Saturday, July 3, 2010

Blackout di Kipmart.

Bebelan dari NFM pada 9:11 PM
Okay just got back from Kipmart.Nak tahu tak I beli apa? I beli sekilo daging tetel, RM2 hati ayam,setengah kilo beefball,2kg buah mata kucing and beberapa dvd.(I tahu tak perlu nak bagitahu I beli apa) I suka pergi pasar tapi I tak suka abang-abang pasar yang menggatal and macam tak pernah tengok perempuan.

Baru lepas beli tetel and nak cari beefball.Tiba-tiba,terus gelap.Itu tandanya blackout okay!Serius gelap gila!I terus pegang Apit and dia peluk I kuat gila sebab dia tu memang penakut sikit.haha.Bunyi pasar bising gila.Apa lagi I dah tahu macam mana and kami pun berjalan cari jalan keluar.Apa yang I risau dalam gelap tu kalau ada orang ragut beg I.Serius risau gila!I kepit beg kuat gila kot.HAHA!

Tak lama lepas tu nasib baik dah ada semula elektrik and teruskan pembelian dengan memilih tempat-tempat yang abangnya tak gatal.Padan muka untuk abang yang gatal-gatal,anda kekurangan seorang customer.Lain kali untuk perniagaan anda laku,behave yourself.
.........................................................................................

Otw balik rumah,tiba-tiba Apit cakap,

"Anna,nanti mesti Anna pergi pasar hari-hari kan?"

"Erk kenapa pulak?"

"Yelah nanti kan Anna kahwin Anna kena la pergi pasar.Takkan la Anna nak beli je lauk"

Okay tergamam di situ bila budak lelaki yang berumur 9 tahun mula bersuara.Hmmm..

4 comments:

syafiq kadir said...

hahahhaahah! mesti la kene pegi pasar.
fiq slalu ikot mama pegi pasar kat perling tu. :P
tapi nasib tade kakak2 pasar yang menggatal. :P

Fharina said...

huish kenapa awak pun pergi sampai pasar perling?haish perempuan tahu macam mana cara nak melariskan perniagaan mereka bukan macam lelaki :p

Zulfahmi Abidin said...

lain kali menjawab jer kat apit.ckp kt dye..kan nanti ade maid.hehe..

Fahmie's Hyperlink

syafiq kadir said...

sebab mama selalu beli ikan kat dia.
:P
cis, kalau fiq jual ikan kat pasar, laku tak agak2?

Post a Comment