Thursday, March 18, 2010

Sakit mata.

Bebelan dari NFM pada 5:38 AM
Luna,Louie,Lucky and Loopy kena sakit mata.
Dah macam lanun dengan mata sebelah.
So sekarang kena bagi mereka eye drop every 2,3 hours.
Banyak betul dugaan 1st time jaga kucing sekecil ini.
Tapi saya tak merungut :)
Doctor nasihatkan supaya control pemakanan si Lucky,
dia tak boleh gemuk sangat and dia tak boleh pregnant,
sebab nanti dia tak boleh nak menampun badan dia,
and susah nak berjalan dengan 3 kaki kalau dia berat.
So,kena la control and umur dia masuk 6 bulan nanti,baru la pergi mandulkan dia.
Okay,i know mandulkan kucing tu haram tapi dalam kes ni boleh la,
sebab ini untuk kebaikan bukan untuk keburukan.
Andai kata la dia pregnant jugak,nanti dia nak beranak susah.
Dia kena depends on back bone dia,so nanti itu mendatangkan kemudaratan.
Cewaaaah!

2 comments:

aireena said...

ryna, kalaw ade kitten lg, bgtaw la. i want. ngeee~~
;)

Fharina said...

insyaallah.ramai btul org booking ni!hehe

Post a Comment