Dragon apa ntah.
Sebab aku rasa Dragon tu tak selamat.
Tapi kali ni pergi semua aku rasa takot.
Tak paham nak apa.

But everybody had fun,dari pagi sampai dah tutup Theme Park tu,baru kitorang balik.
Tapi before tu,singgah Uptown Damansara,makan.
Masing-masing rasa mengantok!

Oh masa kat Genting tu,burung kakak tua bertenggek atas aku.
Nanti korang tengok la picture dekat Fb ke mana-mana aku upload nanti okay.
Later aku bagitahu.
hehe.

Okay la readers,i gtg.
Nak tido sebab pagi ni nak pergi Sunway Lagoon lak.
Yeay Malin ikut sama ;)

Open house ;)

Bebelan dari NFM pada 5:34 AM 0 comments
Sabtu,10/10/2009.

Oh terlalu kenyang,sebab the whole day makan free.
1st house,rumah Malin.
Thanks Malin untuk makanan yang sedap,ada satay lagi.
Tapi Snowy paling best,comel gila nak pengsan!haha.
Mirza bf Ryna tak lupa jugak =p

2nd house,rumah Tynnie.
Oh paru sangat sedap,di tambah dengan air sirap and cake bday Maie.
Anyway,happy belated birthday Maie ;)

3rd house,rumah bakal mak mertua =p
Auntie masak sedap tapi as usual aku tak tahan pedas,walaupun Auntie kata,Auntie letak sikit je cili.
Bak kata Apiez, kalau sikit tu ada la dalam 10biji,amik kau.haha.
Amir tak nak makan sebab elak pedas,TAK ACI!
Meriah lagi ditambah dengan perbualan facebook dengan Uncle yang sedang sibuk melayari Facebook bermain Farmville =)

Makanan hari ni semua sedap2,lazat,enak disukai ramai ;)
Thanks semua!

Saturday, October 10, 2009

Waiting.

Bebelan dari NFM pada 12:48 PM 0 comments
Jam tepat menunjukkan 12.47pm,aku dah siap dah nak pergi open house tapi ni call Aina and Jieja dari tadi tak dapat.
Aina macam biasa la,kalau tidur susah nak angkat fon,Jieja tak dapat. Haish macam mana ni.
Kan subuh tadi dah bagitahu gerak pukul berapa.

Tapi takpela,tunggu je la macam mana.
Tungggguuuu...

dadidadu

Bebelan dari NFM pada 7:29 AM 0 comments
Good morning every one!
Awal tak i bangun?
Sorry i tak tidur lagi okay ;)
Balik je dah pukul 6am.
Terus kemas rumah,bersihkan toilet and macam-macam la.
Then mandi!

Dah la kul 12pm lebih nanti nak pergi rumah Malin,open house,then rumah Tynnie,open house jugak ;)
The whole day makan free.Itu yang best. Jimat wang saku.
Sementara tunggu Azeeq dengan Amir datang hantar kunci kereta,dok update blog yang dah lama tak ber update ni.
Lama ke? Mungkin kot.

Eh btw,tadi jumpa Anuar Zain,tapi sayang nya aku jalan laju sangat sampai tak nampak dia tengah duduk =(

Sunday, October 4, 2009

Kawan yang baik,

Bebelan dari NFM pada 4:03 PM 4 comments
Aku butuhkan seorang kawan baik yang dengar dengan baik apa yang aku rasa,bukan kawan baki yang membangkang apa yang aku rasa.
Sedangkan dia tak de di sini,untuk melihat apa yang terjadi.

Wednesday, September 30, 2009

Nak ODM balik.

Bebelan dari NFM pada 2:47 AM 2 comments

Aku rasa amat tertekan bila JAM ODM kesayangan aku tercabut,haish.
Dah la Aril AF cousin Malin pun pakai jam ni.

Penat amat sangat.

Bebelan dari NFM pada 2:41 AM 2 comments
Aii sangat la penat hari ni. sangat-sangat penat. Exam AIS 1 start pukul 9am-12pm and sambung pulak dengan exam MA 1,2.30pm-5.30pm. Kekononnya balik lepas makan nak tido la.Amik kau,dah gulik2 pun tak boleh tido. Tiba-tiba mood mengemas pun ada,kemas la bilik and hall sebab mak nak datang hari Khamis. So,kalau tak nak kena bebel,kemas la.haha.

Lega dah 2 paper dah lepas,ada lagi 2 paper lagi. Paper MA1 tadi susah,seriously aku tak boleh buat. Maybe aku study last minute and apa aku study tu tak cukup kot. Haish,dah la tadi kena membebel dengan MR ADVISOR,lecturer NIK MOHD ZAKI tu, half an hour ok aku dengan Jieja kena.haha. Dia nak tengok pointer final exam ni naik. haish.

So goodluck la untuk kami ye ;)

Friday, September 25, 2009

Excited.Wooohoo.

