Tuesday, March 1, 2011

Cat and Dog.

Bebelan dari NFM pada 8:51 AM
Heee, lama dah kan tak update pasal kucing-kucing. Dorang semua sihat je. Simon and Sky makin gemok. Keero and Louie macam dah kurus sikit. Lucky and Kelly pun gemok sikit. Loopy maintain.

Btw,tadi masa lepas adik-adik pergi sekolah terus la bersihkan and basuh kat depan tu,alang-alang tu bersihkan tempat kucing sekali. Tengah main-main dengan Simon and Sky,tetiba je Simon lari dengan laju pergi kat gate,si Sky pulak lari dekat pokok-pokok bunga. Aku terus panic sebab ada anjing kerdil betul-betul kat depan gate. Aku rasa kalau dia loncat sikit terus dapat masuk dalam gate.

Yang aku bengang sangat dengan owner anjing tu,dia bawak 2ekor anjing dia jalan-jalan,satu dia pegang,satu dia lepaskan.Disebabkan aku tengah panic aku terus jerit. Owner dia boleh buat bodoh je bila nampak anjing dia nak bergaduh dengan Simon. Bodoh betul. Aku terus angkat Simon and owner tu terus cakap dekat anjing dia, "COME" tapi bila owner dia jauh baru anjing tu lari ikut owner dia.Sumpah aku panic tapi Simon langsung tak takut. Si Sky pulak habis satu badan melekat daun-daun kering kecik.


Ni la Simon,comelkan dia. Color dia ala-ala grey chocolate. Serious dia gemok betul.


Simon mengintai Papa Keero dari atas. Alahai comel je.

Semalam masa petang-petang aku main sikat-sikat kucing-kucing ni semua. Ada 1 kereta Chinese berhenti depan rumah and tunjuk-tunjuk. Dalam hati aku,"Tolong la jangan turun kereta and tanya jual ke tak". A few minutes baru dorang jalan.

Tadi pun still ada sorang pakcik melayu dari Singapore ni,dia balik Jb jarang-jarang je. Dia saja ber- exercise di pagi hari. Terus stop depan rumah tengok kucing. Then terus tanya aku,

pakcik : "Kucing ni semua jual ke?"
aku : "Eh takla pakcik,saya bela je ni semua tak jual pun"
pakcik: " Ohh ye ke.Kucing ni lawa.Ramai orang nak."

and bla bla bla bla..

Famous betul la kucing ni semua.


3 comments:

Seri said...

finally update pasal kucing :).semua dah besar! geram nyeee tengok kucing2 u! hehe

Fharina said...

haah semua dah besar,semua dah masuk setahun dah. Tapi kesian sebab takde betina yg i nak bg dia mengawan.

Fharina said...

haah semua dah besar,semua dah masuk setahun dah. Tapi kesian sebab takde betina yg i nak bg dia mengawan.

Post a Comment