Saturday, December 6, 2008

Perihal Maggi.

Bebelan dari NFM pada 2:27 PM
Anda suka makan maggi tak?

Sometimes aku suka makan maggi kalau aku bosan and malas nak kuar cari makan.
But selalu dihalang oleh Apiez.
Hari tu aku beli 2Maggi cup senyap2 tanpa pengetahuan Apiez.
Buat stok kalau bosan2 dalam bilik.
Aku dah makan 1maggi masa aku tengah tengok movie dlm bilik.
Malam tu keluar dengan Apiez,dan aku berterus-terang,
"Sayang,tadi petang i makan maggi tau"
Dia menjawab,
"Lorr kalau lapar npe tak cakap dgn i,i bwk g mkn."

So tinggal lagi 1 Maggi cup.
Tunggu masa je nak makan.
Malam dari study,aku lapar,and terasa nak makan Maggi.
Masa Apiez nak hantar balik,aku cakap aku lapar and nak mkn Maggi.
Dia kte,
"Eh,tak payah.Dah2 jom kita g Oldtown."
(melepas nak makan Maggi)

Semalam after g amik sticker kereta kat Security Office,
dalam hati aku ni dh ckp,
"Balik ni aku nak makan Maggi"
Suddenly Apiez cakap,
"Jom kita g makan"
*alamak,dia dengar ke apa hati aku cakap?*
"U ni macam tahu je ek i dh plan nk makan Maggi"
Dia jawab dengan penuh bangga,
"Yes! I dah selamatkn u dari mkn Maggi"

Tapi ptg tu aku lapar lagi,aku makan je Maggi.
Then aku message dia,
"Sayang,nikmatnya mkn Maggi!Tak terhingga"
Dia hanya reply, "hahaha"
Then mlm smlm dia ty,
"Camne u boleh cm teringin nak mkn Maggi ni?"
aku jawab, "Entah"

Erm aku tak tahu npe dia tak suka aku makan Maggi sepertimana abah aku tak suka mak aku makan kacang.
haha.

2 comments:

nAnIe said...

yup..sy sgt sume megi law mkn wktu stdy..
pnyala nkmat..huhuhu

ur bf sme cam i pnya bf la anna...
x ksk mkn megi..tp bf nani truk dye mkn xpe..
alasan dye sgt truk..dye mkn tuk kmpul duit khwin..
cam bengong n sengal je..hahaha

tk cre gurl..

Mohamad Hafiz bin Mohd Anuar said...

aahahhahaa..
haish..
mkn maggi biler time kiter kering jer..
ahahaha..

Post a Comment