Bebelan dari NFM pada 8:36 PM 0 comments
Hey hey hey. Excited gila online ni sebab online using my new laptop. Thank you Abah for a new laptop. Abah bought a Sony Vaio,white color for me. Btw,i choose the white color.So sekarang ni dok la meng-install benda-benda yang sepatutnya kena install.

Okay,exam dah dekat ni.Malam ni baru nak strt study. Haish. Assignment semua Alhamdulilah dah di hantar dengan selamatnya. Okay la btw, Goodluck MMU-ians ;) Nak sambung study balik,nanti Apiez bising sebab online di tengah2 study.hehe. Bubbye. Catch you later readers ;)

Wednesday, September 23, 2009

Love you so sayang ;)

Bebelan dari NFM pada 7:46 AM 9 comments
From the minute that you got my attention,
I was taken and i have to mention,
I was trying not to let it show,
But i knew that i wasn't gonna let you go

From the way that you came right to me,
Looking all hot with the style that threw me,
No one would've ever known it,
You would be the one who take this heart and hold it

You got that extraordinary way,
Got to be next to ya every single day,
You do something that i cant just explain,
I wanna take a chance and tell you,
You're the one for me

Boy, I love you so,
Just look in my eyes,
They'll tell you where this could go,
Yeah,do you know that?

Boy, I love you so,
Look in these eyes,
They'll tell you where this could go,
I just want you to know'

You can say anything you want to,
No stress cause i understand you,
We got a vibe you cant define,
Want everyone that boy is mine

We wont fight and we stop and stare,
At the way you hold me when you take me there,
At times I feel i lose control,
I forget everyone but the hand i'm holding

Pls know this,I'll always be right here,
And you dont have to look nowhere else,
Dont think for a minute this love will change,
Oh you should know that

Love you so.


Sunday, September 20, 2009

Selamat hari raya!

Bebelan dari NFM pada 5:35 AM 4 comments
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin for all my wrong doings,intentionally or unintentionally!

Love, Fharina Mohd.

Saturday, September 19, 2009

Semalam dan Hari ini.

Bebelan dari NFM pada 6:17 AM 5 comments
Yeay yeay abah balik hari ni!
Aku baru je message abah subuh-subuh ni suruh dia beli kan perfume.
Fyi,aku tak pernah gune sesen pun duit aku beli perfume untuk diri aku sendiri.
Semuanya ditanggung abah,abah akan beli setiap kali dia nak balik Malaysia.

Semalam ramai yang berbuka puasa dekat rumah aku.
Tok Idah,tok abas,Faizah,Lutpi,Mak(nenek aku),Bapak/bak(atok aku),Eddie,Yai,Cik sal,Qimie,Umairah tambah dengan adik beradik aku dan jugak mak and bibik a
ku.
Weeeee lama tak jumpa diorang.
Petang semalam masa aku tido,Lan datang tapi aku teruskan tido walaupun dia dah bukak pintu bilik aku dan cuba berbual dengan aku.
Tetapi usaha nya gagal kerana tidur lebih penting bagi aku.
Weeeeeeeee....

Haish ni lepas sahur,tak boleh tidur,dengan rajinnya print jawapan tutorial Management Accounting 1 and print exam slip aku dan Apiez.
....................................................................................................

Semalam aku bangun kul 10am lepas dikejut mak aku.
Sebab kena pergi rumah Pak Haji.
Pak Haji pesan,

1) Jangan tinggal sembahyang
2) Awak boleh berjaya tapi awak jangan fikir benda2 yang lain.
3) Kalau ada sepuluh orang lelaki,9 daripadanya adalah JANTAN dan hanya seorang sahaja

lelaki. Jadi,cari la lelaki itu dan jauhla JANTAN2 itu kerana dunia sekarang banyak
Jantan dari lelaki.
4) Jangan sesekali sombong dan takbur
5) Ingat jasa orang tua dan jadila anak yang solehah.
6) Sekiranya ada masalah,berzikir la

* Ya Allah,ya tuhanku. KAU racunkanlah syaitan yang berada dalam badan ku dan KAU kembalikanlah kesihatan rohani dan jasmaniku. Jauhkan la apa yang buruk dari ku dan dekatkanla aku kepada benda yang baik. Sesungguhnya KAU la MAHA MENGETAHUI.

Friday, September 18, 2009

want this.

Bebelan dari NFM pada 6:14 AM 3 comments

Seriously, i want this IPOD TOUCH 32GB.
maybe as my birthday present?
pls pls pls..

*demanding*

Raya and Final exam is coming.

Bebelan dari NFM pada 4:09 AM 0 comments
Dear readers,

Raya dah nak dekat tapi terasa cam raya tahun ni macam takde apa-apa. Eleh kau Fharina,last year pun cakap benda yang sama. Bosan.haha. Serius la ni,sebab nya raya ke-empat dah nak kena balik Cyberjaya semula sebab ada Final Exam on 29th. Haish ni tak study apa lagi. Pointer kena naik balik ni sebab last sem teruk nak mati result aku. Kalau sama jugak teruk,kau g berenti belajar je la Fharina. Kawen terus.haha. Erk tapi Apiez tak nak kawen dengan aku sekarang. *wondering* Ok la belajar betul-betul la.hehe.

