Saturday, July 17, 2010

Day 1 of Penang Trip.

Bebelan dari NFM pada 12:46 AM
09 July 2010
Friday


Day 1

I went to Penang last weekend with a few friends of mine,asalnya 4 orang je,Jieja Anne Apiez and me.Then,last minute Shiha Izz Aspa Isma ikut sekali. Dah lama rasanya takde trip jalan jauh-jauh macam ni.Time Diploma dulu selalu je cuma dengan kawan yang lain je.Trip kali ni Apiez memang nak bawak I pergi jalan-jalan sebab dia kata dia dah lama tak bawak I jalan jauh.

On a first day,gerak lepas semayang Jumaat.Apiez yang drive all the way.Singgah makan kat RnR Sg.Perak.Jieja tak tidur sampai Penang.I dengan Anne je gilir-gilir tidur,mana taknya siap sediakan selimut lagi dalam kereta.Mahunya tak tidur.Sampai sana pergi amik kunci rumah dekat adik Ashraf.Then,naik ferry pergi ke Padang Kota nak makan,lapar.Plus Isma pulak puasa.Ishk makan puas gila,macam-macam okay makan.Thanks to Jieja sebab belanja makan.


















Lepas makan terus sampai rumah Ashraf,letak barang and keluar balik pergi Night Market.Jalan kaki je sebab rumah dengan Night Market depan tu je.Huish rambang mata dibuatnya.Dah penat gila berjalan jauh,balik rumah naik beca pulak.First time I naik beca okay walaupun before this I study dekat Melaka.Laju gila pakcik tu bawak.Suka suka suka.Tapi tak terus balik rumah,pergi Khaleel nak makan.Beefburger dia terbaik okay.I order beefburger pun sebab uncle beca tu kata sedap.Memang sedap!Masih terasa di tekak sampai sekarang.





Balik rumah mandi-mandi semua and ready nak tidur.Shiha,Isma and I tidur atas katil.Anne dengan Jieja tidur bawah.Serius I tak boleh tidur walaupun semua dah tidur.Tiba-tiba dengar bunyi anjing bersahut-sahutan,mahu tak boleh tidur I.Sedar-sedar dah pukul 7am Shiha kejut suruh bangun.

1 comments:

Benjo Hensem said...

oik..blog aku da tukar url.. =)

Post a Comment