Friday, January 8, 2010

Tentang kita.

Bebelan dari NFM pada 6:38 PM
Apa dah jadi dengan kita ni?
Kau tahu?Aku tak tahu.
Kau sayang aku? Aku memang sayang kau.
Aku jujur? At least aku cuba untuk jujur.
Aku salah? Kau tak boleh salahkan aku 100%.
Kau maafkan aku? Kau kata kau bodoh maafkan aku.
Habis aku? Aku tak pernah rasa bodoh.
Aku IKHLAS. Kau kata hubungan ni kena ada dasar IKHLAS.
Macam mana nak eja?
I.K.H.L.A.S

Aku tak pernah menyesali apa yang berlaku. Kau pernah?
Aku tak tahu,tu semua dari hati kau.
Kau perfect bagi aku ke? Dah tentula tidak.
Aku perfect bagi kau ke? Tentu juga tidak.
Sebab apa? Sebab tak de siapa PERFECT.

Kau fikirkan masa depan? Aku pun.
Cuma aku harap aku tak terlalu menunggu sebab aku tahu apa yang aku akan tanggung in future.
Kau tahu? Mungkin kau tak tahu.
Apa yang akan jadi kat kau in future? Aku lagi la tak tahu.

Asyik gaduh? Tu la cara nak perbaiki hidup.
Kalau semuanya manis,tak best la hidup ni.
Kau kata aku nak balik kat ex aku? Ada aku cakap kat kau ke?
Pernah aku cakap?

Aku tak menggelabah tak tentu pasal. Kau pun tak perlu la.
Tak payah la nak ungkit segalan-galanya.
Sebab kau yang cakap macam tu.
Kalau aku silap? Kau pun silap.

Aku steady and relax bukan sebab aku rasa aku betul.
Aku pun ada salah tapi takde la sampai aku nak text kau cakap,
"Semoga Berbahagia"
Apa maksud kau tu?
Kau tak explain kat aku pun.
Aku harap kita still couple,tu aku fikir sekarang tapi aku tak tahu la kau.

Kalau aku benci kawan kau pun,ada aku cakap jangan kawan?
Kau cakap aku macam hebat,kau pun tak hebat.

Aku malas nak gado,aku jujur tapi kau salah faham dan menjadikan ia sebuah pergaduhan.
Aku nak kau tahu,aku sayang kau lebih dari segalanya.
Sekian,terima kasih.



5 comments:

Anonymous said...

anna ak mcm nak pinjam laa ayt kaw yg nie
"Kalau aku benci kawan kau pun,ada aku cakap jangan kawan?
Kau cakap aku macam hebat,kau pun tak hebat. " -fie-

Anonymous said...

weyh cam puisi dowh..
g jiwang dr aku, hg nie..
hohohoho..

-aku-

Fharina said...

oh silakan fie ;)

Fharina said...

ceyh2 kau,kau ltk "aku" tu konon,aku x th la kau spe.HAHA!

haha mcm puisi ke?
tu luahan hati la.
ni kt blog aku tmpt meluahkan sgle2 nye.
kdg2 kite x boleh nk ckp dgn org tu sndiri,blog mnjd perantara.huhu

syafiq kadir said...

Ure strong, so hold on there.

Post a Comment