Wednesday, September 9, 2009

Khas untuk En. Arel.

Bebelan dari NFM pada 10:01 AM
First, i want everything clear.
Aku bukan nak api-apikan kau dengan Shena.
Serius tak. Kenapa pulak aku nak buat macam tu sedangkan takde untung apa pun kalau aku buat macam tu.
Pls,stop tuduh aku cakap aku ni macam ni la macam tu la.
Masa kau dengan Shena pun aku tak banyak comment pun kalau korang gado ke apa ke.
Bila Shena as my bestfriend cerita,aku dengar and bagi advice yang sepatutnya.

Lagi satu,ni semua pasal 1 punca. Sebab aku add kau kat Facebook.
Listen,aku pernah kenal kau masa aku hantar Shena sampai Segamat.
Then,kita ada bebual-bebual,so automatically kau kawan aku.
Salah ke aku add kau?
Tak perlu la kau nak tanya pendapat Fasha nak approve aku ke tak or apa-apa pasal aku.
Sebab seriously,aku add kau sebab aku fikir macam tu and ni langsung takde kaitan dengan Shena.
Plus,aku siap tanya Shena lagi before tu nak add kau boleh ke tak.
Tolong la clear kan benda-benda yang tak patut ni.

2nd,kau kata kau sayang Shena tapi kenapa kau still nak contact dengan Fasha sedangkan kau tahu Shena as ur gf masa tu tak suka.
And Shena pernah bagitahu Fasha benda ni.
Kau boleh nampak tak sekarang ni?
Seorang kawan yang baik akan fikirkan pasal kawan dia bukan tak kisah je.
Then dengan ex-girlfriend kau lagi.
Kalau kau betul-betul sayang dia,jangan la buat apa yang dia tak suka sebab aku banyak kali pesan kat dia macam tu.

Lastly,aku nak cakap,kalau kau rasa kitorang ni jeles dengan Fasha.
Sumpah tak pernah sedetik pun rasa hati aku ni jeles kat dia sbb aku rasa aku dapat life yang better dari dia sekarang.
At least aku tak pernah jadi punca bestfriend aku break.

Aku tak pernah pun ada masalah dengan Fasha or saja nak hentam dia ke apa.
Kau boleh ty Fasha sebab aku rasa takde.
Aku cuma nak benda ni semua setel dengan baik dan bukan cakap-cakap belakang aku dan Shena.

Shena kawan aku dan aku as good friend to her tak nak benda ni jadi lagi teruk

HOPE U UNDERSTAND.

semua message2 kau bagi kat aku,aku bagitahu Shena sebab aku rasa Shena perlu tahu semua ni.

to aril : i try to be nice to everyone.

14 comments:

Sheerna said...

pada pendapat aku la kan...
kau tak yah nak minta maaf pun kat dia...

amenda ntah...
gelabah tak memasal...

Belle Bedazzled said...

Ni fasha mane nih??
Fasha = musuh ketat aku dolu2 ke??
hehehehe..
cite lame...
xde ape fight pun...

dah la back off je anna...
let they clear the mess up...
you have ur own rights to add anyone that you want..
GTH laa kat sape2 yang xpuas hati...

Ghinnnnduuuu kamuh nih...

syafiq kadir said...

oh yeah.
ure a good friend.
to those who say things like that to u, r bloody hell.

ChanHo Zouk said...

and thanks you for this post...

reason for my action...

1st: you guys suddenly je add fasha after I add her... secra mendadak.. nani n u add her too... korang dah lame kenal then suddenly je baru add... x ke suspicious tu... bertambah yg sherna slalu check my everything and controling my life...

2nd sherna is being irrational... fasha is someone I know back when we were kids.. before korang kenal kowt... so just to get in touch... I want to get to know her friends so that she to can get to know mine... xde la cam xleh nak socialize langsung...

3rd.. you are a good friend... I x tuduh you that you're bad... maybe i miss interpert my phone conversation with sherna... yes we've meet before.. and thanks to consider me as a friend.. i apologies for what I said...

as sherna's wish... I wouldn't bother her friends again...

p/s: fasha bukan punca kitorang break... sherna just want to be single.. since I was a useless bf... so if you want to blame someone.. just blame me...

Fharina said...

ya allah kau ni dh kenapa? en arel,i berani sumpah la aritu i br th fasha ada facebook. ok u tuduh i lg.thanks.

and i knew fasha since i form 1,we were schoolmate. eventhough dr dlu org rmai tak suka dia but i still kwn ngn dia..

itu ape yg shena bgth u tp ape yg dia bgth i. hanya i yg th.

pls la,stop everything and pls jgn ckp ape psl i,nani and shena dkt fasha.

Fharina said...

shena : kelam kan.

belle : haah la musuh belle and musuh sume org mse kt skola dlu tu.tak paham betul.di sebabkan add kat facebook pun jd gelabah.

fiq : thanks fiq ;) i know,u knew me very well :)

Aril said...

die mintak maaf because she's humble and good to everyone...

Fharina... like i said.. i bkn tuduh u bout that... I ask didn't tell anything or even discuss bout you guys with her...

she always said that u were good to her... never did she said bad things bout you guys... cuma because of sorang yg fikir agak sempit she made her the bad person...

sorry for my mistake and all this.. at least i admit i made a mistake... not like miss perfect

Sheerna said...

