Wednesday, October 28, 2009

Fobia.

Bebelan dari NFM pada 11:39 PM
sorry been busy,so takde masa nak update entry.
Okay macam-macam yang jadi sjk2 ni and banyak betul benda nak kena fikir.
Haish,tapi nak buat mcm mana dah lumrah hidup kan.
Takkan la nak enjoy sepanjang masa.

Sampai sekarang aku still takot lagi nak duduk sorang dekat rumah.
Serta fobia dengan bunyi bell and bunyi gate.
Kalau Apiez nak datang je mesti aku suruh dia call bila sampai depan rumah.
Nak tahu sbb apa?

Sebabnya macam ni,hari ahad haritu,mak datang and dia balik subuh tu.
Then aku tak boleh tidur,dalam pukul 10am baru aku masok tido.
Eqa tidur kat bilik dia la.
Nasib baik time tu,aku tak kunci pintu bilik.
Tiba-tiba aku terperanjat bila Eqa masok bilik dlm keadaan muka yang cuak.

EQA : Anna,kau dengar tak?
Aku : dengar apa?
eqa : ada foreigner kat depan jerit2 pastu gegar gate kuat2 mcm orang gila.
aku : (time ni dah takot dah) erk kenapa dia mcm tu.(time tu aku dengar dah bunyi kuat gila)
eqa :entah tapi aku dgr dia ckp dgn orang,dengan org sblh kot,dia ty siapa duduk sini,then org tu ckp,2 girls stay here.
aku : bodoh la org sblh ni,x pyh la ckp GIRLS tu.
eqa : pas tu aku dengar lagi,foreigner tu kte smlm mlm kita buat bising,psg music2 kuat n jerit2.
aku : erk bila masa kite bsing?tak pernah buat bsing pun.kalo btul buat bsing,msti la mak mrh.

Begitu ceritanya,sangat takot.
Nasib baik masa tu Petom otw balik sini,aku suh dia datang.
Mak aku kata,takpe la ada petom,so takde apa2 nanti.
Tapi petom datang je,aku terus tidur balik.
Sorry lalink.hehe.

sblum aku balik Cyber,adik aku sorang2 kat rumah sbb budak foundation kan dah naik dlu.
Dia kata ada darah depan rumah.
Punya la takot.
sekali mak aku datang panggil boss cleaner,dia kata rsenye ni kuah sardin.
Bodoh! ni mesti foreigner buat kerja
Ye la dorang kan pengotor,so dorng buang dari atas.

Mak aku pun marah kenapa orang sebelah ni cakap girls.
Tak perlu la kan.
Kang kalo apa-apa jadi,kau nak bertanggungjawab ke huh orang sblh.
Ckp la ni rumah family sbb mmg rumah family pun.
Plus kau kan ada family,takkan la tak faham.
Memang betul kata mak,jiran melayu ni tak guna.

3 comments:

Sheerna said...

dia nak marah gegar2 gate sume sbb korg bising?
itu je?
ntah pape...

risau seh...
kau jaga diri bebaik ehh...
skrang banyak benda aneh2 jadi...

Fharina said...

haah tp sbrnye kami x buat bsing lgsg sbb adik2 aku and mak aku tdo awl.
plus,actually dia slh rumah sbb bibik aku kte dia dgr umh bwh yg bsing,sbb nmpk cm dorg rmai2.

PetoM said...

ish ish ish
org yg dari kuantan bole smpai dulu dari org kat cyberia tu
ish ish ish

Post a Comment