Btw,tahniah untuk Cheah and Izz yang akan bertunang pada raya ke-2 nanti.Bestnya ;)

Haish sekarang ni bf aku dah jatuh cinta dengan Wonder Girls and Girls Generation. Bangun tidur je mesti nak tengok video clip tu and Petom telah terjebak jugak.haish.

Love, Fharina.mohd

Thursday, September 10, 2009

Budak 10tahun lari rumah but nasib baik ktorg yg jumpa.

Bebelan dari NFM pada 7:27 AM 6 comments
Its 7.28am. I got a story to share with you readers, I've been in Balai Polis from around 2am till 4am.

Aku, Apiez, Petom, Uben and Azeeq pergi tengok movie IMAGINE THAT dekat Sunway Pyramid at 11.45pm. Habis movie around 1am. Masa jalan nak ke parking tu, kitorang nampak ada seorang budak lelaki ni yang pakai t-shirt BOMBA serta seluar bomba. Then,dia tegur kitorang and tanya kat mana "pawagam" and tempat game but then kitorag fikir,mana ada bukak lagi. Masa tu dia seorang. Sangat risau dan pelik masa tu,sebab dh la kat dalam tu takde orang and terfikir macam mana dia boleh masok. After tanya-tanya tu,dia cakap dia masok ikut guard. Bodoh guard tu bagi dia masok tengah malam.

Bila tanya mana ayah dia,dia kata ayah dia kat hotel and dia duduk hotel Sunway. Okay kitorang cakap nak hantar dia balik. But entah macam mana,dia bagi ada kertas dari pocket dia dan bila baca surat tu baru la kitorang tahu yang dia nak lari dari rumah sebabnya dia tulis,

DARI : NIZAM
UNTUK : MAK

*yang aku ingt la dlm surat tu,mule2 dia tulis LARI RUMAH.pas tu dia cakap dia ckp bru dia tahu hidup kat luar lagi susah and hidup kat umah lagi senang. Tapi dia terpaksa lari dr rumah. lebih kurang cm tu la dia tulis sbb aku tak hafal mcm mana ayat dia tulis.haha.

Kitorang dok puas tanya dia,dia berumur 10tahun,darjah 4 la kan. Kecik lagi kan,nak lari2 umah bagai ni. dia tak tahu no fon ayah and emak dia. Dia cuma bagitahu nama ayah dia,ANUAR and nama mak dia,SITI AISHAH.

yang aku tak faham ni,budak ni cerita belit-belit macam menipu pun ada jugak.sebabnya :

1) at first dia kata,dia boleh sampai kat situ sebab ayah dia hantar.
2) bila aku tanya,ingt tak no bilik hotel tu dia kata dia tak ingat and bila tanya kunci bilik mana,dia kata dia takde kunci sebab masa dia kuar ayah dia tdo.

kekeliruan di situ sebab tadi kata ayah dia hantar.

Kitorang dok la tanya Hotel2 sekitar tu and bila tanya hotel Sunway tu langsung x de nama parents dia tu tapi dia cam mengelak lalu kat hotel tu. Tak tahu kenapa. Kitorang bawak dia makan sebab dia lapar tapi dia tak nak makan kat area2 situ sebab takot ayah dia nampak.

Ada satu hotel yang ada nama Siti aishah tu tapi staff dia tak nak bagi details. Then dengan tak tahu nak fikir apa,kitorang terus bawak dia g balai. But sebelum tu,dia seboleh2 cakap jangan bawak dia g balai and jgn pggil polis. And dia tak nak balik rumah.

Dia kata dia gado dengan ayah dia sebab tu dia lari rumah. Aku,apiez and uben g balai dlu lepas bagitahu akak polis yang comel tu terus suh Petom and Azeeq bawak dia masok balai. Itu pun dia liat nak kuar kereta tapi serious budak tu nakal dowh! Aku ngn Uben dah hilang kesabaran.haha.

Lepas bagi details sume dekat polis,polis try contact balai polis yang lain tapi takde report kehilangan anak. Semua tak tahu nak buat apa,kitorang nk balik pun susah sebab dia dok melekat dgn Azeeq.haha.

Finally dapat jugak lepas.hehe. So sekarang ni tak tahu macam mana sebab polis takde call pun cakap dah jumpe parents dia ke apa.

Aku rasa la kan budak ni memang budak nakal sebab dlm umur 10tahun dia dah fikir nak lari rumah and dia sangat berani macam tak takot langsung. Plus,dia macam dah biasa je dengan Balai Polis ni.haha.

Yang paling kelakar,dia siap ada buat senarai cara nak lari rumah.

