Friday, February 12, 2010

Kelly is pregnant :)

Bebelan dari NFM pada 3:31 AM
Kelly the future mummy tengah tidur.
with her kittens inside :)

Rabu hari tu, aku mintak tolong Jieja teman pergi Seri Kembangan.
Sebab aku nak bawak Kelly pergi vet.
To check her pregnancy.
Alhamdulilah,Kelly is pregnant!
Anak siapa? Anak Keero!hehe.


Doctor buat ultra sound.

Roughly,boleh nampak 3kittens but the doctor said,
maybe more.
Oh aku punye excited mcm aku yg nk dpt baby!
Heartbeat kitten tu bagus,i can see that!


Recorded by Jieja.
Nanti tengok Kelly masuk travel cage sendiri tanpa dipaksa.

Aku nak tahu dah berapa lama si Kelly ni pregnant,
so that i can do some preparation.
But doctor said,tak boleh tahu the exactly bpe lama.
But maybe Kelly dalam masa sebulan or sebulan lebih.

Oh 65days for every cat tu deliver.
So kira-kira anggaran maybe awal bulan Mac.


Before that doctor tanya bila Kelly & Keero mating.

Alamak,how do i know.
But i just assume that on the 26th December sebab masa aku tengah ready nak balik Jb,
Kelly and Keero berasmaradana.
Bila aku balik Cyber after 3weeks,Kelly jadi gemuk and kuat makan.

Mungkinkah?

Sekarang ni aku jaga Kelly dengan cukup berhati-hati sebab taknak dia stress.
But Keero sentiasa buat dias stress sebab Keero asyik kejar Kelly,

ajak ehem-ehem.
Ishk,Kelly mengandungkan anak dia pun,dia nak kacau lagi.


Ya Allah,ya tuhanku.
Semoga Kelly beranak dengan selamat.
dan anak-anak dia selamat semua,comel dan sihat-sihat.
dan menjadi seekor ibu yang baik.
Amin :)

p/s : kucing yg aku jumpe dgn Malin kat putrajaya
and diberikan nama Twinkle tu dah beranak dah.
Anak 5 ekor.semua kat Nisha sebab Twinkle
dah jadi kucing Nisha :)

2 comments:

Sheerna said...

semoga kelly menjadi seekor ibu yang baik...
tak boleh blah ayat...
hahaha...

Fharina said...

haha apa yg x boleh blah tu.
biasa je la.

Post a Comment