Friday, January 30, 2009

WE CARE.

Bebelan dari NFM pada 3:27 AM
As i promised,


Event : WE CARE programme
Location : Rumah Kasih Harmoni,Sg.Buloh.
Date : 11th January 2009.
(our 1st programme)

Pengerusi : Iqbal Jamal (Eboy)
Photographer : Uben,Med,Farid Kodel
Krew + Volunteer.
Click a child (cac) and Rosin (radiostar)

WE CARE adalah team kami.


As we arrived at Rumah Kasih Harmoni (RKH) tu at 9am,dorang semua dah siap beratur and salam kitorang.Masa tu dah terasa cam lain,cam nak nangis,tengok mata Amir,dia dah merah dah.Tapi takpe kena cool sebab ni program ni baru bermula.

Habis sesi salam-salam semua,terus breakfast,kitorang served utk dorang.Then divide2 group,Hijau (krew : Apiez,Fharina,Anne) ,Merah (krew : Nisha,Awan,Bob), Purple (krew : Jieja,Petom,Piyoi) kot la sebab Purple ni ramai sangat krew2 nye.haha,Biru (krew : Appy,Azha,Ila),Kuning (krew : Lee,Amir,Shigim). So dgn adanya group2 ni,barula leh wat aktiviti yang tlh dirancang.

1st activity kami mulakan dengan buat logo,visi and misi.Ala-ala camping camtula,include sorakan for the group then dorang kena present. 2nd activity kekreatifan,bina something yang paling tinggi menggunakan straw sahaja.

Petang tu after semayang semua baru la start with aktiviti ke-3,Spelling Bee. Then terus ke padang buat 1 bulatan besar for Music,pull and run. Game ni idea Jieja,tapi nama tu kitorang bagi nama baru so dpt la Music,pull and run.At first memang susah sikit la nak faham game ni so kena buat demo kat krew2 semua,after dorang faham baru la leh tunjuk kat adik-adik tu semua.Tapi seriously fun gila! Tak caya,try la main!hehe.Siap ada denda lagi,ada yang kena berlakon,ada yang kena joget,macam-macam la.hehe.





















































































The night of the day,Bacaan Yassin,dinner,performance from them,penyampaian hadiah,potong kek birthday for those who born on January.


Seriously,touching gila mlm ni sebab dorang semua nyanyi lagu OH IBU,semua krew2 WE CARE nangis kot.Plus,mse half lagu tu,dorang semua ramai2 datang peluk kitorang semua.Perasaan tu memang takkan dapat dilupakan la.Macam mana dorang nangis teresak-esak peluk kitorang.Sedih gila.Siap ada yang tanya kat Nisha lagi, "kak Nisha ada mak ayah tak?". Cuba korang bayangkan betapa sedihnya and sampai kita sendiri tak tahu nk cakap macam mana kat dorangkan.


























































This is our first experience but forever in heart. Rindu dorang semua.Rindu dengan paggilan "kakak" and "abang".hehe.Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar and berjaya.Insyaallah ada rezeki,ada la program ni lagi.Pray for us.

5 comments:

Farra Muneera said...

serious kan, i pon rasa nak nanges bile you citer sume nih.

can I join for the coming event?

Fharina said...

insyaallah boleh neera ;)

along said...

bestnye ak tgk..huhuhu...

uɐɯzɐ ɐɹıpɐu said...

nak join jugak

ex mmu bole kew?
ahaks

raihana said...

ryna!
rai pun nak join gaklah mcm bez je.



anne n eboy ader pape ke?
haha!

Post a Comment