1) keluar ( dia keluar rumah)
2) intai (maybe dia intai kalau2 ada orang yang nampak dia)
3) lari ( then dia berlari)
4) tidur dalam tandas (tu tempat dia nak tido nanti)

10tahun dowh! dia boleh fikir macam tu semua. Kitorang rasa entah-entah dia tipu nama parents dia ke or cerita2 dia tapi dia memang tak nak bagitahu dia duduk mana.

Hopefully,polis cari la parents Nizam tu. Nizam tu anak tunggal.dia kata la.

Tu la kenangan kitorang yang tak mungkin ktorg lupa.cewaahh!haha

Wednesday, September 9, 2009

Khas untuk En. Arel.

Bebelan dari NFM pada 10:01 AM 14 comments
First, i want everything clear.
Aku bukan nak api-apikan kau dengan Shena.
Serius tak. Kenapa pulak aku nak buat macam tu sedangkan takde untung apa pun kalau aku buat macam tu.
Pls,stop tuduh aku cakap aku ni macam ni la macam tu la.
Masa kau dengan Shena pun aku tak banyak comment pun kalau korang gado ke apa ke.
Bila Shena as my bestfriend cerita,aku dengar and bagi advice yang sepatutnya.

Lagi satu,ni semua pasal 1 punca. Sebab aku add kau kat Facebook.
Listen,aku pernah kenal kau masa aku hantar Shena sampai Segamat.
Then,kita ada bebual-bebual,so automatically kau kawan aku.
Salah ke aku add kau?
Tak perlu la kau nak tanya pendapat Fasha nak approve aku ke tak or apa-apa pasal aku.
Sebab seriously,aku add kau sebab aku fikir macam tu and ni langsung takde kaitan dengan Shena.
Plus,aku siap tanya Shena lagi before tu nak add kau boleh ke tak.
Tolong la clear kan benda-benda yang tak patut ni.

2nd,kau kata kau sayang Shena tapi kenapa kau still nak contact dengan Fasha sedangkan kau tahu Shena as ur gf masa tu tak suka.
And Shena pernah bagitahu Fasha benda ni.
Kau boleh nampak tak sekarang ni?
Seorang kawan yang baik akan fikirkan pasal kawan dia bukan tak kisah je.
Then dengan ex-girlfriend kau lagi.
Kalau kau betul-betul sayang dia,jangan la buat apa yang dia tak suka sebab aku banyak kali pesan kat dia macam tu.

Lastly,aku nak cakap,kalau kau rasa kitorang ni jeles dengan Fasha.
Sumpah tak pernah sedetik pun rasa hati aku ni jeles kat dia sbb aku rasa aku dapat life yang better dari dia sekarang.
At least aku tak pernah jadi punca bestfriend aku break.

Aku tak pernah pun ada masalah dengan Fasha or saja nak hentam dia ke apa.
Kau boleh ty Fasha sebab aku rasa takde.
Aku cuma nak benda ni semua setel dengan baik dan bukan cakap-cakap belakang aku dan Shena.

Shena kawan aku dan aku as good friend to her tak nak benda ni jadi lagi teruk

HOPE U UNDERSTAND.

semua message2 kau bagi kat aku,aku bagitahu Shena sebab aku rasa Shena perlu tahu semua ni.

to aril : i try to be nice to everyone.

Birthday Eyfa ;)

Bebelan dari NFM pada 9:23 AM 0 comments

Happy 20th Birthday Eyfa ;)




Monday, September 7, 2009

Terubat kebosanan.

Bebelan dari NFM pada 8:09 AM 1 comments
Oh ho. Kelmarin Jieja tidur rumah,sebelum tido tengok DVD The Proposal.Ala bestnya.
Then,semalam Aina dengan Ashraf ajak berbuka dekat Pavilion bersama Eboy and Max.
After berbuka pergi minum and terserempak lak dengan Dharma Harun.
Dia kenal wei aku dengan Jieja.haha.

Habis tu semua kami berenam pergi tengok movie cerita Final Destination.
Amik kau takot gila aku.
Aku dah la geli and takot tengok darah-darah and kepala putus-putus ni.
Final Destination 3 pun aku tengok sikit je sebab aku takot.haha
Aku dok tutup mata je and sembunyi belakang Aina.hehe.

Habis movie pergi sahur dekat Bestari Hartamas and time tu jugak la Erry call.
Tengah-tengah cakap phone dengan dia.
Eboy pun bukak cerita pasal hal dulu.
Terus aku cakap nanti borak lagi dekat Erry.haha.

Btw,terubat la jugak kebosanan aku selama ni dok kat rumah je.haha.

Saturday, September 5, 2009

hehehe.

