Saturday, February 27, 2010

Perasaan menyampah terus ke benci.

Bebelan dari NFM pada 6:16 AM
Aku ada 1 perangai yang aku tak tahu macam mana nak atasinya.
Aku ni sensitive.
Sangat.
Bukan la terlalu emotional.
Emotional dengan sensitive tu lain.
Aku ni jenis yang sekali orang tu buat hal dengan aku.
Dengan mudah aku benci dia.
Bila sekali aku benci dia,pandang muka dia pun aku tak nak.
Nak kata aku pendendam,not really.

Case 1 (BOY)
Kawan sekolah,ramai orang tak suka dia.
Sejak dari sekolah sampai sekarang.
Tapi aku tetap kawan dengan dia.
Selagi dia tak menyakitkan hati aku and tak buat aku menyampah.
Even bf aku sendiri tak berapa suka dia.
Apetah lagi kawan-kawan aku yang lain.
Our friendship went smoothly.
Walaupun aku tahu dia salah,tapi aku tahu dia memang macam tu.
Hingga 1 tahap iaitu baru-baru ni,
dia buat aku gila babi menyampah.
Penat aku fikir perasaan dia tapi dia tak faham perasaan aku.
Benda tu sangat teruk la kot.
Tak boleh nak cerita kat sini,
sebab nanti dapat dosa memburukkan orang.haha.
So,aku rasa dah tawar hati dengan dia.
Tapi sebelum tu aku sound dia direct bagi dia sedar silap dia selama ni yang menyebabkan ramai tak suka dia.
Sampai sekarang aku takde contact dia dah.
Walaupun dia ada dalam fren list FB aku.
Ikutkan hati aku,aku mampu buat dia takde kawan langsung.
Yes,aku memang boleh sbb ramai tak suka dia menyebabkan kerja aku senang.
Tapi aku taknak,sebab tak baik.

Case 2 (GIRL)
Since our first met,dia nampak lemah-lembut.
Semua orang akan cakap dia macam tu.
To make it clear,dia memang baik bila orang tengok dia.
Entah macam mana,kitorang jadi rapat sebab apa.
Tak boleh bagitahu sebab agak obvious.
Dia mintak tolong,aku boleh tolong tapi,
hari-hari and setiap masa dia merimaskan aku dengan bf aku.
Sampai Apiez pun naik rimas.
Start dari situ aku dah menyampah.
Tapi takpe aku tahan.
Lepas tu kami okay sebab aku dapat control perasaan aku.
At one point,dia boleh pulak sound aku yang gila menyakitkan hati aku.
Orang yang ada kat situ dengar pun,terkejut.
Sebab dia nampak lemah lembut.
Amik kau,aku sound dia balik.
Padan muka kau!
Pastu aku dah menyampah lagi dengan dia.
Pandang muka dia berselisih pun aku taknak.

so aku rasa 2case je la aku bagi.
sebab kalau aku nak bagi semua,berpage2 blog ni.haha.

Cume ada 1 kisah ni aku berjaya tak tarik muka.
and takde nak rasa macam kes2 kat atas ni.
ni sebab pertolongan bf tersayang :)



2 comments:

syafiq kadir said...

ouhh i think i knw who. hahhaah!

Fharina said...

of course la u know :p

Post a Comment