Sunday, August 17, 2008

My weekend.

Bebelan dari NFM pada 10:05 PM
I woke up this morning dengan kejutan ringtone handphone yang kuat lagu Labels or Love from Fergie. Uncle aku call cari mak aku,dengan keadaan mamai aku boleh pulak cakap,"Aku tengah tido ni,tak tahu mak aku kat mana".haha. Bongok! Nasib aku cepat tersada terus tukar bahasa jadi Anna.haha. I entered my mom's room and she was busy with her make up stuff.Dia nak pergi wedding sedara dia. And suddenly I came out with~"Mak,anna nak ikot boleh tak?" Before ni aku sangat malas nak pergi wedding2 ni semua.haha.Maybe sebab aku dah bosan dok rumah and nothing to do kot.Get myself ready and my mom make up kan.After that g saloon,blow rambut.Ok ready to go.But kene pergi rumah uncle aku dulu.


This is my first time jumpe sedara2 mak aku ni.haha.Time dekat wedding tu sorang makhluk pun aku tak kenal. And semua cam tanya2,"Eh spe ni anak ko ke La?Lorr,dah besar dah,tak lama lagi bermenantu la ko." Adeyh rimas lak aku.haha.Aku adik beradik memang tak kenal sedara2 yang jauh2 sikit ni,cousin2 mak aku sume aku tak kenal.Apetah lagi sedara yang dekat Singapore tu.Time raya adala dorang datang tapi nak buat camne,dah aku tak kenal.haha.


Balik dari wedding tu,terus balik kampung.Dok dalam bilik Lan borak2 macam2 cerita,pasal dia kena kejar dengan bapok la apa la.haha.Then kitorang pergi jeti tengok uncle aku cari lintah nak buat ubat.Aku dah la pakai seluar putih,abes kotor seluar aku kene lumpur bila aku nak turun ke bot tu.Tapi aku tak kesah memang aku suka pun keje cam tu.haha.

Aku drive nak balik rumah sebab mak aku ngantok.Bila sampai rumah aku lak ngantok.Tido je la.haha.Mak aku call pulak ajak g makan memandangkan dia dengan adik2 aku pergi cari buku.Abah aku pun ada call dari Jakarta tanya perkembangan aku sekarang.Dia tanya apa aku nak buat kalo aku sambung degree next year,dia nak bagi aku keje uruskan 2perniagaan dia kat Malaysia ni.Dia kata apa yang kena buat,buat account,pergi sana sini termasok la g bank semua.Jawapan aku,"Huh ye la abah".haha.


Thats all about my weekend.At least I have something to do dari aku tido,makan,online je dekat rumah.haha. =)

2 comments:

Nafisz Daniel said...

Sedara - "Eh spe ni anak ko ke La?Lorr,dah besar dah,tak lama lagi bermenantu la ko."

Mak Fharina - "a`ah, Apiesz yang ensem tu yang akan jadi menantu aku, datang ye kenduri kahwin nanti"

Fharina said...

amboi nafisz!ahaha.
nasib bukan u yg jd mak i.
haha.

Post a Comment