Saturday, April 3, 2010

Kenderaan awam.

Bebelan dari NFM pada 4:23 AM
If feels great to be at home :) I kat Jb sudah. Sampai pukul 11pm lebih tadi. I naik bus pukul 6pm tapi nak dekat pukul 7pm baru bus tu gerak. I kalau naik bus suka mintak single seat sebab i tak suka duduk sebelah orang yang i tak kenal. Sebab i pernah duduk dengan seorang lelaki bangla and perempuan indon,huish bau badan tak ingat! So,i serik. Lagi satu,i tak suka orang yang i tak kenal sibuk nak tahu hal i. Sebab i tak selesa. Awak ni spy ke? Tadi i tengok seat no i 12. So,i cari-cari and tengok ada perempuan ni dah duduk. Dengan sopan santun i tanya, " awak,seat no awak no berapa?" dan dengan selamba dia menjawab, " orang tu kata free sitting". Lalu i membalas dengan, " oh tapi I memang mintak single seat". " oh ye ke.Okay2",lalu dia duduk ke tempat asal dia.

Pengajaran, tak kisah la free sitting ke apa,tengok and ikut je la no yang ada kat ticket anda tu supaya tak berlakunya traffic jam nak cari tempat duduk di dalam bus and membuahkan pertelingkahan.

I tak boleh tau tengok perempuan pregnant naik bus sorang-sorang or bawak anak-anak kecil. Sebab i rasa kesian gila,dahla dengan perut memboyot. Nak kena turun naik bus. Buatnya dia nak termuntah ke apa kan susah. Mesti terfikir,mana la suami dia agaknya. Perasaan ingin tahu apa yang terjadi dalam hidup dia semakin membuak-buak. Okay Fharina,stop kepochi. Terus berkata pada diri sendiri, janganla aku nanti macam tu.I nak husband i sentiasa ada dengan i :)

Btw tadi i naik cab untuk balik ke rumah sebab my mom tak larat nak amik i kat Larkin Sentral.So,i naik cab yang gila comfy.Kereta Hyundai dibuat cab. Punye la comfy and wangi.Tapi i tak kesah sebab i dah penat and cuma nak sampai ke rumah je,berapa fare dia i bayar je. So,kena la RM27. Takpe la,kalau naik cab biasa pun nak dekat RM20 jugak or kadang-kadang lebih sikit.Takpe,nanti boleh claim kat mak.weeee.

p/s : kawan-kawan di Jb,weekend kali ni aku tak dapat
nak bersosial bersama korang sebab aku ada assignment
Ma1 and Spanish yang nak aku siapkan sebelum aku balik
Cyber :(

5 comments:

cikkiah said...

umah u kat JB??
huhu..i blaja kt JB jugakkk...huhu
neway,better naek bas kn mintak single seat..sbb ade kes kawan i brg die kena curik by person yg dok sblh dia..bukan tuduh tau..tp its true..after laki tuh turun kt satu stesen,then beg die pon hilang..kesian kan..huhu

Fharina said...

yes you. btw,i'm from Jb.hehe.
oh u study kat jb kat mana? woah boleh meronggeng sme2 kalo terjumpa.hehe.

oh ye ke.huish,tu la i msti nak single seat,tak kisah la dpt belakang sekali ke dpn ke,tak de time tu,i sggup tukr time lain.haha

cikkiah said...

hee...
i bkn org jb..
i study kt utm je.. :)
sekudai je pom...ley la mroggeng jugek!
hhaha..
u dok mane ae jb??

tapi kan..klw naek bas dok blkg skali pon..perh!!
boleyh lebam bon*** tau..hehe
*pglmn balik tiap mggu.huhu*

Fharina said...

utm skudai? cousin i ada sorang study sana.hehe.nama dia izzat.hehe. i dok kat taman sutera,perling.hehe

i pernah dok blkg skali nek bus single seat sekali je tp i rse selesa gila and byk space cume susah sket nnti nk berjln ke driver bgth suh bnti kat serdang,hehe

nashriq saat said...

can i get one?pleaseeeee.

Post a Comment