Friday, December 31, 2010

Two Zero One One

Bebelan dari NFM pada 11:31 PM 2 comments

Happy Prosperous New Year 2011

  • Thanks to those who hated me, they made me a stronger person
  • Thanks to those who loved me, they made my heart bigger
  • Thanks to those who were worried about me, they let me know that they actually cared.
  • Thanks to those who left me, they made me realize that nothing lasts forever
  • Thanks to those who entered my life, they made me who I am today
Thank you for being there in my life whatever I might have meant to you, before this year ends I want to say, I am very sorry if I've ever hurt you.

2010,you are memories.

Wednesday, December 29, 2010

illness.

Bebelan dari NFM pada 1:09 AM 3 comments

I tak sihat. I demam tapi bukan demam teruk. Tapi batuk selesema sakit tekak yang teruk. Hidung tersumbat tu paling tak boleh blah sekali. Tadi pergi Klinik Qistina kat Seri Kembangan sebab tu clinic favourite time sakit. 4 orang masuk sekali. Apiez Apit Jieja and me. Semua penyakit yang sama tapi demam Apit teruk lagi. Suara masing-masing sengau je.

Ada 6 jenis ubat doctor bagi. Hopefully berkesan la sebab Khamis ada exam and hopefully esok si kecik ni dah okay la sebab dia dah nak naik sekolah dah. Kesian dia kalau first day sekolah dia demam.

So,doakan kami cepat sembuh ye.

p/s : masa arwah mak ada,mesti masakkan
bubur kalau anak dia sakit. I miss you mom
:'(

Sunday, December 26, 2010

Saturday.

Bebelan dari NFM pada 1:53 AM 0 comments
Hello pretty and handsome guys! How you guys doing? I baru balik dari Jb ni. Balik hari je sebab kena amik adik kecik I. Dia nak datang sini so I macam kesian,kena la balik amik dia. Plus,Abah pun suruh amik dia. Kekononnya nak gerak pagi tapi tak boleh bangun sebab malam sebelum tu tengok cerita Pearl Harbour sampai menangis dah aku ni. Haha.

Thanks to Apiez the boyfie and Jieja the bestie sebab sanggup teman aku ye. Apiez pun kena drive masa nak balik Jb tu,and aku as usual tidur sebab matahari terik buat mata aku nak tutup.hehe. Sedar-sedar je dah sampai and Apiez drive dengan seronok sebab main turbo cruise kat kereta. Haha.

Sampai je Jb terus direct pergi Bandar Baru Uda sebab I dah lama mengidam nak makan Nasi Ambang kat Mat Corner tu. Finally dapat jugak,yeay! Tapi tu pun nasib baik sempat sebab dah nak habis dah. Tinggal untuk orang yang dah booking je. So, Jieja pun try Nasi Ambang tu sebab before this dia tak tahu pun apa dia Nasi Ambang,so apa kata anda Jieja? Hee :)

Balik rumah je,aku sambung tidur lagi. Apiez tidur jugak tapi Jieja sibuk main game kat Ipad. Gerak balik Cyberjaya je around 7pm. Balik aku drive and hujan lebat gila,I jadi takut and nervous sebab tak nampak. Tapi bila nak stop kat mana-mana RnR terus hujan okay.

Huh tu la cerita I untuk hari ini. HAHA!
:D

Maaflah kalau korang bosan eh.

Thursday, December 23, 2010

Birthday Presents.

Bebelan dari NFM pada 7:30 PM 2 comments
Okay I dah genap 22 tahun on 7th Dec haritu.

and I received two presents from TWO LOVELY person.

from the boyfie ; Lomography LCA+

Nak kumpul duit nak beli accessories untuk kamera ni and now tengah mempelajari film and iso untuk picture yang cantik. Siapa reti? Ajar boleh?

p/s : Thank you sayang :)

from the bestie (Farah Izza @ Jieja) ; DKNY watch

*patung hippo tu hanyalah sebagai model je.

Dalam dia smart gila sebab macam cangkerang siput.

Nak cakap terima kasih banyak-banyak kat korang berdua.Serius suka gila,tak tipu.And jangan la pulak ingat aku tak suka eh sebab aku memang tak reti nak express feelings suka sampai menjerit dan terkinja-kinja.hehe.

I LOVE YOU BOYFRIEND.
I LOVE YOU BESTIE.
I LOVE YOU ALL.

peace

BlackBerry Bold 3.

Bebelan dari NFM pada 7:12 AM 1 comments
Sesiapa yang tengah mencari BlackBerry Bold 3 boleh la meninggalkan comment di blog I. BlackBerry Bold 3 baru with a price, RM1450.

Sekian,terima kasih :)

Tuesday, December 21, 2010

Otak bergeliga.

Bebelan dari NFM pada 7:44 PM 2 comments
Saya nak jadi pandai la awak. Awak ada tips macam mana nak jadi pandai tak? Tips untuk menjadi rajin dan bangun awal pun saya perlukan. Sebab saya ni hari-hari kelam-kabut.

