Wednesday, September 29, 2010

Rajin macam dulu pls?

Bebelan dari NFM pada 4:28 AM
How I wish I could turning back all those times. When it comes to study,I would ask myself,why I cant be like before? I've changed too much! Seriously! Duh! Okay I nak cerita kat you all tentang I yang dulu..,

Dulu time sekolah I rasa I sangat rajin,especially time PMR. I sekolah pagi balik pukul 1pm tapi I selalu balik around 4pm-6pm sebab habis sekolah I akan pergi makan and terus pergi library,rumah I time tu pun dekat je.Pergi sekolah selalu jalan kaki dengan Along@Nadia Ramlan. Then I akan study,dulu I macam lembab sikit dengan Mathematic but time tu I ada boyfriend yang terer Math. So,dia jadi tutor I sehingga la Math I pun dapat A :)

Then,petang je balik rumah.Lepas semayang Isyak je mesti dah get ready some books kat bawah sebab buat study group with Aisha Hadi and Tengku Amirah@Belle. Nampak tak macam mana bersungguh-sungguhnya. Sampai late night and kadang-kadang I tertidur kat hall bawah tu sorang-sorang and dorang semua dah balik. Selalunya tiap malam je mesti parents I takde,sebab ada kerja tapi tengah malam dorang balik la.

Hari-hari macam tu and sangat rajin nak beli exercise books.Dulu I suka gila subjek Sejarah. Sejarah I,A lagi tau :) I buat 1 exercise book dalam masa 1 week je dah boleh habis,so I ada banyak exercise book,senang cerita I dah boleh tahu la jawapan dalam setiap soalan Sejarah tu.

Every weekend pulak I have some tuition classes to attend. Weekend pun parents I selalu takde so I kena jalan kaki sorang-sorang or kawan tuition I Aizuddin teman I,takpun macam biasa kalau dah ada cinta monyet,boyfriend hantar.Haha. I rasa I rajin gila tapi ada jugak la yang I jarang datang tuition sebab I malas nak berjalan or kadang-kadang hujan.Heeee..

So bila result PMR keluar, Alhamdulilah resultnya. Kira dalam kelas tu result I,second top student la. Rasa happy tu sampai parents pun bangga.Tapi yang penting bukan 8A yee.Bawah sikit dari tu *berbual yeye.

Awal-awal form 4 tu before pindah sekolah teknik,I dapat masuk kelas 4Sains Tulen 1 and sempat la amik Ujian Bulanan 1,cewah,result lagi la buat I tersenyum lebar. Kimia,Addmath,Fizik result semua 90-98%. Tapi bila masuk sekolah teknik,habis semua lingkup. Maybe sebab environment lain and mood excited terlebih,semuanya jadi tak betul. Kalau dulu I duduk depan sekali dalam kelas,sekolah teknik I duduk belakang sekali.Selalu tak focus dalam kelas. Result makin lama makin corot sampai la ke SPM,nak dekat SPM macam-macam pulak jadi.Tu la orang tua kata,time sekolah jangan nak sibuk bercinta,nanti menyusahkan diri sendiri.Memang pun! *menyesal di situ. Study group pun semua dah takde sebab kawan-kawan semua duduk jauh-jauh. Aisha and Tengku Amirah pun amik course lain.

So,perangai buruk pemalas tu sampai sekarang dah terikut. Tak tahu macam mana nak ubah,walaupun Apiez kata cuba!Haish laa. Sungguh susah nak berubah jadi baik ni,jadi jahat senang je nak ubah.Ishk!

p/s : skang ni nak bgth dari td study,
otak lembab and buntu jeee.


3 comments:

azsha said...

rindu
:)
org pown sama time kat teknik n poly..
mmg malas gler kot
dlu memain study pown still ingt nk stdy
hee

Fharina said...

kan rindu kan time dedolu.

syafiq kadir said...

hehehe. sama lah kita pun.

Post a Comment