Bebelan dari NFM pada 9:38 PM 6 comments
Weeeee..bosan amat sangat sekarang ni duduk rumah sorang-sorang.
Bangun je tidur tadi tengok Eqa dah takde, dah agak mesti keluar.
So kena berbuka sorang-sorang dekat rumah tapi tak tahu nak makan apa.
So call mak,tanya macam mana nak masak sardin.haha.
Oh saya memang tak reti masak.Ok satisfied? At least saya berterus-terang.hehe.
So mak keep calling to make sure her daughter berjaya ;)

Tapi sambil-sambil tu Aina dengan Jieja message tanya macam mana nak berbuka semua and Aina tanya kenapa aku tak bagitahu dia awal-awal aku sorang.
Okay Babes, thank for your concern. I love you ;)
Since aku pindah rumah ni,Aina and Jieja je yang selalu contact aku.
Yang lain,busy kot.haha.

Okay lari dr topic pulak,tibanya masuk berbuka..
Sedap dowh sardin aku!haha.

Kucing-kucing.

Bebelan dari NFM pada 5:24 AM 0 comments
Aku tengah rimas dengan Keero sekarang ini!
Tengah aku sibuk online,dia dok datang meleset kat aku and tawaf aku ni beberapa pusingan.
Gedik!
Si Kelly ni pulak sibuk mengacau Si Keero padahal Si Keero tak kacau dia.
Haish!
Kucing2 ni dah subuh pun tak reti nak tidur ke..

English vs Jawi.

Bebelan dari NFM pada 5:15 AM 0 comments
Tiba-tiba berfikir,kenapa orang selalu resah sebab tak dapat cakap English dengan baik tapi tak pernak amik peduli kalau tak dapat baca jawi walaupun sedikit?

Hmmm..
p/s : fharina pandai baca jawi ok ;)

Sunday, August 30, 2009

Today.

Bebelan dari NFM pada 5:20 AM 2 comments
I'm in Jb! Hooray! Aku naik bus pukul 2.30pm,konon-konon boleh la sampai dalam dalam kul 5.30 cam tu kan.Amik kau sampai je dah pukul 8pm,dah la puasa.Nak berbuka dalam bus pun takde makanan. Adeyhs. Sampai-sampai je larkin terus g berbuka sorang2.Cam looser kan but the whole day ada la jugak message2 dgn Effa,lama tak jumpa dia ;)

Then amik cab terus g Hospital Pakar Puteri tengok mak. Oh mak kena penyakit SLE.Apakah itu? Oh saya tak tahu singkatan untuk apa tapi explanation penyakit ni saya tahu. Anda ingin tahu? Sila la bertanya ;)

Thursday, August 27, 2009

Mom.

Bebelan dari NFM pada 9:59 PM 6 comments
Mak saya sakit dan berada di Hopital Puteri.

Wednesday, August 26, 2009

Bengong.

Bebelan dari NFM pada 3:39 AM 1 comments
I keep repeated reading those business law notes but its nothing,empty.
haish!

Good luck la Fharina.All the best.

Friday, August 21, 2009

Ramadhan wishes.

Bebelan dari NFM pada 10:28 PM 1 comments
To all readers,
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN DAN MOGA DIAMPUNKAN DOSA SERTA BANYAKKANLAH IBADAH DI BULAN PUASA INI.

untuk kaum lelaki : Diharapkan anda semua berpuasa penuh tanpa memberikan alasan yang tidak bernas untuk memonteng puasa ;)

serta

JAUHI LA MAKSIAT.

1st Ramadhan.

Bebelan dari NFM pada 10:16 PM 4 comments
Okay now aku kat JB,balik untuk 1st puasa dengan family eventhough Abah ada jauh kat Jakarta. Punya la excited nak puasa tapi tadi tibe-tibe tak boleh puasa pulak.Haish nak buat macam mana kan,dah ketentuan.
..............................................................................................................

Aku meninggalkan Kelly and Keero di Cyber dengan bekalan makanan dan minuman yang secukupnya and now aku dah rindu mereka. Lately ni kerja dorang mengawan je,takde keja lain eh? Baru haritu aku bawak Kelly pergi klinik sebab aku rasa dia sakit,dia makin kurus and bulu dia banyak jatuh tapi bila tengok skin dia okay takde sampai botak pun and hari2 kena nganga mulut dia bagi makan pil.haha. Doctor kata maybe sebab dia stress. Aku pun rasa.haha.

Sampai sekaranng mak tak tahu yang aku dah ada Keero.hehe.Maybe dia akan tahu bila dia datang Cyber kot.hehe.

Thursday, August 20, 2009

Job.

Bebelan dari NFM pada 5:02 PM 0 comments
Abang Raihan selalu sms aku tanya nak job tak. Okay seriously aku memang nak tapi lately ni saya busy la abang. Dulu tu okay la. Tapi abang jangan la sampai tak nak panggil saya dah. Saya memang minat pun. Takpe sebelum ni pun ada job yang aku dah laksanakan. So,tak sabar nak tengok bila dah keluar. Weewwit ;)

Wednesday, August 19, 2009

Monday, 16th August 2009.

Bebelan dari NFM pada 11:29 AM 0 comments
To my dearie sayang,
Sayang,thanks for the 2 jeans and 2 tops. I love you ;)

To my handsome friend,Nafisz,
Thanks also for the surprise gift which u put it inside the bag ;)

Reason to get a new laptop.