Saya beli kismis kekonon nak jadi pandai tapi saya belum makan lagi. Plastik pun tak bukak lagi. Haish la. Nampak tak betapa malasnya saya sekarang ni? Nak bukak kismis tu pun malas.

Sunday, December 19, 2010

Awak baik tak?

Bebelan dari NFM pada 9:06 PM 4 comments
Hello my lovely readers!
Okay I nak tanya korang,siapa sekarang ni rasa dia baik hati
gila-gila?
I nak mintak something ni.
Could you please give me this 10 big family packs Mamee Monsters?
I repeat, 10 BIG FAMILY PACKS,besar tau bukan kecik-kecik.

Alaa boleh la,i'll consider it as my birthday present.
Pleassseeeee..


Saturday, December 18, 2010

Ter-Touching.

Bebelan dari NFM pada 4:20 PM 1 comments
Bangun tidur je terdengar lagu ni dari playlist Real Player.
Suddenly rasa tertouching yang sangat and hampir menangis.
:'(



Thursday, December 16, 2010

Lazy Mode.

Bebelan dari NFM pada 4:19 PM 0 comments
Tonight got exam for Management Decision Science but serious malas gila nak study kuat-kuat untuk exam malam ni. Omg! Kenapa semakin hari semakin malas ni?

Jakarta quick update.

Bebelan dari NFM pada 12:37 AM 6 comments
Hello guys! Just a quick update from me before i continue my study for my exam tomorrow. I just got back from Jakarta for 9days. Oh, I suka cuaca kat sana yang tak panas terik macam musim kat Malaysia sekarang ni. So,no need sunglasses. On my birthday, 7th Dec,pagi-pagi dah bangun pergi Bandung with my family and Daddy's driver.

I love the peoples too! They are so friendly. Kawan-kawan Abah pun baik and friendly je semua. Paling banyak membantu,K.Ifa, dia selalu sangat melayan karenah I dengan Eqa. Mana nak pergi,nak beli apa semua dia yang tolong. Dari mula-mula I sampai hingga la I balik Malaysia semula. She changed my hair color, she did teach me the make up thingy, she bought us mana nak shopping barang yang best and murah,and macam-macam lagi.

Seriously,9days is not enough for me but its okay got much time untuk berjalan lagi. Abah kata kalau nak pergi Bali,ikut K.Uul sebab dia selalu pergi sana. Uncle Taufiq and his wife pun best. Now,dah balik sini kena fikir pasal classes and assignments. Duh!

I need one year holiday,can huh?

Sunday, December 5, 2010

Nice Try.

Bebelan dari NFM pada 3:16 AM 16 comments
I know you were jealous.
But its okay,my boyfriend and me still can smile widely and laugh loudly.
Btw,nice try :)

PART 1 :

PART 2 :
PART 3 :
PART 4 : *I know my mom has passed away and I'm the one who need to take those responsibility to take care of my siblings. One day you will know how it feels when your mom gone forever and someone ask you a RUDE question,unless you don't love your mom.

PART 5 : You get me wrong :)

November babies.

Bebelan dari NFM pada 2:33 AM 0 comments
Sorry for the lack of updates lately. Been busy and quite lazy.hehe.
So,just want to wish these two lovely people,HAPPY 22nd BIRTHDAY!

28th November 2010

Amalina Nazihah

We celebrated Malin's Birthday at Andalus. Seriously meriah gila sebab ada Arab's guys pun tolong nyanyi and jerit-jerit sekali.Tetamu yang tak diundang.HAHA! Muka Malin dah malu dah. Kodel si boyfriend Malin pun lagi la malu siap tunduk je. Ishk boyfriend apa tu tak tolong tutup muka girlfriend?HAHA!

Happy Birthday Darling! I love you!

29th November 2010

Hafiz Anuar

Esoknya pulak birthday si budak gemok buncit hemo-hemo I ni pulak. Erm, I gave him a guitar as his birthday present and I'm sure he'll like it and I know he loves it! No big celebration we had,just a small unplanned celebration for him at Rasta with Waffle and Strawberry + Vanilla ice cream at top and 'lilin blackout' yang besar gedabak tu.Hee. Thanks to Petom,Shak and Zarra (Kodel's cousin). Celebration tu pun after the whole day we hang out together with Jieja,Izz and Med. I bought him a birthday present and he bought me one for my birthday present in advanced because this year I'll not be around beside him to have a date with him on my birthday.

Btw,Happy Birthday Sayang! You know I love you more and more and more and more right? Enjoy your birthday present as I enjoyed mine!hehe. Hopefully with a new guitar,you'll be more success with your music band afterward. I'll pray for you. Good luck for your upcoming performance! Sorry,I cant be there for you but I'll be always in your heart baby!