Sunday, September 14, 2008

Kuih raya.

Bebelan dari NFM pada 11:43 PM
Okay today bangun yang agak awal dari yang biasa.
Mak masak Lontong untuk berbuka puasa hari ini.
After berbuka puasa dan kenyang.
Aku and Eqa tolong mak buat kuih raya.
Ni 1st time buat kuih ni,based on buku,nama dia "Pandan Sweet".
At first,aku tak berapa suka kalo bab pandan-pandan ni.
Tapi takpela buat je la.
Mak aku biarkan aku dengan Eqa yang buat and dia tolong sikit2.
Bila dah bakar kuih tu,Wuuuiiii,sedap!Rangup!
Takdela rasa pandan.
So malam ni dapat la buat 3balang.
Esok nak buat 2jenis kuih raya pulak,kalo buat tak leh skit2 sebab nak bagi nenek aku lagi.

Mak pesan kalo resipi kuih tu ada tepung susu,tepung jagung,mesti sedap kuih tu.
So,selamat membuat kuih raya!
=)

2 comments:

tynnie said...

bukan orang johor panggil lontong..lodeh ke?haha..saje buat isu. :)

Fharina said...

haha.ada jugak orang pggil lodeh.tp family ryna pnggil lontong je la jas.hehe. =)

Post a Comment