Saturday, September 19, 2009

Semalam dan Hari ini.

Bebelan dari NFM pada 6:17 AM
Yeay yeay abah balik hari ni!
Aku baru je message abah subuh-subuh ni suruh dia beli kan perfume.
Fyi,aku tak pernah gune sesen pun duit aku beli perfume untuk diri aku sendiri.
Semuanya ditanggung abah,abah akan beli setiap kali dia nak balik Malaysia.

Semalam ramai yang berbuka puasa dekat rumah aku.
Tok Idah,tok abas,Faizah,Lutpi,Mak(nenek aku),Bapak/bak(atok aku),Eddie,Yai,Cik sal,Qimie,Umairah tambah dengan adik beradik aku dan jugak mak and bibik a
ku.
Weeeee lama tak jumpa diorang.
Petang semalam masa aku tido,Lan datang tapi aku teruskan tido walaupun dia dah bukak pintu bilik aku dan cuba berbual dengan aku.
Tetapi usaha nya gagal kerana tidur lebih penting bagi aku.
Weeeeeeeee....

Haish ni lepas sahur,tak boleh tidur,dengan rajinnya print jawapan tutorial Management Accounting 1 and print exam slip aku dan Apiez.
....................................................................................................

Semalam aku bangun kul 10am lepas dikejut mak aku.
Sebab kena pergi rumah Pak Haji.
Pak Haji pesan,

1) Jangan tinggal sembahyang
2) Awak boleh berjaya tapi awak jangan fikir benda2 yang lain.
3) Kalau ada sepuluh orang lelaki,9 daripadanya adalah JANTAN dan hanya seorang sahaja

lelaki. Jadi,cari la lelaki itu dan jauhla JANTAN2 itu kerana dunia sekarang banyak
Jantan dari lelaki.
4) Jangan sesekali sombong dan takbur
5) Ingat jasa orang tua dan jadila anak yang solehah.
6) Sekiranya ada masalah,berzikir la

* Ya Allah,ya tuhanku. KAU racunkanlah syaitan yang berada dalam badan ku dan KAU kembalikanlah kesihatan rohani dan jasmaniku. Jauhkan la apa yang buruk dari ku dan dekatkanla aku kepada benda yang baik. Sesungguhnya KAU la MAHA MENGETAHUI.

5 comments:

syafiq said...

dengar pesanan pak aji tu taw?

Fharina said...

insyaallah ;)

syafiq said...

good girl :)

raisa said...

okay malam arituh eqa ade cite kat rai pasal 9 jantan tuh. =)

Fharina said...

raisa : serius dia cter? kantoi.haha

Post a Comment