Tuesday, January 26, 2010

$$$$

Bebelan dari NFM pada 2:50 PM

Aku sangat bengang,duit poket dah habis.tak la habis terus.
ada lagi la,hampir2 habes.
Duit dalam bank ada lagi tapi sorry duit dalam bank tak digalakkan untuk keluar.
Sekali keluar amik kau,bukan setakat sekali,berkali-kali nak keluar.
Meronta-ronta duit tu nak keluar dari ATM tu.
Sebab apa duit dalam pocket dah habis??
Begini ceritanya.....

Sesetengah orang,parents bagi duit belanja tiap-tiap bulan.
Tu memang fix amount la kan every month.
Sesetengah orang parents bagi every week pun fix jugak.
Tapi aku?Lain dari yang lain.
Sebabnya,selalunya mak atau abah akan bagi RM500 - RM600 sekali tapi tu bukan untuk sebulan or seminggu.
Tapi untuk sampai bila ianya bertahan,kalo 3hari dah habis,mintak la lagi.
Kalau bawak kereta mak akan consider bagi lebih sikit.
Masa cuti aritu abah dah bagi RM500 tapi aku tak gunakan duit tu masa cuti sebab masa cuti nak keluar je mak akan bagi duit.
Weekend ni aku baru naik sem ni tapi aku dah balik,so semalam balik sini aku cakap dekat mak aku ada duit lagi tapi mak tetap bagi RM200 walaupun hanya RM200.
Kire okay la campur duit yang aku ada kan.
Sebab minyak kereta mak dh isi full,tol mak bagi duit isi touch and go.
Top up handphone pulak,memang akan SMS mak suruh top up kan,sekali top up mak isi RM30.
Tapi kadang-kadang dalam seminggu mintak dua kali,so RM60.
Tapi kalau ada rasa tak sampai hati,seminggu sekali or dua minggu sekali.
Yang lain top up RM10 guna duit sendiri.

Semalam baru pergi Danau Kota beli selipar la and lain-lain.
So ada duit lagi jugak,so ada duit tu aku lipat-lipat bagi tak terguna,next week baru boleh guna.

Tapi tadi!!!

Aku kena amik sticker and access card untuk Cyberia.
Aku park kat owner parking so dari dulu aku tahu memang owner parking is free.
Sebab dulu masa aku duduk B1,aku guna owner parking,so no need to pay for it.
Tadi aku mintak la sticker and access card under owner parking tapi akk management tu tak bagi sbb dia nak surat dari owner.
Aku call Mr Lee,agent rumah ni and dia cakap kat akk tu and semua selesai.
Card dgn sticker dah ada depan mata tapi tiba-tiba aku terkejut sebab aku kena bayar RM240!
Makkk aiii!
Duit lipat-lipat semua aku bukak,hulur kat akk tu.
Ada la lagi untuk belanja tapi aku cam terkilan sebab tu kete Eqa tapi aku kena bayar,and sekaligus lenyap!
Baru nak saving2.
Baru call mak suruh bank in duit,huwaaaaa =(
Mak kata petang kang dia bank in kan.
Dah la kena beli textbook RM300 2 buku.
tu kena mintak abah pulak campur dengan duit belanja lagi.

Cekik darah betul management baru ni,
dia kata dia charge RM240 utk owner parking sebab :

Deposit sticker = RM 60
Sticker = RM 30
Deposit access card = RM 70
Access card = RM 80

Mr Lee pun kata management ni cekik darah!
Ah tak suka nya!


2 comments:

Nurul said...

asal tengok pic minah tu,sumpah anne tergelak besar. HAHAH!

Fharina said...

Minah dlm pic tu ke?yg tgk purse tu?haha

Post a Comment