Bebelan dari NFM pada 4:04 AM 0 comments
Maaf ye kawan-kawan,Noor Fharina Mohamad dah jarang online sekarang sebab laptop rosak. Tak boleh on,tekan-tekan button on tu terus button masok ke dalam. Reason untuk dapat laptop baru dah ada. Yes! HEHE.

Tapi abah call,dia kata pergi hantar repair,kalau tak boleh jugak kena pinjam laptop Daus dulu.

Sunday, August 16, 2009

KELLY & KEERO.

Bebelan dari NFM pada 12:09 AM 1 comments
Penat sangat sangat harini. Huh btw, aku dah beli dah kucing jantan tu which aku letak nama dia KEERO.haha. sangat comel la kau Keero! Later i'll update the pictures of Keero okay guys!

Kelly dah dihantar untuk grooming,dan dia berbau bedak baby!haha

Saturday, August 15, 2009

Today task.

Bebelan dari NFM pada 4:25 AM 1 comments
I'm in JB!
Today task :
1) go to saloon.
2) bring Kelly for grooming.
3) go to Holiday Plaza to send Nisha's handphone for repair.
4) go to bayar surat saman.
5) Insyaallah hang out with Shena.

Fiq,your blog already pretty as mine but mine is more prettier.hehe. I just choose for you a simple layout because you are a boy,so no girlish2.hehe

Terrible.

Bebelan dari NFM pada 4:20 AM 3 comments
I didnt attended for the Management Accounting tutorial more than 3 times and if i continued as now,i will be bar. Anyway, i just taking the mid term exam for Management Accounting and i think i cannot go far for this exam but Insyallah i try to score for assignments and final exam. Wish me luck.

I've already got the marks for Financial Accounting and Reporting 1 and its terrible!

Sunday, August 9, 2009

Mood for this week.

Bebelan dari NFM pada 5:34 AM 0 comments
Mood : sangat merindui si dia ;)

Saturday, August 8, 2009

Gastrik.

Bebelan dari NFM pada 1:47 AM 2 comments

Masok ni dah 2hari dah,perut tak sedap and rasa ingin muntah dan akan muntah. Ni sebab silap sikit je,makan lambat. Makan lambat satu hari je,amik kau berhari-hari nak muntah. Adeyhs.Sick.

Friday, August 7, 2009

Rehearsal Convocation.

Bebelan dari NFM pada 9:29 PM 0 comments
Oh hari ni sangat penat okay. Bangun pukul 7.30am sebab ada rehearsal convocation,after tu pergi makan and sempat tidur beberapa jam sebab nak pergi verify smartcard and amik invitation pass untuk parents. SANGAT PANAS OKAY! Sangat takut nak tunggu Isnin ni,excited but at the same time nervous. Lagi2 ada step2 elok-elok kan,2 stop point lagi.

Aduh,wish me luck okay ;)

Saturday, August 1, 2009

Ipoh,here i come.

Bebelan dari NFM pada 10:11 PM 0 comments
I'm going to Ipoh sebentar lagi ;)

Futsol.haha

Bebelan dari NFM pada 4:38 AM 2 comments
Okay aku rasa most of my friends tahu kot aku tak tahu sangat apa-apa pasal bola ni kan.haha.Apetah lagi nak main bola ke futsal ke or seangkatannya.But today! Aku main futsal! Percaya tak?haha.

Siang tadikan aku moody,siap nangis-nangis lagi but luckily my boyfriend came and gave me a teddy bear hug. Then,petang tu si Anne ni boleh nak ajak main futsal pulak,plus Sabtu dia ada game kan. So ala-ala training. 7orang yang main, Aku,Apiez,Azeeq,Awan,Nisha,Anne,Malin.Amik kau gelak-gelak huh main.haha.Tapi enjoy la.hehe. Macam-macam Karenah,si Anne sampai jatuh lebam lutut,si Nisha terjatuh sampai koyak seluar.haha.

Sorry ye kawan-kawan,saya ni kaki bangku.haha.

Friday, July 31, 2009

Tekanan Jiwa.

Bebelan dari NFM pada 3:22 PM 1 comments
Aku sangat kecik hati,tersangat-sangat. Geram! Penat dah aku dowk simpan-simpan.Jangan buat aku lagi macam ni boleh? Aku penat tahu tak.

Some Kelly's vids.

Bebelan dari NFM pada 4:27 AM 7 comments
Saya bakal ada persian cat jantan baru yang muda setahun dari Kelly. Tujuannya adalah untuk menemani Kelly and kot2 dapat anak ke kan.hehe. Okay sekarang tengah dlm proses mengumpul duit dengan Eqa. Kucing tu sangat comel! Oleh sebab aku nak sangat kucing tu,aku siap suruh uncle kedai tu simpan sampai aku balik and dia simpankan.Yes!!hehe. Sekarang ni Kelly berumur setahun!

