Friday, June 25, 2010

Mummy untuk kali kedua.

Bebelan dari NFM pada 3:24 AM
22 Jun 2010


Hey dalam previous entry I ada bagitahu pasal Kelly menghitung hari kan. And as a stated above,itu adalah tarikh Kelly beranak for their 2nd generation. Okay macam last time dia give birth,kali ni pun 6 ekor jugak. Before this I pernah nak anak kucing color Dark Grey.Semua Dark Grey takde putih-putih.Sekali dapat 3 ekor color Dark Grey tu.HAHA! 2 color putih and sekor color macam Loopy tompok-tompok putih kelabu.

Macam kejadian sebelum ni jugak Kelly ada problem jugak. Dia tak makan placenta tu. So,dia berbelit dekat 4 ekor anak-anak dia. Luckily I cepat,I,Apiez and Jieja terus bawak dia pergi klinik and doctor dapat putuskan. Ada sekor color putih ni doctor kata sangat bernasib baik and sama dalam kes Lucky,placenta tu berbelit dekat one of her leg,kaki yang sama macam Lucky.By the time I sampai kat klinik,kaki dia tu dah jadi color hitam but once doctor dah putuskan placenta tu,terus jadi color merah but a bit bengkak. So,doctor kata dia still can use kaki tu tapi maybe a bit weak.Takpe I redha.Nasib baik dia ada kaki lagi tak macam Lucky.

Doctor recommend supaya Kelly di spay kan sebab she has problem for each time dia give birth.Hurrmm terfikir kat situ,dalam Islam memang la tak boleh nak mandulkan haiwan sesuka hati kan tapi sebab ada reason takpela.So,nanti bila anak-anak dia dah besar sikit and Lucky dah genap 6 bulan,mereka perlu dimandulkan untuk masa depan mereka.Maybe nanti Kelly boleh jadi gemuk sikit ke.hehe.


So, please pray for them supaya mereka dapat survive sampai besar.Bila dah besar nanti I upload pic mereka okay. To tell you,sekarang ni kat rumah I ada 11 ekor kucing termasuk Kelly and Keero.HAHA!

2 comments:

Anonymous said...

ryna, kat ampang ada cage cantik sgt. i penah tengok. harga xsampai 200.

Fharina said...

ohh ampang kat belah mana?u amik pic dia tak?

Post a Comment