'itu ape yg shena bgth u tp ape yg dia bgth i. hanya i yg th.'

yup sayang...only we knew the reasons y...

anna, im sorry for all of this...buat kau sampai kena gangguan macam ni...

aku sayang kau...
T_T

nAnIe said...

kteorg baru tahu la fasha ade fb..
xkn nak add mmbe bek sndr pn nak suspek mcm2..
b4 dis dye x pnh ckp dye ade fb.. bru jupe.. add je la..
xde kne mgena ngn mslh u n shena..
n xde niat nk kne kn fasha..
U NK GET IN TOUCH WIF HER..kteorg pn...slh ke?? x yah la nak pk bkn2.. mgarut je..

Fharina said...

arel : dah2. u tak payah nk gado ngn shena kat sini pulak. len org,len fikir.

nani : kan nani kan.kite x th pun fasha ade fb.plus anna tak thu pun nani pun add dia jugak.hehe.see arel,i told u..

shena : yeah shena. i love u too ;)

Sheerna said...

"she always said that u were good to her... never did she said bad things bout you guys... cuma because of sorang yg fikir agak sempit she made her the bad person... "

agak sundal disitu...
aku cuba buat2 tak layan kau punye entry2 bodoh bangsat yang mengutuk aku...aku tak tulis menda panjang2 kat blog aku...kau naik lemak ek..

kau fikir, aku yang hasut bebudak semua tak suka Fasha ea??

dengar bebaik ea...
aku ok je ngn fasha...
tapi bila benda ni jadi, bila aku dapat tahu...memang sumpah, aku rase nak pijak je kau...

ex kau dengan kawan baik kau sendiri??ape tu??kau memang dah takde perempuan lain ea??dulu ngn Julie...ni ngn fasha...

kurang ajar namanye tu...kau tahu ape aku fikir??korang ni aku tahu, mesti dah contact lama dah...time kite kapel lagi agaknye...padahal kau penah janji...janji kau sampah!!Cakap bukan taste kau la, takde hati la, padahal memang kena dengan taste kau...!

Jangan nak deny kau ade hati kat dia...sebab setiap kali kita gaduh, kau add dia...bila baik, kau delete dia balik...pastu add balik...kau sangap sangat ea kat dia?padahal aku penah cakap kat korg berdua...aku tak suka...ade kau kesah pasal aku tak suke?kau layan miang kau je...bukan dengan fasha je...dengan dak part1 pun kau blh layan bawak gi makan kat mcd..then ade org nampak, aku tanye kau tak mengaku..then kantoi...

Yeah,i did opened ur FB...And pelisssssss..........kitorg tak ade rasa jeles kat Fasha pun...Betul kan ayat bangsat kau tu...Nak jeles pasal ape?Pasal kau suka dia??Hahahahahahha...eh...lupa caps lock...HAHAAHAHAHAHAHAHHAHA...aku lagi hepi kot bila kau takde...

And aku dah warn...jangan kacau kawan2 aku...kau nak fasha, kau blh amek...tapi yg lain, kau jangan kacau...jangan bagi msg, jangan bagi komen lagi...aku pun yakin, dorg ni takde rase rugi ape pun...

Komen kau ni kan...semuanye macam stok nak backup diri kau ngn fasha...macam aku yang hasut dorg ni benci fasha...kau baca komen2 aku kat atas...ade aku kutuk kau??ade aku kutuk macam kau kutuk aku??sumpah tak penah aku jumpe laki yg mulut macam perempuan...

ni dah cukup baik aku tak tulis karangan panjang2 kat blog aku macam yang kau buat...bagus kan perangai kau...kunun nak baik2 ngn aku...but at the same time, kau post mnde yang memang kau tahu akan buat aku marah...bagus prangai...

ChanHo Zouk said...

Again I'm sorry to you miss fharina.. how would i know kalau u guys baru tahu die ade fb... so xsalah if i suspect.. because she love to suspect yg bukan2.. so i learn it from her...

lets just end this dispute here...

I got nothing against you guys...

p/s: you're a good friend... people a lucky to be ur friend...

Belle Bedazzled said...

Ouh dear,

SOCIAL NETWORKING has become SO`SIAL` networking dowh..

aadooooiyai...
rileks la kengakwan oii..
xbest la gado2 cenggini..
takde pekdahnye..
raye dh nak dekat..
bmaaf-maafan la yeh...
raye datang ler rumah...(hehe xde kena mengena ngan ini wayang)

fasha ke
shena ke
nani ke
ana ke
arel ke??(hehe kenal la pulak)
belle ke

semua manusia biasa...
xlari dari kesilapan..
we are grown ups ryte...
so act like it..
xkemane pun kalau pnjg2..
give n take kay..

AKU SAYANG KAMU SEMUA...
muuuaaaahxsss
xoxo
Gossip Girl.
keh keh keh

Fharina said...

arel : arel,hopefully u dh x de nk kutuk2 shena kt blog ke ape k or commnt kt blog i ni. spe2 pun akn rse mrh..pls eh u..

shena : sabar eh yang.arini aku balik jb.

belle : tu la kan belle,dh makin pns dh kt sini..

Post a Comment