Kelly's picture :



some of Kelly's vids :





Thursday, July 30, 2009

Wednedsay.

Bebelan dari NFM pada 12:46 AM 1 comments
Okay,lama rasanya tak update blog and sheila dan anne pun dah sibuk tanya bila nak update.Walaupun ada cerita nak cerita but tak nak cerita la,malu.haha. So, i think i skip to today's story.haha. Tadi masa dalam kelas,adik aku message ajak keluar,aku okay je tapi sorry to say,aku memang betul-betul dah takde duit. So,dia kata dia yang bayar semua. Mula-mula tak tahu nak pergi mana,then Eqa nak pergi Sungei Wang,then,dia belanja aku beli baju. Baiklah hati kau!haha.

By the way,this Friday dapat kunci rumah baru and mak datang dengan Eddy,bibik aku and 2lagi adik aku untuk bersihkan rumah tu. Sabtu ni aku nak pergi Ipoh tapi tak tahu lagi sebab kalau mak aku ada,aku tak ikut la.hehe.

Okay sekarang ni aku addicted dengan game Farmville and Typing Maniac,eventhough aku baru main Typing Maniac ni tadi.haha.So,be my neighbour in Farmville ok.hehe.

Monday, July 13, 2009

Happy birthday Rafiq!

Bebelan dari NFM pada 11:39 PM 0 comments
13th July 1987

HAPPY 22nd BIRTHDAY RAFIQ!

p/s : sorry for the late wishes,
coz i'm totally forgot your birthday.
hehe.sorry.

Friday, July 10, 2009

hehe.

Bebelan dari NFM pada 9:56 PM 0 comments
Okay aku tak balik minggu ni,baru je balik dari terminal after tengok GENKI NOOV vs NUSANTARA.Genki,u r the best!congrats!

Ape la nak buat minggu ni,study kot.Insyaallah,jangan on9 fb tak sudah2 dah la..hehe.So,rakan-rakan,spe2 yang nak kuar tapi takde kwn,ajak la sy.haha

Thursday, July 9, 2009

kekeliruan.

Bebelan dari NFM pada 2:33 PM 0 comments
Nak balik ke tak nak balik ke tak nak balik ke tak?

tak suka tak suka tak suka.

Bebelan dari NFM pada 5:48 AM 0 comments
Perlu ke setiap kali ada tutorial mesti ada presentation?
Grrrr dah la business law!
I hate business law and i hate presentation!
Kenapa tak boleh buat credit transfer untuk business law and company law from diploma!
Hish!

My heartbeat Kelly.

Bebelan dari NFM pada 5:43 AM 0 comments
I called my mother but my younger brother pick up the phone and directly i asked him about Kelly but he said Kelly seems to lose her weight because she dont want to eat. Should i go back this weekend? Poor Kelly.

I love you much much much ;)

Sunday, July 5, 2009

Surat cinta first time dapat.

Bebelan dari NFM pada 3:03 AM 2 comments
Wey friends! Aku dah kat JB dah.Cuti weekend.Suppose aku balik ari Jumaat tapi bangun lambat and pengaruh Petom suruh aku balik hari Sabtu.haha. Tapi hari Sabtu pun aku bangun lambat jugak sebab semalam kuar pergi karaoke balik lambat. Set jam pukul 11am tapi bangun pukul 2.30pm. Huru-hara sekejap,bila dah siap semua,Petom yang bru bangun tido cakap tak payah balik.Eh kau ni! Mana boleh!haha.

As usual bila balik sorang,speed pun menigkat sebab kebosanan punya pasal.Okay selalunya ok je kan lepas.Bila dah lepas tol,aku exit ikut nusajaya,highway linkedua sebab dekat dengan umah aku and masa tu aku dah kurangkan speed but tibe2, ALAMAK!DAMN!..

Memandu kearah tepi bila di suruh,tanpa ragu2 dengan mengaku kesalahan sendiri,mak ajar kalau kena tahan,bukak tingkap dan tanpa berkata-kata apa dan tersenyum terus je bagi lesen.Aku pun buat mcm tu,bila aku bagi,dia tengok aku dan tercengang.Lalu berkata,

En.polis : nak pergi mne ni?
aku : nak balik rumah.
En.polis : aik?awak nk balik mne ni?ni kan kereta singapore.
aku : (jem sekejap,bodoh ke apa polis ni?) huh?no plat kte ni kan J.
En.polis : (diam sambil menulis) awak study ke kje?dkt mne?
aku :study dekat cyberjaya,mmu.
en.polis : awak ni laju ni,131km/j,lebih dh.
aku : (mne de laju sgt) *tersenyum*
en polis : ni kalau saman laju ni mahal ni,saya tlg awak la,sy tulis awak smn tak pkai tali pinggang.eh bukan tali pingang yang dkt pinggang tu,tali pinggang keledar.
aku : (ingt aku ni bodoh ke?) *tersenyum lg*
en.polis :awak jgn mrh sy saman awk ni pulak,sy tlg awak ni.pic yg dpt capture td x pe la,pandai2 la sy buat nnti.

