Monday, January 5, 2009

Luahan Hati.

Bebelan dari NFM pada 2:58 AM
Time-time tengah busy dengan final exam la ni,kawan-kawan aku ada problem yang melibatkan hati dan perasaan. Apa yang aku boleh tolong korang,nasihat je la.Tak berani nak cakap lebih-lebih.Bak kata Farid,aku kena jaga hati orang lain gak,tp bagi aku sampai bila nak jaga hati orang je kalo orang tak jaga hati kite kan.Sebelum kite kesian kat orang lain,better kesian kat diri kita dulu. So,semua orang ada hak nak bercakap dan meluahkan pendapat masing2.

Untuk Shareena,nasihat utk ko best sikit sebab kite kenal dah lama kan dan kau amat memahami aku,dan kite sama dlm sesetengah hal.ape yang tak elok ko buat,memang aku tegur ko kaw2 kan,tapi ko tak take it so hard kan sebab ko tahu ape aku cakap untuk ko kan sayang. So ketepikan ego kau and buang rasa malu utk luahkan apa yang tak puas hati,kalo tak sampai bila pun orang tak kan tahu apa kita rasa. Persepsi orang kat kita?ketepikan dorang,sebab dorang tak pk hal kita pun. Apa-apa pun aku tetap ada untuk kau nak cakap apa-apa =)
.................................................................................................................

Pesanan untuk rakan-rakan dan yang belum mengenali aku sepenuhnya,please la jangan la memandai assume aku ni yang garang yang teramat selagi aku belum marah korang dgn sepenuh hati aku,tp yang peliknye orang tu tak knl aku sgt pun and kami amat jarang bertegur,so pls dont! Like ada orang cakap cam ni,"fharina tu kan kitorang tak berani nak tegur sbb dia garang,lagi 1 bila lepak ke apa muka masam je tak penah nak senyum2 and join gelak sekali bila buat lawak".Wei,seriously,aku tak penah nak buat muka masam bila lepak ramai2 ok and aku tak gelak sbb aku tak paham apa pun yang korang gelak tu and maybe bagi aku bnde tu bukan lawak bg aku,so aku buat la hal aku je.Maybe aku tak kenal korang sangat and aku amat la susah nk trus rpt ngn orang yang aku tak bpe nk kenal.Huh lagi 1,tlg la jgn anggap yang aku ni tak leyh nk buat kerja lgsg and harapkan bf aku je.Takkan la disebabkan bf aku memanjakan aku and korang terus anggap aku macam tu,jeles la tu.

Yeah maybe aku nampak garang kalo dgn bf aku tapi itu hal antara aku dgn bf aku and kami tak bergado pun setakat ni.Kami happy.Apa yang aku tak bagi dia buat utk dia,sme jugak kalo dia x bg aku buat sesuatu utk aku jugak.So ini hidup kami,pls jgn masok campur. Nak tahu aku macam mne?ty bf aku and kwn2 yang dok dgn aku 24jam and my best fren,Along,Effa,Shareena,Izyan.Dorang sangat mengenali aku sejak dulu lagi.


p/s : untuk Ynaa,gdluck for your wedding preparation ;)

1 comments:

Sheerna said...

thx, darl...

betul tu...orang tak kenal kita, jgn pepandai nk judge kita...
and, you know, aku and kucenHitam tu msg sampai pukul 6pagi tadi...hahahah....

sangat2 giler!!

Post a Comment