Okay! aku dapat surat saman!hahaha.

Monday, June 29, 2009

Ini penting!

Bebelan dari NFM pada 10:45 PM 4 comments
Semalamkan aku nangis sebab adik aku Daus ym aku,dia cakap mak aku letak Kelly dekat luar.Ya Allah,masa aku dpt tahu tu rasa risau gila!Ye la dah la gate luar tu mak aku jarang kunci and aku risau la dia hilang kena curi,kalo kucing biasa takpe,kucing Parsi kot. Aku dok diam2 bila aku dapat tahu tu,pas tu terus aku nangis.Masa aku nangis tu pulak Apiez nak mintak air kat aku.haha.

Aku suruh Daus cakap dekat bibik aku suruh dia letak kat dalam semula sebab aku tahu perangai Kelly,dia takkan buat hal selagi apa yang dia nak orang ikut and dia akan bising kalo dia tak nampak orang yg dia kenal.Aku yang jaga dia,aku tahu la dia.Lately ni dia buat perangai sebab dia nak mengawan,aku siap survey internet lagi cari apa punca Kelly jadi camtu.

Tadi masa tengah makan tengah hari,aku message abah aku yang kat Jakarta tu,

"Abah,suruh la mak masukkan Kelly dekat dalam rumah balik.Nanti dia hilang..orang curi,dah la selalu tak kunci pagar..tolong la..kesian Kelly."

lalu abah pun mereply,

"Okay nanti abah suruh mak,ana kat mana?"

Okay bila cakap dengan Abah,aku lega sikit.Then baru kejap ni aku buzz Daus tanya pasal mak aku sebab aku call mak aku banyak kali dia tak angkat.Tak mungkin dia dah tido.Adik aku cakap,mak aku dalam bilik.Aku tanya dia,mak aku ada bising apa2 psl aku tak.Then dia kata ada.Aku tanya Abah dah call,dia kata ada.Mesti mak aku geram sebab aku ngadu kat abah aku.Eh biarlah,npe buat kucing aku macam tu,Kelly bukan kacau dia pun.

Dan aku mengambil keputusan setelah aku menangis bagaikan hilang bf supaya Kelly akan ku bawa balik ke rumah Cyber.Okay problem sekarang Aina sebab dia takot kucing.So aku cakap dengan dia,dia kata okay.Yeah!! Semua tak percaya yang aku nangis pasal kucing.haha.Aku sayang kot kucing aku!Nanti aku pindah bulan August ni,aku akan angkut dia sekali and dia akan bebas di situ.

Kelly,be strong okay,i will be back soon and bring u with me.
Dont be naughty or my mom will punish u.

Skype.

Bebelan dari NFM pada 4:50 PM 2 comments
Any of u ada Skype?
If yes,add me!
Buat skype ni pun sebab Fiq suruh,haha.
Tu yg contact ada dia sorang je!
Okay la tu contact2 Australia and Malaysia kan.
Takde nak habis kredit call ke apa ke.

Saturday, June 27, 2009

famous dowh.

Bebelan dari NFM pada 6:39 AM 2 comments
Noor Fharina binti Mohamad,adakah anda famous?
Oh mungkin.haha.

Shena,bgth aku yang ada orang ty pasal aku.
Bila aku cakap,aku famous,dia tak nak percaya.
Shena,aku tahu kau jeleskan?
sbb org tu add kau sbb nk ty psl aku bkn nk ty psl kau.haha

Nite story from a looser.

Bebelan dari NFM pada 3:14 AM 0 comments
Tadi aku lapar gila kot.tak tahu nak ajak sapa pergi makan sebab housemate semua takde.Then call Sheila ajak makan tp call dia dengan nada kesian.Then menjadi la pergi Oldtown.Oh lama gila kot tak borak-borak ngn dia,Sheila and Along,they are the best medicine of my sadness coz they will make me laugh over and over again.Duh,teringat time dulu kat melaka. Melepak sama-sama.

Balik tu,after parking kereta,jalan kaki pergi kedai depan sorang-sorang beli ice cream.Then otw balik jumpe Abang Arif and someone yg aku rasa aku tak sure siapa.aku rasa Qayyum adik abg arif tapi entah la sebab muka dah berubah gila kot.haha

Friday, June 26, 2009

the friend.

Bebelan dari NFM pada 10:50 PM 0 comments
Adhitya Sheidi, i hope u fine there ;)

the bestfriends.

Bebelan dari NFM pada 10:41 PM 1 comments
Hmm,nothing much to do.Take a look the others blog and feel there's a thing which make me feel so bad and seriously,i dont know why?For now,i think i really need my best friend,repeated,my BEST FRIEND,which is my really really best friend.

Afifah
Shareena
Nadia
Izyan

I miss you girls.